Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat SIR-řazení kanálů

Prosím o radu. V manuálu to není popsané. Potřeboval bych objasnit vůbec systém řazení kanálů u tohoto přístroje. Potřebuji mít nejdříve Skylink a po té postupně šest družit-každou zvlášť aby motor nemusel pořád přejíždět.

zdenektdm
Registrace: 10/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

Re: Technisat řazení programů

Jedná-li se o model Technistar SIR,má Menu a tím i postupy ladění a řazení kanálů jako starší typy.
Nalaďte nejdříve Skylink (např přes FastScan) a poté můžete postupně dolaďovat jednotlivé družice.Vždy po skončení ladění je však nutno z nabídky pro způsob uložení programů vybrat "Nesetříděno".Naladěné programy zůstanou v pořadí ,jak byly laděny v 1. FAV seznamu.
Pak je možno si je ještě přebrat a přerovnat v položce "Uspořádání seznamů TV".

mdsystem
Registrace: 10/2007

Re: Technisat řazení programů

Je to Technistar SIR.Teď mám přes FastScan naladěn Skylink a ještě tak jsou nějaké programy z 19,2. Po ukončení ladění jsou možnosti: uspořádat automaticky, připojit automaticky a uspořádat manuálně. Když dám nalézt programy automaticky tak se mě seřadi podle abecedy a ne podle družic a když jich je 1600 to je fakt na bednu.

zdenektdm

RE: Technisat SIR-řazení kanálů

Nedávej na 19,2E vyhledávání automat - vymaž to. Dej jen prohledávání jednoho satelitu a povol mu jen volné TV a R stanice. Co nechceš vymaž po částech - ne vše najednou. To neplatí pro 23,5°E. :))) R^

CES
Registrace: 4/2007

Já jsem Technisat nikdy neměl (Nokia,Optikum,Optibox), tento je první.U těch předchozích byl jeden seznam,vyházel jsem programy které nešly,seřadil a dal hledat další satelit. Programy se naskládaly postupně za ty první, zase přeházel a smazal nepotřebné a bylo to. Jednoduchý. U tohodle SIRa na to nemohu nějak přijít. Pořád se mě to přehazuje.Je tam teda jeden hlavní seznam, který je podle abecedy a pak nějaký oblíbený, do kterého se ty "dobré" přesunují?

zdenektdm

Technisat je dokonalá mašinka a sestavení TV + R stanic má super vymakané. Se s tím trápíš, že to děláš hned na motoru. A to co Ti tam leze jsou SFI stanice naladěné v SW od Němců. Jak na to : 1.nastav parabolu na 19,2E dle badgrafu,- dej mu restart na tovární nastavení, ale bacha v základ instálu ho stopni při automat nastavení DissegC. - zakázat zrušít !!! uložit jen 19,2E družici !!!, potom ho pusť dál - zakaž - nepotvrzuj EPG ,nespotvrzuj ISIPRO a nech to dojet na konec INSTÁLU. Budou tam Němci ve SFI seřazeni v TP a FAV listu. 2. Tlačíka modrý - odstranít OK okřížkuješ - posun šipkana , žlutým - odstraň , potvrď TL. MENU., žlutým označ TV stanici pro posun ve FAV nebo z TP do FAV použiješ zas šipky u OK., seřadíš a potvrď menu. 3. Jdem na 23,5°E v Dis. jí nepotvrzuj , zadej v manuál prohledávání družic TP od Skylinku F/POL/SR , dej povel motoru a najede na max. badgrav a dej prohledávání jednoho satelitu... A zas na jiné družici to opakovat. Možná že to jde ještě jinak s motorem a někteří kolegové mě opraví a doplní. Hodně zdaru. R^

CES

Teď jsem v tomto stavu. Hrabal jsem se s tím celé odpoledne. Tak jsem vše vymazal a dal tovární nastavení. Uložil jsem družice 28,2+23,5+19,2+13+5+1W(mimochodem má cenu dávat ještě nějaké jiné?).Nastavil jsem 23,5 a dal FatScan-našlo mě to Skylink a nějaké v 19,2.Tím jsem skončil. Takže asi přesunout Skylink do oblíbených a pokračovat na 19,2 atd... po jednotlivých pozicích?

zdenektdm

Přidal bych 7+16+42 E, záleží od velikosti paraboly.

CES

úplne jednoducho, keď po každom čiastočnom naladení (je to jedno či transpondér, celá družica, jednotlivý program cez PID) vyberieš "uspořádat manuálně".
Vtedy v ľavom okne uvidíš tie programy čo aktuálne naladil, resp. ešte môžeš tirediť podľa družíc, prevádzkovateľov, HD a pod.
V pravom okne si nastav FAV1. Z ľavého okna presuň do pravého len tie, ktoré tam chceš mať. Môžeš presúvať hromadne - pomocou OK vľavo označ programy, potom žltým tlačítkom "presun" naraz presunieš označené. Prilepia sa ti na koniec pravého okna.

Technisat má:
- celkový zoznam, zoradený abecedne
- 4 FAV zoznamy, kde môžeš ľubovoľne ukladať programy ako chceš. Jeden program môže byť aj vo všetkých FAV

celkový návod k Technisatu HD8SX, ktorý je na 95% rovnaký ako SIR a to v češtine nájdeš v Tipoch a trikoch na frejku.
Inak samozrejme plný návod v nemčine na stránke výrobcu. V týchto návodoch je to popísané do posledného detailu. Hlavne ladenie s motorom tam máš popísané krok za krokom asi na 10 stranách.

Dagy2
Registrace: 11/2010

P.S. v ľavom okne môžeš všetky nepotrebné programy ihneď mazať.

P.P.S.: POZOR NA FAST SCAN !!!
Keď to všetko poukkladáš, prvý fastscan ti to kompletne rozdrbe. Preto je doporučené - návod zase tam, kde som písal v predchádzajúcom príspevku zrušiť družicu Astra 23.5E a nahradiť družicou "User1 23.4E". Tak ten b.l.b. nenájde fastscan a nezničí tvoju prácu

Dagy2

Tam není jiná možnost na př.v menu ten vynález fastscan vypnout - než měnit název družice? Ještě by mně zjímalo zda se daji alespon u tech pár fav. skupin přejmenovat jejich název klávesnicí ale někde jsem četl že nelze, Dík.

Displej
Registrace: 2/2008

displej

1/ fastscan nelze vypnout. Neviem prečo ale soudruzi z NDR takto implementovali SL certifkáciu.
U S1/S2 nie je FastScan ale ISIPRO (tak ako roky predtým) a to samozrejme vypnúť ide

2/ premenovať FAV sa nedajú, pretože to je premenný text viazaný na zvolený jazyk (Favourite list(GB) = Seznam oblíbených (CZ) = TV lista (HU) atd)
Takže máš potom na výber celkový seznam a FAV1÷4.
Potom je vo výbere ešte "Seznam poskytovatelu" a tento môžeš premenovať v SetEdite a zostaviť si svoje ľubovoľné zoznamy. Mám tak napr. Spravodajstvo (a tam všetky stanice typu CNN, SkyNews, atd), Detské, Sport a pod. V týchto skupinách ale zoradenie programov je zase len podľa abecedy.
Ale 4 FAV nestačia? Ja používam len 2 - hudobné stniace ktorých je asi 30 a zostavu toho, čo skutočne pozerám aspoň 2x mesačne a tých je 135 zo 4-och družíc.

Dagy2

@Dagy2 dík asi strojek vlastníš - jak to je s PVR,většinou se nahrávky nedají přehrát v USB vstupu TV ani přehrát v PC- tam se načtou ale nedají nijak rozbalit/ zkoušeno s nahrávkam z Mascomu/Jak to funguje u Siru, Děkuji.

Displej

displej

nevlastním ale to nevadí.
SIR keďže má certifikovanú čítačku Irdeto tak nahrávky musia byť "označkované" prístrojom a nikde inde sa nedajú prehrať.
Pokiaľ chceš nahrávky ukladať napr. na NAS a prehrávať napr. v inej TV po sieti tak riešenie je TechniSat S1 alebo S2 a CI-modul. Resp. aj do SIRa môžeš dať modul ale to mi pripadá také masochistické.

Dagy2

OK - to co popisuješ se týká programů Skylinku což chápu a podobně se chovají všechny Skylinkready. Ale nahrávky dejme tomu z Astry 19 půjdou přerhrát v USB TV příp PC? Díky.

