Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

technisat sir a karta freesat

Poradí zde někdo jak přístroj nastavit aby EPG bylo v češtině? Pokud se jedná o kartu skylink EPG v češtině

Clint
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

EPG a karta

Pokud mě moje znalosti satelitní techniky neklamou,jazyk EPG se někdy nedá u receiveru přímo nastavit (ale jsou i takové,kteří tuto položku v nastavení jazyka mají),ale nikdy jsem se nesetkal s tím ,aby vložená karta ovlivnila jazykovou mutaci vysílaného EPG.Před chvílí jsem zkusil na GM9060 nastavit v jazycích EPG na maďarštinu.Na českých programech stále běží v češtině.
Co z toho vyplývá ?
Další reakce budou pravděpodobně následovat.

mdsystem
Registrace: 10/2007

RE: technisat sir a karta freesat

TechniSat zobrazuje to, čo prevádzkovateľ/vysielateľ daného kanálu poskytuje.
T.j. STV= EPG je v slovenčine, CT= EPG je v češtine, ZDF= EPG v nemčine, Planeta= EPG v bulharštine azbukou.
K tomu nie je viac čo dodať...
okrem toho, že nechápem otázku "technisat sir a karta freesat" a potom "pokud se jedná o kartu skylink epg v češtine" ?
Máš freesat? A je to anglicky? Na 28.2E ?

Dagy2
Registrace: 11/2010

Doplnění

Ještě mi to nedalo a zkusil jsem naladit běžný receiver (nikoli od Freesatu) na programy FreeSat (Thor) a prošel jsem EPG.Jako Skylink tak i Freesat mají EPG v češtině (samozřejmě české mutace programů) a nelze volbu jazyka ovlivnit.Jak píše Dagy2,co vysílají,to přijímáš.
Volba jazyka pro EPG by měla význam,pokud by se i vysílalo několik jazykových mutací souběžně.

mdsystem
Registrace: 10/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra