![]() |
|
Skylink - nemožnost naladění některých programůAhoj,prosím o radu - na svém přijímači Humax 8100 nemohu naladit balíky programů z následujících kmitočtů: 11.836 H 11.876 H 11.895 V Kvalita signálu 0% Ostatní frekvence bez problemů (a to jak "H" tak i "V" - kvalita signálu tam dosahuje ca. 90%) Může to být ovlivněno tím, že bydlím mimo území ČR (Německo - Stuttgart) a že v těchto místech už nemusí být signál z některých frekvencí dosažitelný? (parabola 80 cm) diky |
yapmmm
Registrace: 4/2013 Příspěvků: 13 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
yapmmmSkús ešte jednu vec: Je tam možnosť rušenia DVB-T alebo nejakej súkromnej káblovky. Zrovna v Žiari ruší freq. 11836 káblovka SATRO. Pomáha premontovať parabolu za múr od rušiaceho vysielača. Aj toto sa stáva - bohužiaľ. |
jklajban
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 798 |
![]() |
|
jklajbanproto se ptám,jestli to někdy chodilo R^ :))) |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
jklajbanAj v Žiari to chodilo, pokiaľ nezosilili signál!!! |
jklajban
![]() |
|
Skylink - nemožnost naladění některých pro...Zásadně vylučovací metodou - přijímač - kabel - LNB, jak píše Eman a Pierrepetr. Stuttgart je v samém ohnisku signálu Astry 23.5, viz :http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Astra-3B-Europe-Wide.html T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
RE: Skylink - nemožnost naladění některých pro...Je to zaujimave, ale mozno to irdeto ma naozaj vysoky stupen zabezpecenia a osahalo si to, ze nie si na uzemi cz,sk a jednoducho to sabotuje prijem..... R^Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
liquereNo maj to vymakaný, že. :) Ty vod Irdeto.T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
re:Skylink - nemožnost naladění některých programůNedávno sem řešil něco podobného....stejný přístrojmrkni jestli máš vzadu správně zapojeno kabel od LNB do LBN IN ne do Loopu. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
RE: Skylink - nemožnost naladění některých pro...bohužel stále nic, když shrnu vaše rady, tady jsou výsledky:- v Čechách mi vše fungovalo - elevaci mi tady technik nastavil na 35°, když jsem to přenastavil na 32-33°, tak kvalita u TP, které chodí, klesla na ca. 40 % (u elevace 35° ca. 90 %) a ty tři problémové TP jsem stejně nenaladil - přesná moje poloha je 48,24 / 9,65 - skew je již nastaven na -4.7° - LNB správně do LNB IN - zda to může rušit DVB-T nedokážu posoudit, na baráku je ještě "hromadná parabola", která pak rozvádí do signál do jednotlivých bytů, ale moje parabola je vzdálený min. 5 metrů Náhodou jsem ještě našel náhradní LNB, tak zkusím zítra vyměnit, jsem zvědav... |
yapmmm
![]() |
|
yapmmmDá sa zistiť rušiaci vysielač, keď primontuješ provizorne nejaký plech najlepšie z AL z boku pri LNB zprava alebo zlava. Za pokus to stojí. |
jklajban
![]() |
|
ještě kouknina držák LNB,jestli není prasklý,pak to vychýlí LNB mimo osu,kdysi jsem se na tom taky potil,nešly nějaké TP,už nevím ,je to dávno :laughing: :))) |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 390 |
![]() |
|
Skylink - nemožnost naladění některých programůSkúšal si to aj prepojiť iným koaxiálnym káblom ?Mali sme v minulosti prakticky úplne totožný prípad pri výmene analógu za digitál. Všetky frekvencie sa dali naladiť, len frekvencia s programamy ČT nie. Pôvodný koaxiál, ktorý tam bol namontovaný (a majiteľ ho najprv nechcel vymeniť) bol už starší, tak sme to len provizórne skúšobne prepojili našim káblom a všetko sa už dalo naladiť. Ten starší pôvodný kábel bol už niekde vadný a neprepúšťal, respektíve tlmil určité frekvencie. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
RE: Skylink - nemožnost naladění některých pro...Podla spominaneho asi posunuta medzifrekvencia LNB, merakom sa da odhalit... Takze vymenit LNB. PS: nieje vynimocne ze nove su uz posunute a aj pri znnackach ako inverto.nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: Skylink - nemožnost naladění některých pro...ahoj, tak jsem vymenil LNB - signal u již naladěných TP se dokonce ještě zlepšil (z ca. 90% až na 99-100 %), bohužel ony zmíněné TP prostě nenaladim...Vzdávám to - když to vezmu kolem a kolem, tak pro mě nejdůležitější programy jdou a zbytek oželim, investovat další čas a peníze už mě nebaví...:-( |
yapmmm
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |