![]() |
|
Problem s ladenim programov DVB-TMoje lokalita slezsko:Mám dvě sítové antény,jedna na jeseník , druhá na ostravu. Anténní rozvod do třech místností. V dětském pokoji mám šest let starou crt televizi + STB a chytám všechny DVB-T programy.Avšak v obyváku rok novou SAMSUNG MPEG-2 i MPEG-4, jsem s ní po všech stránkách spokojený ALE nejde naladit Smíchov, Fanda, Telka. Dokonce chytám poláky. To samé se opakuje i v třetí místnosti (kuchyň) kde mám nový monitor se zabudovaným DVB-T (acer m220hqmf). Poradíte? Díky.! *zeditavany nazov temy Text zeditoval moderátor Warder. Datum editace: 29.03.2013, 15:33.33
|
petr22
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 153 |
![]() |
|
RE: kdo dokáže vysvětlit?1/ ako má urobený rozvod do 3-och miestností? Pasívny rozbočovač, aktívny rozbočovač, zásuvky za sebou?2/ čo ten samšunt a monitor ukazujú? žiadny signál, alebo je tam signál ale pod úroveň šumu alebo čo? 3/ čo keď prenesieš ten STB k samsungu a pripojíš TV cez STB. Beží to? 4/ dtto u monitoru? tak až to všetko poriešiš príď naspäť s informáciami a môžeme pátrať ďalej |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Problem s ladenim programov DVB-TJá třeba v obýváku mám Aquos Sharpa jdou všechny programy U Sharpa je rozbočovač pasivní a pokračuju do ložnice kde je crt Panasonik + dvbt přijímač a opět rozbočovač a hurá do děcáku kde se rozvod ukončí opět v telce. V děcáku ale už některé programy nenaladim . V cestě jsou dva rozbočovače asi 4db průchozí útlum tojest 8db ztráta + kabel. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Problem s ladenim programov DVB-TNěkteré STB jsou mnohem citlivější než televizory s vestavěným tunerem! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
koax, tondachpresne ako hovoríte.Bohužiaľ priateľ petr22 asi nevie ako to pripojil, možno špagátikom ako tá pani čo pripojila zo zásuvky STA telku špagátikom a povedala opravárovi, že "keď to toľké kilometre ide vzduchom prečo by to ešte 2 metre nemohlo ísť po špagátiku?" Krištáľová guľa mi ale hovorí že padla. Tak pekné sviatky R^ |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Problem s ladenim programov DVB-TJá vám taky všem kteří tu jste přeji hezké svátky. A pozor na METANOL! ;) |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Problem s ladenim programov DVB-Tpetr22Pokud nemáš žádné měřáky, tak bych nejprve prověřil, že rozvod po domě je vyvážený a všude rozveden kvalitní signál. Jak? Vzít tu hrající TV (šest let starou crt televizi + STB) a oběhnout s ní ty problémové místnosti. Pokud Ti taky nebude vše hrát, zavolat technika, ať Ti to udělá pořádně. Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
RE: Problem s ladenim programov DVB-TNejprve se omlouvám, že se ozývám až nyní.Dříve jsem se tomu nemohl věnovat. Takže, podle rady "ojoj 1" jsem proběhl ty problémové místnosti se stb a problém stejný - mux4 nefunguje. Ale vysvětlete mi proč mux 1,2 a 3 fungují.A těm vyváženost anteních rozvodů NEVADÍ. Jěště jedna věc: Do té fungující místnosti je veden ještě ten starý ,zelený koax.Kdežto do těch dvou nefungujících už mám novější bílý (menší průměr) |
petr22
![]() |
|
RE: Problem s ladenim programov DVB-TNevím kde bydlíš ale pro okolí Opavy je nejlepší signál z vysílače Hlubočec MUX4. |
ev21
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
RE: Problem s ladenim programov DVB-TAno, vímale výše píšu ,že v jedné místnosti signál chytám takže....? |
petr22
![]() |
|
RE: Problem s ladenim programov DVB-TTaky záleží jestli máš ke každé TV samostatně vedený koaxial nebo je máš tzv. za sebou kdy slabší signál už nemusí projít přes tv zásuvku. |
ev21
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
RE: Problem s ladenim programov DVB-TK fungující telev. zvlášť zelený (viz.výše)a k nefungujícím: zvlášť bílý (viz. výše) na konci rozbočka-monitor acer - a tel samsung - mezi nimi vzdálenost 1m. |
petr22
![]() |
|
petr22Napsal:Datum přidání: 30.03.2013, 14:26.24 DNES! Nahlásit tento příspěvek1.Problém stejný - mux4 nefunguje. Ale vysvětlete mi proč mux 1,2 a 3 fungují.A těm vyváženost anteních rozvodů NEVADÍ. 2.Jěště jedna věc: Do té fungující místnosti je veden ještě ten starý ,zelený koax.Kdežto do těch dvou nefungujících už mám novější 1.Proč? Protože MUX4, má menší výkon a zpravidla jiné stanoviště než MUX 1,2,3! 2.Zelený,černý,bílý starší novější :lookaround: ti nezaručuje kvalitu přeci! Ta je dána útlumem na dané frekvenci, udávaný k jisté délce! Závěrem - máš málo kvalitního signálu na vedlejší větvi! Otázkou je, nakolik jsi v tom zdatný dopátrat se kladnému výsledku :-/ Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
![]() |