![]() |
|
Nefunkční vypadávající kanályDobrý den,já to prostě nechápu. Mám Technisat Sir, karta Ice výměna, modul Smit. 2 roky v pohodě (to sem měl ještě Topfielda a CSlink) Ale v poslední době se mi stává, že zapnu sat a nejdou pouze některé programy (kostičkovatí až postupně úplně vypadnou), např. HBO 1 nejde ale Comedy jo. Eurosport 1 nejde ale Eurosport 2 jde, druhý den zase třeba nejde Cool, ale Eurosport zase jde, ČT4 HD nejde ale SD jo. Někdy i třeba po hodině kanál naskočí, někdy to blbne půl dne :fuming: Přitom signál mám pořád na 98%, ale když kanál nejde tak je na nule, nijak to nekolísá, prostě buď na plno nebo nic. Samozřejmě když přijede servisák, tak vše funguje, i to sám změří a nevidí problém, naopak říká, že mám signál v širokém okolí nejlepší a taky to nechápe (už si snad myslí, že mu kecám) ;P Tak co s tím, poradíte někdo? Technisat SIR & Topfield SBP 2010
|
dj1311
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 15 |
![]() |
|
RE: Nefunkční vypadávající kanályTakového technika je třeba kopnout akorát tak do zadnice. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: Nefunkční vypadávající kanályskus vymenit konvertorDreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B
|
Marian21
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 846 |
![]() |
|
RE: Nefunkční vypadávající kanálynapřed bych zkontroloval koaxiál |
bore67
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 219 |
![]() |
|
RE: Nefunkční vypadávající kanály1/ taký blbý dotaz: Načo prosím máš modul SMIT (a aký Smit - cryptoworks, irdeto?) s kartou ICE a Technisat s certifikovanou čítačkou Irdeto ????????????2/ keď to štvorčekuje alebo vypadne, aká je VTEDY sila signálu a kvalita? Skutočne sú oba teplomery na nule? |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Nefunkční vypadávající kanályTo ti fakt řekl,že máš nejlepší signál v okolí ? :laughing:Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix
|
Antoš
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 2 318 |
![]() |
|
RE: Nefunkční vypadávající kanályJak říká Dagy2.Kartu dej do interní čtečky a modul vytáhni. |
milord
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
RE: Nefunkční vypadávající kanályJestli mas prijimac TechnisatStar SIR, tak ten ma uz zabudovanou ctecku Irdeto v které ti karta ICE.Cam modul není potřeba pokud nepoužíváš ještě jinou kartu třeba od UPC Freesat.Vyndej ten Cam modul a kartu zasun do ctecky. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Nefunkční vypadávající kanályoprava: v které ti karta ICE pujde. ;) |
HYPER
![]() |
|
RE: Nefunkční vypadávající kanályJestli mas prijimac Technisat technibox SIR,tak tam je to obdobne. |
HYPER
![]() |
|
RE: Nefunkční vypadávající kanályNěco podobné u zákaznika -výměna konvertoru.Po zapnutí fungovalo normálně,ale cca po 30 min.výpadky signálu.Vadný lnb nedržel frekvenci ta ujížděla až -4mhz.Po výměně vše ok. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 665 |
![]() |
|
RE: Nefunkční vypadávající kanályTo se omlouvám, sem blbě napsal. Ten Smit mám v tom Topfieldu, samozřejmě v Siru je integrovaná čtečka :)Když to vypadne tak je na nule ten spodní teploměr (z hlavy nevím jestli to je síla nebo kvalita signálu), horní se nehne. Technisat SIR & Topfield SBP 2010
|
dj1311
Registrace: 2/2013 Příspěvků: 15 |
![]() |
|
takže to je úplně jiná situacea je dost dôležité si všimnúť ktorý prístroj čo ukazuje.Napríklad je fajn keď ukazuje jeden prístroj v aute plnú nádrž a je blbé, keď si potom všimneš že to je ten "druhý" a je to teplota vody v motore :laughing: pre tvoju info spodný je kvalita. takže skús: 1/ všetky spoje, konektory 2/ to čo píše Fanyn to môže byť kľudne - keď to ujde o 4MHz technisat to už nemusí spracovať, ale topfield možno zrovna ešte áno. Môže to byť slniečko na anténu, ktoré ohreje LNB a je to. Rovnako to môže byť nestabilná súčiastka v sirovi, ktorá sa po ohriati "rozladí". skús teda keď to vypadne a kvalita je na nule ísť do nastavenia antény a LNB a na TP, ktorý nejde nastavovať posunutú frekvenciu o 1-2-3 až 4 MHz nahor alebo nadol. t.j. menu-nastaveni anteny-LNB a nastaviť namiesto napr 12109 (neviem či toot je správna frekvencia neberte ma za slovo) do kolonky frekvencia 12108, 12107, 12106, 12105, 12110. Pritom sleduj teplomery ktoré sú v tomto menu dole či naskočí kvalita alebo nie. Podaj správu, uvidíme čo ďalej. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
![]() |