![]() |
|
mimo-misu kondenzatorahoj chcem vediet či je dobry kondenzator ked mi na meracom pristroji metex m-3850 ukaže hodnotu napriklad meriam 470 mf a ukaže mi len 256 mf je ta hodnota dobra alebo zla a ešte čo sa ma zobrazit pri zlom kondenzatore,,,,,dakujem |
jannko
Registrace: 3/2013 Příspěvků: 332 |
![]() |
|
RE: mimo-misu kondenzatorneměřit, vyhodit, dat novy. Na Metexu merit kondenzatory je o ničem. Vadny totiz muze byt pouze pod napetim, jinak pri mereni zalezi jakou metodu mereni pouziva merak pro mereni a vysledky proto nemusí byt vubec smerodatne pro urceni kapacity nebo stavu kondenzatoru.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: mimo-misu kondenzatorPoužij ESR měřák, hned budeš vědět na čem seš! Používat na tohle měření, běžné multimetry nelze! |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 150 |
![]() |
|
RE: mimo-misu kondenzatora ten ESR měřák kolko stoji |
jannko
![]() |
|
RE:mimomisu kondensatorTen měřák stojí víc jak ten novej kondesátor |
Dasty
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 88 |
![]() |
|
RE: mimo-misu kondenzatorja viem ale ja ho potrebujem na opravu crt telrvizorou a lcd tv napr. ked maš v zdroji 20 kondenzatorou a teraz vieš ktori je zly |
jannko
![]() |
|
RE: mimo-misu kondenzatorvymeň všetky.poprípade použi ruské náradie.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
jannkoElektrolytické kondenzátory měřím jen zcela výjimečně. V podstatě to nemá smysl. kdysi dávno jsem se setkal se závadou, kdy kvůli vadnému elektrolytu nefungoval zdroj v televizoru. Nebylo možné se ničeho doměřit. Ten zdroj prostě nenajel, takže nebylo co měřit. Postupně jsem začal měnit všechny možné součástky, až mi zdroj naskočil. Byl vadný elektrolyt na sekundáru zdroje. Když jsem ho měřil měřákem, byl dobrý, ve zdroji ale vykazoval zkrat. Jde o to, že měřákem ho měříš při pár voltech, ve zdroji může mít i několik stovek voltů. Je to prostě o ničem. Lepší je ho vyměnit. Po několika letech provozu stejně klesá jejich kapacita.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: mimo-misu kondenzatorja viem že je ich lepšie vimenit ale ked ich tam maš dajme v zdroji dajme tomu 30 kondikou teraz vieš ktory maš vimenit |
jannko
![]() |
|
jannkoa vari by si to dokázal.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
jannkoPokud ten kondenzátor chceš změřit, tak ho musíš stejně vypájet, když už je venku je mnohem jednodušší a jistější ho vyměnit než měřit a vracet zpět. Ale konej jak myslíš.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: mimo-misu kondenzatorV 90.% pripadoch v zdrojoch byva praveze vadny kondenzator, alebo aj viac. V takom boxe od digi ich kolega vymenil 8 ks. Skoro vsetky electrolity boli zle...nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: mimo-misu kondenzatorale ja mam jednu plasmu značka Matrix a tam ked ju zapnem lcd obrazovka nabehne tak na par sekund a zhasne teraz neviem či je to v zdroji alebo ina zavada |
jannko
![]() |
|
RE: mimo-misu kondenzatorAko Ti píšu kolegovia, vymeň všetky, alebo to daj odborníkovi.GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RastoVšak akému odborníkovi, však on je odborník, opravuje TV:) |
vw1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 423 |
![]() |
|
@vw1Tak jedině ve snu,ještě aby mu někdo nemusel poskytnout první pomoc!Jemu bych nesvěřil ani žehličku!Odborník,servisák nepotřebuje chodit na rady, zde na parabolu. |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 361 |
![]() |
|
![]() |