![]() |
|
širokouhlý- automatickyospravedlňujem sa majoo13 predošlý príspevok mi hodilo pod tvoju témudoteraz som používal staršie TV a formát obrazu sa mi stále podarilo na sat. prímači nadstaviť tak aby obraz nebol zdeformovaný. Orezané okraje mi nevadili. Teraz som kúpil Panasonic viera 81 cm a s formátom obrazu si neviem poradiť. Napr. na JOj ide (Doba Ľadová) TV vypíše "širokouklý" a obraz je OK- prepnem na Markízu (Odložený prípad) vypíše "automatický" a obraz je sploštený. Takto teraz pozerá veľa známych, zvykli si na to že majú raz tváre sploštené raz OK Je to chyba sat. prímača? Robí to aj na terestriálnom prijme, Panasonic TX L-32U2E Panasonic - 82 cm - DVB-T tuner - Full HD - PIP (Obraz v obraze) - Scart - Vstup z počítačaLCD TV, 32"/82 cm, Full HD 1920x1080, kontrast 20 000:1, 50 Hz, DVB-T, V-Real Pro 4 procesor, IPS, V-Audio Surround, VIERA link, HDMI, YPbPr, SDXC slot, CI slot, české menu --- Uhlopriečka: 32" / 82 cm Rozlíšenie: 1920 x 1080, Full HD Dynamický |
yyyno
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 206 |
![]() |
|
RE: širokouhlý- automatickyTV nastav tak, aby psala formát obrazu : automat a wide, na SATU nastav formát obrazu 16:9 optimál. Zapojit na HDMI. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: širokouhlý- automatickyvygúglil som si hdmi - takže treba to zapojiť nie na skart ale hdmi- tento problém majú aj moji synovia- nejak ten technický pokrok nestíhame - dík- idem kúpiť ten HDMI kábel |
yyyno
![]() |
|
yyynoked budeš mať HDMI, tak na TV nastavíš formát pevne na 16:9 a na STB, alebo inom zariadení na AUTO, ale ono by to malo reagovať aj cez scart.Ovšem každy vstup v TV sa nastavuje osobitne, takže v podstate maju oddelené nastavenie. |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: širokouhlý- automatickyteraz som si pozrel prímač- TechniS Sat NCIDigitat- má to len skart konektor a 3 činče žltý. biely, červený. Takže to budem skúšať cez skart |
yyyno
![]() |
|
RE: širokouhlý- automatickyasi to nepôjde- TV ponúka typ zobrazovania: dinamický, normálne, kino, ako v kine a hry, - zo Sat. prímačom to tiež nepôje. Neviem prečo filmy vysielajú v rôznych formátoch. Pri bežnom vysielaní: správy, reklama a pod.je to OK. Niektoré Filmy (novšieho dáta?)tiež ok |
yyyno
![]() |
|
RE: širokouhlý- automatickyNo aké ponuky máš v STB ???Ja to mám nastavené, teda aj nastavujem na Roznych STB takto:TV SCART CVBS POMER STRáN AUTO TV STANDARD PAL S takymto nastavením to fahčí u večšiny STB. |
PISTOK153
![]() |
|
RE: širokouhlý- automatickyTV SCARD mod:S-VIDEO CVBS RGB na všetkých možnostiach je to to isté- ak TV vypíše Automaticky, obraz je sploštený. Syn tak pozerá aj keď má kablovku. |
yyyno
![]() |
|
RE: širokouhlý- automatickyasi som na to prišiel ovl.TV má tlačítko ASPECT ak dám 14:9 (nie 16:9) obraz je nedeformovaný, ale oreže obraz zo strán (obraz ako na klasickom TV ORAVA) |
yyyno
![]() |
|
yyynoMusíš dát na satu Auto a né 16:9. Když dáš auto a vysílaný pořad bude ve 4:3, tak ti to musí automaticky přepnout na 4:3 s pruhama na stranách. Na tom scartu si nastav RGB ať aspoň z toho scartu dostaneš maximum. Osobně bych zainvestoval a pořídil HD příjmač.Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 3 444 |
![]() |
|
wladysNo aj Ja som mu toto písal, ovšem niektoré SAT, z určitym FW a Panasonic TV cez SCART nemaju krajší obraz na RGB, tej telke niekedy sedí skor CVBS. (neviem prečo)PS: Ked písal, že mu to nereaguje, tak som mu preto napísal nech skusi toto. |
PISTOK153
![]() |
|
RE: širokouhlý- automatickyPro RGB je nutné použít plně obsazený scart cabel. osobně jsem se ještě nesetkal s tím, že by byl s plně obsazeným scartem a puštěném RGB horší obraz než s CVBS.Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
![]() |
|
RE: širokouhlý- automatickyak dám na sat. CVBS- obraz sa veľmi zhorší. RGB ok. Dal som to na TV 4:3 a teraz mi to pri prechádzani kanálmi prepne samo- ak vypíše "širokouhlý" je to ok poktytá celá obrazovka - pri prepnuti na program ktorý vysielajú v 4:3 mi to hodí v tom formáte (nedeformované a nesploštené , ale orezané strany z bokov) Vyhovuje mi ti. Podľa mňa ani nie je možné aby sa zobrazil celý obraz 4:3 na širokouhlej obrazovke aby nebol sploštenýDík za rady |
yyyno
![]() |
|
RE: širokouhlý- automatickyyyyno napsal:Podľa mňa ani nie je možné aby sa zobrazil celý obraz 4:3 na širokouhlej obrazovke aby nebol sploštený. Je to možné, pokud si na TV nastavíš 4:3 pan scan. Pak je obraz roztažený na celou plochu, není zdeformovaný, ale je nahoře a dole oříznutý. Některé televizory(třeba Panasonic, Phillips)umí zobrazit obraz 4:3 na celé ploše obrazu bez ořezu a s jen těžko viditelnými deformacemi, protože se nedeformuje střed obrazu, ale v krajích. Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
![]() |
|
![]() |