| 16.09.2007, 09:26.09 | |
měřící přístrojJaký měřící přístroj by jste mi doporučili pro nastavení paraboly?? |
![]() xrezik |
| 16.09.2007, 09:27.58 | |
IVILVodováhu, pripadne uhlomer. :)) |
![]() IVIL |
| 16.09.2007, 09:59.16 | |
re:žádný nepotřebuješ, každý sat. přijímač ukazuje úroveň i kvalitu signálu...! |
![]() hlek |
| 16.09.2007, 10:04.32 | |
i na kabel se dá připojitKaždý nestoji u paraboli a nevidí na televizi. R^ |
![]() Jirka 3 |
| 16.09.2007, 10:10.32 | |
najlacnejší je niektorý zo SATFINDER-ovpouži google |
![]() dempsey |
| 16.09.2007, 10:28.20 | |
Jirka 3Ano, také mám TV 15 metrů daleko. Ale mám malou přenosnou čb telku od Vietnamců na baterky. K přijímači ji připojím 20metrovým tv kabelem za pár šupů.TV si položím k parabolám, abych na ni viděl a v pohodě naladím na maximum. Na TV jsem si udělal stínítko, aby na obrazovku bylo vidět na přímém slunci... |
![]() kacenkin |
| 16.09.2007, 10:41.04 | |
Levně a jednodušeJá používám tenhle (http://www.o mko.cz/?kod=SCHSF70RUC)Mám parabolu 30 m na zahradě, takže řešení s přijímačem a tv je nesmysl .... |
![]() Nikon |
| 16.09.2007, 10:56.38 | |
Nikon ...prdlačky... tv kabel nevalné kvality, ale pro účely připojení TV dostačující seženeš za pár korun...Ten tvůj měřák nerozliší jednotlivé družice, prostě měří jen sílu... pro multifokusáka k hovnu.... Uvědom si, že já na telce hledám jedinečný TP té dané družice !!!! |
![]() kacenkin |
| 16.09.2007, 11:06.05 | |
Měl jsem lepší fintu.Ještě v dobách, kdy jsem neměl žádný solidní měřící přístroj pro nastavování parabol jsem používal jednoduchou fintu s přenosným TV. Malou sovětskou "Elektroniku 401D" jsem si upravil pro napájení z akumulátoru, který jsem měl zabudovaný přímo v TV. Televizor jsem měl na "kšandě" kolem krku. Po nainstalování satelitu jsem výstup modulátoru v reciveru propojil pomocí slučovače TV+SAT zpět do kabelu k parabole. U paraboly jsem pomocí stejného slučovače odělil signál z modulátoru od signálu z LNB, takže jsem koaxiál využil pro oba směry přenosu. Po nastavení paraboly jsem slučovače a propojení modulátoru zrušil, a bylo hotovo. Nemusel jsem tak tahat žádný další kabel. Vše byla otázka jen několika málo minut! Dnes už používám PRODIG 5, takže tyto problémy už neřeším! :-))) |
![]() Enik |
| 16.09.2007, 11:09.07 | |
Enik...jsi prostě lepší, já jsem amatér...Také nosím TV na krku ! :))) :)))Jsi prostě lepší, já to řeším tv prodlužkou za pár korun, od rákosáků, jo má útlum a obraz je horší, ale hlavně že přesně vidím ukazatele signálu ;) |
![]() kacenkin |
| 16.09.2007, 11:13.04 | |
to kacenkinJenže já jsem tenhle "měřák" používal ještě v době analogového satelitu, takže jsem potřeboval vidět jak moc to "rybkuje." Takže mi tenkrát na kvalitě obrazu docela záleželo. Nehledě na to, že jsem sebou nemusel táhat další koaxiál! |
![]() Enik |
| 16.09.2007, 11:14.56 | |
Enik....Tušil jsem to... jenže ty jsi profesionál, živíš se tím ?Já jen blbnu :-)))))) |
![]() kacenkin |
| 16.09.2007, 12:00.01 | |
RE: měřící přístrojTo řešení s TV má jeden zásadní nedostatek - stačí když SAT receiver vytuhne a zůstane trčet na stále stejné hodnotě a už se nic nenastaví. Nehledě na to, že to co ukazují komerční receivery je v drtivé většině nesmysl (stačí to porovnat se skutečným měřákem). |
![]() technikTKR |
| 16.09.2007, 12:31.05 | |
ano techniku...ale i ten nejhorší receiver umí ukázat, že signál z TP vůbec máš a ukáže ti kdy je nejsilnější... o přesnosti nemluvím :-))))Jak říkám, jsem amatér, a pro mé potřeby a potřeby známých to stačí... |
![]() kacenkin |
| 16.09.2007, 14:00.22 | |
RE: měřící přístrojNení problém udělat si z několika tranzistorů mini vysílač. Navrhnout laděné obvody na volný kanál. Vysílač pak v připojit na AV výstup (popř. jen Video RCA) a venku u paraboly na nějaké kapesní TV pozorovat sílu signálu. Ten minivýkon vysílače a pár minut ČTU určitě nezabije. |
![]() wenk |
| 16.09.2007, 15:10.14 | |
wenkno možná pro tebe to problém není, já na to nemám , ledaže bys věděl, kde najdu schéma |
![]() kacenkin |
| 16.09.2007, 15:37.10 | |
šlo by tohlehttp://pokusy.chytrak.cz/schemata/index%20tvam.htm |
![]() kacenkin |
| 16.09.2007, 18:20.21 | |
jde to i bez mini vysílačena výstup modulátoru z videa jsem připojil přes symetrizační člen dipól "krátké" colorky. Vysílám si takto na vtdálenost 25m přes zahradu k ohni, když je třeba fotbal a zrovna se griluje. Tam mám malou přenosnou TV s prutovou anténou. Když jsem zařadil ještě zesilovač, nemá to chybu. |
![]() Tondach |
| 16.09.2007, 19:46.40 | |
tu Tondachmoc prosím, popiš to trošku, "symetrizační člen dipól krátké colorky je pro mě mimoplanetární řeč... :( |
![]() kacenkin |
| 16.09.2007, 20:50.38 | |
tu kacenkinz anténního výstupu videa koaxiál zakončený symetrizačním členem pro UHF. Ten je normálně připojen do anténní krabice krátké X colorky. Ta je přišroubována na zábradlí a nasměrována do rohu zahrady. Tam se vytáhne prutovka televizoru, ten se naladí na kanál modulátoru a přijímá se to, co "leze" z toho anténního výstupu, ( modulátoru ) videa. Třeba fil na kazetě, nebo televizní program přes tuner toho videa.Druhá varianta je podobná: mám malý domácí "společný" kabelový rozvod, ve kterém mám pozemní televizi a přes modulátor na satelitu jeden ( ten navolený )satelitní program. Na zásuvku tohoto rozvodu v jedné místnosti připojím zase koaxiálem a zesilovačem tu "vysílací" anténu a potom na té zahradě přepínám na té přenosné televizi jako doma. Prostě mě napadlo zapojit anténu jako vysílač a ono to funguje. R^ |
![]() Tondach |
| 16.09.2007, 21:44.18 | |
Tondachten zesilovač je širokopásmový? |
![]() pierrepetr |
| 17.09.2007, 06:18.58 | |
pierrepetrano, je to starý "maďar" z dob počátků UHF. Zkoušel jsem i jiné, vše fungovalo. Kdysi jsem měl na tom místě na zahradě ještě další colorku na příjem, ale to už bylo zbytečné, stačí prutová na televizi. Je to celé asi dost směrové a je potřeba dobře zamířit "vysílací" lalok. |
![]() Tondach |