![]() |
|
Technisat SIR-řazení kanálůProsím o radu. V manuálu to není popsané. Potřeboval bych objasnit vůbec systém řazení kanálů u tohoto přístroje. Potřebuji mít nejdříve Skylink a po té postupně šest družit-každou zvlášť aby motor nemusel pořád přejíždět. |
zdenektdm
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 10 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
Re: Technisat řazení programůJedná-li se o model Technistar SIR,má Menu a tím i postupy ladění a řazení kanálů jako starší typy.Nalaďte nejdříve Skylink (např přes FastScan) a poté můžete postupně dolaďovat jednotlivé družice.Vždy po skončení ladění je však nutno z nabídky pro způsob uložení programů vybrat "Nesetříděno".Naladěné programy zůstanou v pořadí ,jak byly laděny v 1. FAV seznamu. Pak je možno si je ještě přebrat a přerovnat v položce "Uspořádání seznamů TV". |
mdsystem
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 110 |
![]() |
|
Re: Technisat řazení programůJe to Technistar SIR.Teď mám přes FastScan naladěn Skylink a ještě tak jsou nějaké programy z 19,2. Po ukončení ladění jsou možnosti: uspořádat automaticky, připojit automaticky a uspořádat manuálně. Když dám nalézt programy automaticky tak se mě seřadi podle abecedy a ne podle družic a když jich je 1600 to je fakt na bednu. |
zdenektdm
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůNedávej na 19,2E vyhledávání automat - vymaž to. Dej jen prohledávání jednoho satelitu a povol mu jen volné TV a R stanice. Co nechceš vymaž po částech - ne vše najednou. To neplatí pro 23,5°E. :))) R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůJá jsem Technisat nikdy neměl (Nokia,Optikum,Optibox), tento je první.U těch předchozích byl jeden seznam,vyházel jsem programy které nešly,seřadil a dal hledat další satelit. Programy se naskládaly postupně za ty první, zase přeházel a smazal nepotřebné a bylo to. Jednoduchý. U tohodle SIRa na to nemohu nějak přijít. Pořád se mě to přehazuje.Je tam teda jeden hlavní seznam, který je podle abecedy a pak nějaký oblíbený, do kterého se ty "dobré" přesunují? |
zdenektdm
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůTechnisat je dokonalá mašinka a sestavení TV + R stanic má super vymakané. Se s tím trápíš, že to děláš hned na motoru. A to co Ti tam leze jsou SFI stanice naladěné v SW od Němců. Jak na to : 1.nastav parabolu na 19,2E dle badgrafu,- dej mu restart na tovární nastavení, ale bacha v základ instálu ho stopni při automat nastavení DissegC. - zakázat zrušít !!! uložit jen 19,2E družici !!!, potom ho pusť dál - zakaž - nepotvrzuj EPG ,nespotvrzuj ISIPRO a nech to dojet na konec INSTÁLU. Budou tam Němci ve SFI seřazeni v TP a FAV listu. 2. Tlačíka modrý - odstranít OK okřížkuješ - posun šipkana , žlutým - odstraň , potvrď TL. MENU., žlutým označ TV stanici pro posun ve FAV nebo z TP do FAV použiješ zas šipky u OK., seřadíš a potvrď menu. 3. Jdem na 23,5°E v Dis. jí nepotvrzuj , zadej v manuál prohledávání družic TP od Skylinku F/POL/SR , dej povel motoru a najede na max. badgrav a dej prohledávání jednoho satelitu... A zas na jiné družici to opakovat. Možná že to jde ještě jinak s motorem a někteří kolegové mě opraví a doplní. Hodně zdaru. R^ |
CES
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůTeď jsem v tomto stavu. Hrabal jsem se s tím celé odpoledne. Tak jsem vše vymazal a dal tovární nastavení. Uložil jsem družice 28,2+23,5+19,2+13+5+1W(mimochodem má cenu dávat ještě nějaké jiné?).Nastavil jsem 23,5 a dal FatScan-našlo mě to Skylink a nějaké v 19,2.Tím jsem skončil. Takže asi přesunout Skylink do oblíbených a pokračovat na 19,2 atd... po jednotlivých pozicích? |
zdenektdm
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůPřidal bych 7+16+42 E, záleží od velikosti paraboly. |
CES
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůúplne jednoducho, keď po každom čiastočnom naladení (je to jedno či transpondér, celá družica, jednotlivý program cez PID) vyberieš "uspořádat manuálně".Vtedy v ľavom okne uvidíš tie programy čo aktuálne naladil, resp. ešte môžeš tirediť podľa družíc, prevádzkovateľov, HD a pod. V pravom okne si nastav FAV1. Z ľavého okna presuň do pravého len tie, ktoré tam chceš mať. Môžeš presúvať hromadne - pomocou OK vľavo označ programy, potom žltým tlačítkom "presun" naraz presunieš označené. Prilepia sa ti na koniec pravého okna. Technisat má: - celkový zoznam, zoradený abecedne - 4 FAV zoznamy, kde môžeš ľubovoľne ukladať programy ako chceš. Jeden program môže byť aj vo všetkých FAV celkový návod k Technisatu HD8SX, ktorý je na 95% rovnaký ako SIR a to v češtine nájdeš v Tipoch a trikoch na frejku. Inak samozrejme plný návod v nemčine na stránke výrobcu. V týchto návodoch je to popísané do posledného detailu. Hlavne ladenie s motorom tam máš popísané krok za krokom asi na 10 stranách. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůP.S. v ľavom okne môžeš všetky nepotrebné programy ihneď mazať.P.P.S.: POZOR NA FAST SCAN !!! Keď to všetko poukkladáš, prvý fastscan ti to kompletne rozdrbe. Preto je doporučené - návod zase tam, kde som písal v predchádzajúcom príspevku zrušiť družicu Astra 23.5E a nahradiť družicou "User1 23.4E". Tak ten b.l.b. nenájde fastscan a nezničí tvoju prácu |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůTam není jiná možnost na př.v menu ten vynález fastscan vypnout - než měnit název družice? Ještě by mně zjímalo zda se daji alespon u tech pár fav. skupin přejmenovat jejich název klávesnicí ale někde jsem četl že nelze, Dík. |
Displej
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 449 |
![]() |
|
displej1/ fastscan nelze vypnout. Neviem prečo ale soudruzi z NDR takto implementovali SL certifkáciu.U S1/S2 nie je FastScan ale ISIPRO (tak ako roky predtým) a to samozrejme vypnúť ide 2/ premenovať FAV sa nedajú, pretože to je premenný text viazaný na zvolený jazyk (Favourite list(GB) = Seznam oblíbených (CZ) = TV lista (HU) atd) Takže máš potom na výber celkový seznam a FAV1÷4. Potom je vo výbere ešte "Seznam poskytovatelu" a tento môžeš premenovať v SetEdite a zostaviť si svoje ľubovoľné zoznamy. Mám tak napr. Spravodajstvo (a tam všetky stanice typu CNN, SkyNews, atd), Detské, Sport a pod. V týchto skupinách ale zoradenie programov je zase len podľa abecedy. Ale 4 FAV nestačia? Ja používam len 2 - hudobné stniace ktorých je asi 30 a zostavu toho, čo skutočne pozerám aspoň 2x mesačne a tých je 135 zo 4-och družíc. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálů@Dagy2 dík asi strojek vlastníš - jak to je s PVR,většinou se nahrávky nedají přehrát v USB vstupu TV ani přehrát v PC- tam se načtou ale nedají nijak rozbalit/ zkoušeno s nahrávkam z Mascomu/Jak to funguje u Siru, Děkuji. |
Displej
![]() |
|
displejnevlastním ale to nevadí.SIR keďže má certifikovanú čítačku Irdeto tak nahrávky musia byť "označkované" prístrojom a nikde inde sa nedajú prehrať. Pokiaľ chceš nahrávky ukladať napr. na NAS a prehrávať napr. v inej TV po sieti tak riešenie je TechniSat S1 alebo S2 a CI-modul. Resp. aj do SIRa môžeš dať modul ale to mi pripadá také masochistické. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůOK - to co popisuješ se týká programů Skylinku což chápu a podobně se chovají všechny Skylinkready. Ale nahrávky dejme tomu z Astry 19 půjdou přerhrát v USB TV příp PC? Díky. |
Displej
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůano a ne1/ samotná nahrávka je formátu ts (u HD je označená ts4, ale stačí premenovať na ts) V PC použi napr. GOMplayer, z TV prehráva bez problémov tieto nahrávky priamo napr. LG LW650s 2/ doporučuje sa formátovať disk/USB flash u TechniSatu interným formátom TSD, ktorý je najspoľahlivejší. Takýto disk sa dá prehrať v inom TechniSate ale nie v PC alebo TV. Je potrebné preniesť nahrávku pomocou programu Mediaport napr. na NAS, PC alebo druhú partitíciu daného USB HDD. 3/ FAT32 ktorý by bol v tomto univerzálny nefunguje na 100% spoľahlivo. Zrejme má problém s čítaním FAT, problémy začnú pri mazaní nahrávok - tým že sa vytvoria "diery" v štruktúre disku často disk zblbne. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůDěkuji za vyčerpávající informace |
Displej
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůTak vám chlapi děkuji za rady.Ale zdá se mě, že šunt Optibox měl to řazení kanálů o hodně lepší.Dalo se s nimi jednoduše přesunovat ze seznamu do seznamu ale i v jednotlivých seznamech.Zapoměl jsem třeba na ČT1 a když ho přehodím z celkového seznamu do FAV,tak se zařadí na konec č.211 a za boha nemohu přijít na to, jak ho přesunout na začátek seznamu č.1. Jo ještě otázka. Když přístzroj vypnu na 23,5° tak je druhý den zaparkovaný na 19,2°. Je to normální? |
zdenektdm
![]() |
|
Předevšímje třeba při ovládání Technisatu bdít, nikoliv spát. Bez urážky. Obrazovka napovídá a dokonce barevně, co se může dělat. Menu. Uspořádání TV programů. Zelená-výběr seznamu. Červená-hlavní seznam. Modrá je Funkce a zde se vybere Třídění. Pak žlutý pásek obsahuje nápis Třídění. Najede se na stanici a zmáčkne žlutý. Pak lze se stanicí hýbat. Člověk, který je zvvyklý na něco jiného, je v nevýhodě. Musí rychle zapomenout na jiný systém.Čtení obrazovky je nutností. Informace na obrazovce vždy něco říkají. Chytrému napověz, blbce kopni. Vzdělání neplatí. Vysokoškoláci neumí ovládat satelit, uklízečka třeba ano. Všechno je o schopnosti číst, vnímat, reagovat, pokus, omyl. Inteligence je schopnost přizpůsobit se. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
samorostTo nad tím "JÁSÁŠ" nebo " BREČÍŠ " ? Info : a to mají kliku, že mají návod a menu SATU v češtině - co by se dělo, být to vše jen : např. v angličtině ??? Dříve to Česky neumělo !!! :))) R^ :))) |
CES
![]() |
|
zdenektdmProgram přesuneš z č.211 na č.1 A) menu - seznam programů - zelený FAV -(šipky u OK) čt.1., je zvýraz proužek - tlač. žlutý - šipkou dolů na č.1. - tlač žlutý - porvrď tl. menu. B) Máš ho na motoru a ten SAT pracuje i ve STANDBY - viz: programový deník, EPG, aktualizace v např. 04:00 hodin po OTA a Technisat má na 19,2°E Sat-servisní-kanál !!! Proto si Ti tam automaticky natočí na motoru parabola a je to naprosto v pořádku a OK. Když máš parabolu se čtyřma LNB a Dis. si to taky např. z 23,5E přepne na 19,2°E a v 04:00 pracuje. Když to nechceš, tak mu dej restart a v základním instálu mu to zakaž - nepotvrzu. :) R^ R^ |
CES
![]() |
|
zdenektdmtak ako ti píše CES a samorost - všetko máš na obrazovke.to čo tam není: - presun CT1 z predvolby 157 na predvolbu 5 sa dá urobiť rýchlo aj tak, že nemusíš šípkami posunovať CT1 ale najedeš na neho - žluté tl. "přesun" - a teraz zvolíš "5" a on sa presunie ihneď na 5 !!! to je čo??!! - rovnako môžeš presunovať celé skupiny programov - najedeš na prvý ktorý chceš presunúť - stlač OK (urobí sa vedľa neho krížik) teraz šípkou dolu, všetky pod ním sa označia krížikmi. A teraz "žlté - presun" a buď to posunu´ješ ako blok alebo zase môžeš zadať číslom na ktorú predvoľbu sa to má presunúť (napr. tá "5" presunie prvý označený na predvoľbu 5 a ostatné za nímod 6) - pokiaľ nechceš aby to točilo na 19.2 v noci, tak nastav aktualizácie SW na 20.00hod. Takto sa prijímač v noci nezapne ani nebude točiť motorom. Ušetríš 365 zapnutí a točení za rok. Nestačí to nastaviť na VYP !!! Už som to tu písal 3x - točenie anténou v noci je tiež závislé od EPG, pretože to tiež beží v noci. Tam neviem akú postupnosť má technisat naprogramovanú, či to ide po družiciach alebo podľa zoznamu staníc, to by si musel vysledovať a kam sa to vráti. Či do posledne zvolenej polohy pred vypnutím alebo posledne stiahnutého EPG. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůNemcuri motor nepouzivaju, tak to nedomysleli-na mojich stb je mimo ine(fav...) moznost aj vyberu konkretnej druzice a prepinat iba jej programy(a tie mat zoradene podla seba). To by mal zvladat kazdy slusne vychovany stb. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 644 |
![]() |
|
Dagy2No jasně a souhlas, pro info servis Technisatu : Data-servis 11597/V/22000 - 5/6, Pidy: 163/92/163, ISIPRO 12604/H/22000 -5/6, Pidy: 1809/1270-5020 - to mi fungovalo, ale já to HD8-SX v instálu zakázal.Kasr - nemáš pravdu, to SFI - řazení kanálů dle němcu mu zas zakážu v zákl. instálu. Je dobře zkrocen a výchován. :) :) |
CES
![]() |
|
RE: Technisat SIR-řazení kanálůDagy2-pokud lze v levém okně po každé poukládané družici do fav v pravém okně všechny programy smazat nebo jen ty nepotřebné, tak by to bylo dobré, protože při další družici by se programy pomíchaly v celkovém seznamu podle abecedy. Čili lze přesunou programy do pravého okna a poté celé levé smazat a dát hledat další družici.P.P.S.: POZOR NA FAST SCAN !!! - kde se zruší družice Astra 23.5E a nahradí družicí "User1 23.4E"? Díky moc. |
zdenektdm
![]() |
|
zdenektdmNE!!! Pokud smažeš program v levém okně je nenávratně pryč z přístroje! automaticky je smazán ze všech FAV seznamů. vlevo mažeme pouze ty které nechceme mít v přístroji1/ všeobecně: Pravé okno zobrazuje některý z FAV seznamů (zeleným tlačítkem otevřeš rolovací okno a vybereš 1÷4). FAV seznam je "výcuc" programů z naladěných programů. Naladěný program může a nemusí být ve FAV seznamu a může být také ve vícero FAV seznamech Levé okno zobrazuje naladěné programy. To, které se zobrazí vybíráš červeným tlačítkem - máš zde třídění podle družic, podle provozovatelů, podle jazyků, vše, vše nové, HDTV. 2/ postup který žádáš: - vyber v menu ladění druřici, nebo TP a nalaď všechny programy. Dej přidání manuálně. Po každé se ti zobrazí menu stejné jako je při třídění TV seznamů. Nemusíš nic dělat, vrař se červeným tlačítkem a laď další družice nebo TP. - když máš všechny programy naladěné, budou uložené pouze v levém okně, t.j. v celkovém seznamu. Pravé okno bude prázdné. - teď vyber v levém okně červeným tlačítkem z rolovacího okna "třídění podle satelitů". zobrazí se ti seznam družic, které máš nastavené. Zde vyber např.23.5E a zobrazí se ti v levém okně všechny programy které máš naladěné z družice 23.5E. - teď můžeš žlutým tlačítkem vkládat programy z levého okna do pravého ty ktoré chceš mít ve FAV seznamech. - následně vlevo červeným tl. vyber opět třídění podle družic a vyber další družici a opět přesuň do FAV seznamu ty které chceš. Je to jednoduché. Každý který přesuneš se ovšem zařadí na konec FAV seznamu - vpravo pak můžeš přesunovat programy na libovolné místo. Pokud z FAV seznamu (vpravo) smažeš program, v levém okně a tedy v přístroji zůstává. Programy vlevo které máš již zařazené do FAV seznamu jsou v levém okně označené - podle použitého FW - buď "fajfkou" nebo pořadovým číslem pozice FAV seznamu na kterém jsou uložené. |
Dagy2
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |