Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

HBO HD 5.1 zvuk

Zdravím pánové.Pár dní mám mžikové nepravidelné výpadky zvuku.Je to opravdu jenom velmi krátce nicméně dost nepříjemné.Dělá to i DD 2.0.Eng.stopa naprosto v pořádku.Rec.je Onkyo TX-DS595 sat.Vantage 7100S propojení optika.Všechny ostatní programy na kterých je zvuk DD at už 2.0 nebo 5.1 dostupný jsou také v pořádku.Máte někdo podobný problém?

hobo
Registrace: 1/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HBO HD 5.1 zvuk

samozrejme máš na mysli UPC Freesat...

Dagy2
Registrace: 11/2010

Nemám

je to Skylink i podle sekce do které je příspěvek zařazen.FreeSat nemá ani tu eng.zvukovou stopu.

hobo

re:Dagy2

a proto píše do Sekce: CS Link, Skylink :8)

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

hobo

Může to být SW u TV nebo SW Onkyo, když máš zapojen HDMI kabel z přijímače a zároveň optiku na zvuk do Onkyo.
Zkus oba přístroje aktualizovat.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

@ojoj1

Zapojení je ze satu HDMI rovnou do TV.Zvuk optikou ze satu do Onkyo.Jinak to ani nejde Onkyo nemá HDMI vstupy.Zvukové připojení je 2 optické,2 koaxiální a pár analog.cinch.TV je LCD SONY-KDL52Z-4500.Vzhledem ke stáří obou přístroju není možná nová aktualizace SW.Je ale divné,že zmíněná závada se začala projevovat poměrně nedávno.Všechny ostatní jak SD tak HD programy kde je k dispozici zvuk DD 5.1 nebo 2.0 jedou absolutně bez závad včetně eng.stopy u HBO HD.Optický kabel jsem nezkoušel vyměnit vzhledem k tomu,že vše ostatní jede tím to nejspíš nebude.I když to by nebyl problém ale vubec tomu nevěřím ohledně odstranění problému.Stereo zvuk v TV u HBO HD taktéž v pořádku.DD po HDMI TV nepodporuje je bez zvuku.Takže nevím co dál.Ještě možná prohodit ty dva optické zvukové vstupy na Onkyo kde je na druhém DVD rec.Ale já to spíš vidím zase na něco nestandardního v tom zvuku od Skylinku.A daný přístroj to nezkousne.Rád bych se mýlil ale nevím nevím.

hobo

Výpadky zvuku

Vlastním zcela stejný reciever Onkyo.Již jsem zde obdobný dotaz před časem též psal.Přesně ty samé problémy s uvedenou audio stopou.Změnu nepřineslo ani když jsem změnil optiku na propojení metal. kabelem.Přisuzuji to nejspíš Onkyu.Není to žádný mladík, navíc neposkytuje vlivem svého stáří HDMI propojení.Ač mě tento problém mrzí, neshledávám jej důvodný k tomu, abych reciever za směšnou cenu prodal a kupoval nový.Omlouvám se, že jsem neposkytl radu jak sjednat nápravu, ale nejspíš to opravdu nelze...

Hanex
Registrace: 6/2007

HBO HD 5.1 zvuk

Chtel bych vas pozadat o radu prenese opticky kabel analogovy signalRCA,stereo.Mam propojen sat.Humax5100 optikou k dom. kinu a myslel jsem,ze programy NovaHD.PrimaHD,CtHD,SportHD kde me pise Dolby DIG.me pujde prost. zvuk,ale kino je hluche.Tak si myslim,ze tyto programy v Dolby nevysilaji a proto me nejde zvuk.Jinak pres AUX(cinch) zvuk jde. Je to tak? Dekuji

broza
Registrace: 12/2011

@Hanex

Asi nebo spíš určitě budeš mít pravdu.Dnes jsem zkusil ještě propojení přes coax výstup ze satu do Onkyo a dělá to nadále.Takže toho dědu s těžkým srdcem asi vyměním. ;)

hobo

@hobo, broza

predovšetkým ospravedlnenie hobovi - keďže som nikdy nemal problém s HBO HD a viem že upc nejaké problémy malo (snáď s obrazom) tak moja reakcia bola k tomuto bodu.

broza, programy ktoré píšeš samozrejme majú aj zvukovú DD stopu.
optický kábel sa dá mechanicky zastrčiť len do dierky ktorá je na to určená. je to digitálny viackanálový výstup/vstup zvuku. Takže dotaz či prenesie analogový signál nemá zmysel - optika vie len digitál.
ale dotaz je aj tak irelevantný - ty potrebuješ niečo iné - do výstupu potrebuješ dostať zvuk zo satu - DD ak stanica má DD stopu, downmixovaný do PCM ak takúto stopu nemá.
Skontroluj na tom humaxe ako máš nastavený zvuk v hlavnom menu. Musí tam byť:
- Dolby Digital zapnuté
- nastavenie výstupného signálu
---PCM ak chceš aby humax dekodoval a posielal PCM stream 2.0 do AVR
--- bitstream ak chceš aby humax posielal zvuk 1:1 a AVR dekodoval tento zvuk

Dagy2
Registrace: 11/2010

HBO HD 5.1 zvuk

Samozrejme,ze optiku mam ve spravne dirce.Humax nastaven na DD.Dom. kino taky nastaveno na vstup dig. a nic se nedeje.Zkousel jsem DD z TV,ale taky bez vysledku.Asi bude chyba v domacim kinu I tak dekuji

broza
Registrace: 12/2011

To same....

Mám to samé ONKYO a zcela stejný problém se zvukem na HBO HD. Takže je opravdu asi problém v receiveru..... bohužel asi nikoho nenapadne žádné řešení kromě koupě nového, co?

ALFELUS
Registrace: 8/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra