![]() |
|
nuntost STB u UPC?Zdravim, uz 2 som sa snazil aktivovat digitalnu kabelovku u UPC.cz s tym ze mi stale nutia ich STB, pricom zbytocne argumentujem ze mam TV s DVB-C/T a s CI slotom pre CAM modul ze si ich Conax+ za jednorazovu cenu kupim a sparujem so SmartCard-ou.Pocas dlheho callu s ich telemarket-agentom sme sa uz zhodli ze maju moznost modulu s kartou ale nakoniec zas chcel nauctovat jednorazovu alebo mesacnu polozku za STB. To iste bolo u internet pripojenia ponukaneho ako sucast sluzby, ze router/modem za mesacne alebo jednorazovo, darmo som uvadzal ze mam svoj wifi/router ze mi len treba "media" konverter z coaxu na ethernet, a ze viem zohnat za 300Kc, ze musim mat ich lebo ho "paruju" :ogre: Tam som to skusil uhrat ze mam jeden v sufliku po niekom a ze sa nemusia unuvat mi ho nosit a uctovat! -Nepomohlo. Tak som to opat neobjednal. Viete mi niekto potvrdit zo skusenosti ze toto sa da aktivovat, bez nutnosti STB? (Funkcne ano ale ci aj obchodne) Dik! Skusim napisat email priamo do back-officu, bo vidim ze tito CallDesk baby su hrozny tvrdohlavy a presvedciaju mna o niecom co viem ze technicky funguje. Dik za nazory! K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?Žádný "media konverter" u kabelovky nehrozí, potřebuješ KABELOVÝ MODEM a jelikož je to zařízení, které provozuje/spravuje UPC, tak je celkem logické, že musíš použít to jejich.CAM s kartou by se měl snad dát koupit za jednorázovou cenu, alespoň v ČR tomu tak je. Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?Veru aj ja to viem tak ako pise technik, svoje wifi mozes mat, ale az za ich modemom.Co je dost logicke, kedze musia mat overene zariadenia.Predstav si kolko expertov by im volalo, keby kazdy kupil svoje a potom by vyvolavali ako nakonfigurovat? :bomb:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?Kabel od UPC ? :laughing:CT2HD BarandovHD to je co??? Nepodvádí tu někdo? Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?Proč by měl někdo podvádět? Aha - Skylink to nemá, tak závist, že? :sly:Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?Předně jsem tu kvalitu na kabelovce viděl, zajímalo by mě, kde berou signál a jak se signál dostane na ostrovní systém např. do podkrkonoší. A nebo žeby vše bylo trochu jinak?Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
mo-demtym "media" konvertorom som myslel modem -v zmysle 1:1 previest coax zo vstupu na ethernet-RJ45 na vystupe co provediem do svojho routra.take zariadenie viem naozaj lacno zohnat a spolahlive, dobre; iba ked musim ho kupim za 1234Kc. A STB no comment, ked som sa CallDeskaca pytal na co mi je STB ak coax zo steny zapojim priamo do TV kde dam aj CAM so SmartCard, povedal ze STB mi technik tak ci onak doda... K |
krikri
![]() |
|
Náš zákazník náš pán!Po týchto skúsenostiach ešte chceš UPC? A to je len začiatok...! |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 389 |
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?Já mám Panasonic a modul ,jsem spokojený. Měl jsem dříve Skylink ten obraz na HD programech ubohost. Zlatý UPC kabel. |
pavelmo
Registrace: 6/2011 Příspěvků: 455 |
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?Nebolo tu o tom pisane davnejsie,alebo to bolo v CZ? Uz si nepamätam, ze sa da karta a modul do tv ktora ma CI objednat, alebo prenajat ci kupit? Alebo sa to uz zmenilo ? Nechodi sem nikto od nich? :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?kuba: Spuštění těch HD verzí u výše jmenovaných programů je hlavně proto, že až bude k mání skutečný HD signál, tak už výměna za ten upscalovaný bude triviální záležitost, tj. účastníci si nemusí znovu přelaďovat STB a TV.A Podkrkonoší má být co? Nechápu. UPC podniká v těch místech, kde se jim to vyplatí, ostatně jako spousta jiných firem. Autosalon BMW taky není v každé Horní-Dolní Lhotě jenom proto, že by si to někdo přál. Jenom pro úplnost ještě dodám, že firma UPC platí šíření všech svých programů ze svých prostředků a neparazituje na tom, že to platí někdo jiný a oni jenom vybírají peníze od lidí za nic, jako je tomu u jednoho satelitního operátora na trhu. Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?krikri: Kabelový modem funguje poněkud jinak, než se domníváš. To není žádný převodník z koaxu na ethernet, ale zařízení, které ti přijímá namodulovaná data a taktéž ty data moduluje a posílá zpětným kanálem k ISP. Samozřejmě na předem daných kmitočtech, které jsou v síti UPC takto nastaveny. Už proto nehrozí, aby sis kdesi koupil nějaký noname paskvil a používal ho pro tyto účely.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?Pokud máš televizi s kabelovým tunerem tak si můžeš objednat modul conax párovaný s kartou upc.Co se týká internetu tak od upc musí být povinně kabelový modem na internet,který má Wifi a 4 rj .Modem na net je podle objednané rychlosti a hlavně vstupní frekvence na které kabelovka upc vysilá.Ne ve všech městech je to stejné.Signál z centra Upc se posilá po optice nebo pomocí tras.Např. praha-melnik,m.boleslav jde po optice... |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 615 |
![]() |
|
@technikTKRchces mi povedat ked od niekoho (co neodovzdal) odkupim ten modem alebo si ho inac zozeniem nez od UPC za 1234Kc, nebude fungovat?Ono tych cable modemov zas neni tolko - ide o standardne zariadenie, mozno nie Cisco co oni teraz ponukaju, ale urcite som predtym nejake pouzival na Slovensku; aj medzi roznymi pripojeniami/klientami. Ale chapem; uvidim ci zoberiem Cisco za 1234 teda... @liquere: v CR to urcite ide kupit/prenajimat ich modul, dat ho sparovat s kartou; slo to lebo som to videl fungovat. To bude ciste obchodna zalezitost - musim tam napisat... D. K |
krikri
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?A navíc dává UPC do kabelu zdarma kompletní signál z DVB-T z pražského vysílače, takže pokud má někdo (jako já) jen internet od UPC tak naladí na TV (s tunerem DVB-C)asi 25 programů a z toho 5 v HD.To Skylink rozhodně nemá. Nejlevnější příjem má za 29,- Kč. |
Kema
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?Aby se ten co nevrátil modem na inernet nedivil až k nemu příjde exekutor.Podobné případy jsou v čechách běžné... |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 615 |
![]() |
|
@krikriKdyž bude pro tvou službu takový modem zalogovanej na "krakenu" tak to samozřejmě půjde, ale to ti musí zalogovat technik. |
Kema
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
krikriNespekuluj, lebo dospekulujes.NAco si vyrabat problem.Kde si teraz- topvar alebo starobrno ? :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?krikri: Modem buď koupíš/pronajmeš od UPC, anebo ho můžeš koupit z druhé ruky, ale UPC ho zaregistruje pouze v případě, že se jednalo o modem od nich dříve koupený a bývalý zákazník má řádně ukončenou smlouvu. A zdokladuješ, že jsi ho získal od něho. Ovšem to bych volil jenom v případě, kdy za něho někdo bude chtít tak stovku nebo dvě, jinak vezmi radši nový s plnou zárukou. A taky měj na paměti, že pro vyšší rychlosti potřebuješ modem jiný, než pro rychlosti nižší (tj. abys nekoupil modem, který ti pak k ničemu nebude).Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?techniku, nebylo by potom lepší udelat ze všech programů HD? Marketingove super ale seriózní nikoliv. Podivej se na nejtv , jsou schopni dodat v HD i joj, stv1, stv2, a jine stanice. Ti lide tomu ale věří. Jak jim mam vysvetlit ze to tak není? Proto doporučuji tazateli kabelovku nebrat.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
nuntost STB u UPC?Tiež som prešiel zo Skylinku k UPC.Balíček,,Basic Plus"".Router Cisco zdarma,UPC telefón,super internet/120mb/s,85 programov+2xCa moduly/2x80eu/,analóg na všetkých TV zdarma,všetko objednané cez net.UPC-SK.Bez výpadkou vo výbornej kvalite.Max.spokojnosť. |
tatar
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
RE: nuntost STB u UPC?kuba: Někteří provideři (hlavně IPTV) to dělají. Prostě mají všechno jenom v HD, i když to HD vlastně není. U UPC je to myslím zbytečnost mít všechno v HD, prostě základní stanice (u kterých lze nasazení HD v blízké budoucnosti čekat) jsou takto překlopeny a v případě UPC i proto, že došlo k plošné změně obsazení frekvenčního pásma, takže jak jsem psal - příprava do budoucna.Pokud jde o to, že kvůli takovému stavu UPC nebrat, tak v tom případě totéž platí o každém poskytovateli služeb, který nabízí např. Primu HD nebo Markízu HD, kde vlastně taky žádné není. Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
KemaKema jenomže Upc cabel vysílá pro nižší třídu co bydli v panelacich. Pro vyšší třídu co bydli v centrech měst a rod. domcích je nedostupný. Upc je dosažitelný jenom na okrajích měst kde sou sídliště. Oproti tomu digi, freesat a m7 jsou dostupni všem. A Upc kabel své sítě nerozsiruje tak 10 let. |
satman1
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 4 109 |
![]() |
|
@allsorry bol som mimo, diky za prispevkyK |
krikri
![]() |
|
![]() |