Displej

ano a ne
1/ samotná nahrávka je formátu ts (u HD je označená ts4, ale stačí premenovať na ts)
V PC použi napr. GOMplayer, z TV prehráva bez problémov tieto nahrávky priamo napr. LG LW650s

2/ doporučuje sa formátovať disk/USB flash u TechniSatu interným formátom TSD, ktorý je najspoľahlivejší.
Takýto disk sa dá prehrať v inom TechniSate ale nie v PC alebo TV. Je potrebné preniesť nahrávku pomocou programu Mediaport napr. na NAS, PC alebo druhú partitíciu daného USB HDD.

3/ FAT32 ktorý by bol v tomto univerzálny nefunguje na 100% spoľahlivo. Zrejme má problém s čítaním FAT, problémy začnú pri mazaní nahrávok - tým že sa vytvoria "diery" v štruktúre disku často disk zblbne.

Dagy2

Děkuji za vyčerpávající informace

Displej

Tak vám chlapi děkuji za rady.Ale zdá se mě, že šunt Optibox měl to řazení kanálů o hodně lepší.Dalo se s nimi jednoduše přesunovat ze seznamu do seznamu ale i v jednotlivých seznamech.Zapoměl jsem třeba na ČT1 a když ho přehodím z celkového seznamu do FAV,tak se zařadí na konec č.211 a za boha nemohu přijít na to, jak ho přesunout na začátek seznamu č.1. Jo ještě otázka. Když přístzroj vypnu na 23,5° tak je druhý den zaparkovaný na 19,2°. Je to normální?

zdenektdm

Především

je třeba při ovládání Technisatu bdít, nikoliv spát. Bez urážky. Obrazovka napovídá a dokonce barevně, co se může dělat. Menu. Uspořádání TV programů. Zelená-výběr seznamu. Červená-hlavní seznam. Modrá je Funkce a zde se vybere Třídění. Pak žlutý pásek obsahuje nápis Třídění. Najede se na stanici a zmáčkne žlutý. Pak lze se stanicí hýbat. Člověk, který je zvvyklý na něco jiného, je v nevýhodě. Musí rychle zapomenout na jiný systém.
Čtení obrazovky je nutností. Informace na obrazovce vždy něco říkají. Chytrému napověz, blbce kopni. Vzdělání neplatí. Vysokoškoláci neumí ovládat satelit, uklízečka třeba ano. Všechno je o schopnosti číst, vnímat, reagovat, pokus, omyl. Inteligence je schopnost přizpůsobit se.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

samorost

To nad tím "JÁSÁŠ" nebo " BREČÍŠ " ? Info : a to mají kliku, že mají návod a menu SATU v češtině - co by se dělo, být to vše jen : např. v angličtině ??? Dříve to Česky neumělo !!! :))) R^ :)))

CES

zdenektdm

Program přesuneš z č.211 na č.1 A) menu - seznam programů - zelený FAV -(šipky u OK) čt.1., je zvýraz proužek - tlač. žlutý - šipkou dolů na č.1. - tlač žlutý - porvrď tl. menu. B) Máš ho na motoru a ten SAT pracuje i ve STANDBY - viz: programový deník, EPG, aktualizace v např. 04:00 hodin po OTA a Technisat má na 19,2°E Sat-servisní-kanál !!! Proto si Ti tam automaticky natočí na motoru parabola a je to naprosto v pořádku a OK. Když máš parabolu se čtyřma LNB a Dis. si to taky např. z 23,5E přepne na 19,2°E a v 04:00 pracuje. Když to nechceš, tak mu dej restart a v základním instálu mu to zakaž - nepotvrzu. :) R^ R^

CES

zdenektdm

tak ako ti píše CES a samorost - všetko máš na obrazovke.
to čo tam není:
- presun CT1 z predvolby 157 na predvolbu 5 sa dá urobiť rýchlo aj tak, že nemusíš šípkami posunovať CT1 ale
najedeš na neho - žluté tl. "přesun" - a teraz zvolíš "5" a on sa presunie ihneď na 5 !!! to je čo??!!
- rovnako môžeš presunovať celé skupiny programov - najedeš na prvý ktorý chceš presunúť - stlač OK (urobí sa vedľa neho krížik) teraz šípkou dolu, všetky pod ním sa označia krížikmi. A teraz "žlté - presun" a buď to posunu´ješ ako blok alebo zase môžeš zadať číslom na ktorú predvoľbu sa to má presunúť (napr. tá "5" presunie prvý označený na predvoľbu 5 a ostatné za nímod 6)

- pokiaľ nechceš aby to točilo na 19.2 v noci, tak nastav aktualizácie SW na 20.00hod. Takto sa prijímač v noci nezapne ani nebude točiť motorom. Ušetríš 365 zapnutí a točení za rok. Nestačí to nastaviť na VYP !!! Už som to tu písal 3x
- točenie anténou v noci je tiež závislé od EPG, pretože to tiež beží v noci. Tam neviem akú postupnosť má technisat naprogramovanú, či to ide po družiciach alebo podľa zoznamu staníc, to by si musel vysledovať a kam sa to vráti. Či do posledne zvolenej polohy pred vypnutím alebo posledne stiahnutého EPG.

Dagy2

Nemcuri motor nepouzivaju, tak to nedomysleli-na mojich stb je mimo ine(fav...) moznost aj vyberu konkretnej druzice a prepinat iba jej programy(a tie mat zoradene podla seba). To by mal zvladat kazdy slusne vychovany stb.

Kasr
Registrace: 8/2008

Dagy2

No jasně a souhlas, pro info servis Technisatu : Data-servis 11597/V/22000 - 5/6, Pidy: 163/92/163, ISIPRO 12604/H/22000 -5/6, Pidy: 1809/1270-5020 - to mi fungovalo, ale já to HD8-SX v instálu zakázal.
Kasr - nemáš pravdu, to SFI - řazení kanálů dle němcu mu zas zakážu v zákl. instálu. Je dobře zkrocen a výchován. :) :)

CES

Dagy2-pokud lze v levém okně po každé poukládané družici do fav v pravém okně všechny programy smazat nebo jen ty nepotřebné, tak by to bylo dobré, protože při další družici by se programy pomíchaly v celkovém seznamu podle abecedy. Čili lze přesunou programy do pravého okna a poté celé levé smazat a dát hledat další družici.

P.P.S.: POZOR NA FAST SCAN !!! - kde se zruší družice Astra 23.5E a nahradí družicí "User1 23.4E"?
Díky moc.

zdenektdm

zdenektdm

NE!!! Pokud smažeš program v levém okně je nenávratně pryč z přístroje! automaticky je smazán ze všech FAV seznamů. vlevo mažeme pouze ty které nechceme mít v přístroji
1/ všeobecně:
Pravé okno zobrazuje některý z FAV seznamů (zeleným tlačítkem otevřeš rolovací okno a vybereš 1÷4). FAV seznam je "výcuc" programů z naladěných programů. Naladěný program může a nemusí být ve FAV seznamu a může být také ve vícero FAV seznamech
Levé okno zobrazuje naladěné programy. To, které se zobrazí vybíráš červeným tlačítkem - máš zde třídění podle družic, podle provozovatelů, podle jazyků, vše, vše nové, HDTV.

2/ postup který žádáš:
- vyber v menu ladění druřici, nebo TP a nalaď všechny programy. Dej přidání manuálně. Po každé se ti zobrazí menu stejné jako je při třídění TV seznamů. Nemusíš nic dělat, vrař se červeným tlačítkem a laď další družice nebo TP.
- když máš všechny programy naladěné, budou uložené pouze v levém okně, t.j. v celkovém seznamu. Pravé okno bude prázdné.
- teď vyber v levém okně červeným tlačítkem z rolovacího okna "třídění podle satelitů". zobrazí se ti seznam družic, které máš nastavené. Zde vyber např.23.5E a zobrazí se ti v levém okně všechny programy které máš naladěné z družice 23.5E.
- teď můžeš žlutým tlačítkem vkládat programy z levého okna do pravého ty ktoré chceš mít ve FAV seznamech.
- následně vlevo červeným tl. vyber opět třídění podle družic a vyber další družici a opět přesuň do FAV seznamu ty které chceš.
Je to jednoduché. Každý který přesuneš se ovšem zařadí na konec FAV seznamu - vpravo pak můžeš přesunovat programy na libovolné místo.
Pokud z FAV seznamu (vpravo) smažeš program, v levém okně a tedy v přístroji zůstává.
Programy vlevo které máš již zařazené do FAV seznamu jsou v levém okně označené - podle použitého FW - buď "fajfkou" nebo pořadovým číslem pozice FAV seznamu na kterém jsou uložené.

Dagy2
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra