Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

DiSEqC přepínač a venkovní teplota

DD, používám DiSEqC venkovní přepínač Schwaiger,který je umístěn na stožáru u paraboly, často dochází ke ztrátě signálu na transportéru 11797/H astra 3, vypozoroval jsem, že se signál začína ztrácet, když začne mrznout a při -4 stupních je signál pryč, je možné aby venkpvní teplota měla na přepínač vliv nebo jsem se zblaznil?

hubert123
Registrace: 12/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DiSEqC přepínač a venkovní teplota

voda a teplota

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

je to hádání z křišťálové koule ale tipoval bych na vadné LNB. Ovšem cenově to není náročné, začni postupně vyměňovat jednotlivé komponenty.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Jak dlouho se to projevuje ? Typ LNB ? A co okolní podmínky, např. : komín, ventiláror - výstup splodin a par, ...., nebo jiný zdroj v okolí pro možné ručení signálu ? Jinak venkovní přijímací SAT komponenty fungují i při mrazech -67°C , viděl jsem test a fungovalo to. R^

CES
Registrace: 4/2007

Úvaha

Pokud by byl vadný Diseqc, pak by se snad zrušilo více frekvencí na stejné polarizaci. Funguje druhá polarizace přes Diseqc na blízké frekvenci?
Výpadek jedné frekvence v celém pásmu mi způsoboval "vadný" LNB, který jinak byl na všech ostratních frekvencích bezchybný. Uspořádání:LNB, typ koaxu, Diseqc přepínač, další koax. má nahodilý odlaďovač, který je teplotně závislý. Začal bych výměnou LNB za jiný typ, jiného výrobce, jak radí Kuba.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Kontrola Diseq přepínače,viděl jsem osobně shnilé tělo Diseq přepínače 4x1 Golden Interstar po 2 letech.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

záhada pokračuje

Je -6 a fungujeto,LNB to nebude protože přepínač přepíná mezi multipřepínačem a parabolou s motorem ( dvoutuner ISIO), napadá mne buď ten koaxiál propoj mezi přepínačem a
multipřepínačem a jěště zkusím přehodit výstup na multipřepínači, vše je 3 měsíce staré, zlobí pouze ta jedna frekvence a zlobí to od začátku, ale rozchodilo se to.

hubert123
Registrace: 12/2011

a uz jsi neco vymenil? Nesnaž se zavadu uhodnout ale najit.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra