Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

HD příjem - obecný

omlouvám se za trochu "mimoňský" dotaz, ale zamrzl jsem v SD časech skylinku před serpem, kdy jsem po 3 roky měl Multi. Mám SD přijímač + ICE kartu výměna. Na podzim jsem si to znova nekupoval, jednak mě naštvali a druhak jsem měl jiné činnosti, než čučení na tv. Obecně uvažuju o HD. Pokud se nemýlím, musel bych (pro HD programy přes skylink) koupit nový HD přijímač, koupit zcela novou katu HD a koupit (předplatit) balíček. Teď jsem se ještě z diskuze dozvěděl, že HD přijímače většinou nahrávají kódovaně, což je teda fakt úžasný. Je ještě nějaká zásadní věc, o které bych měl vědět (při přechodu z SD na HD příjem)? Díky moc.

Hans75
Registrace: 1/2008
Odpověď v diskusním vlákně

HD příjem - obecný

Na kartu ICE Vám HD programy poběží, kvůli tomu si novou kartu pořizovat nemusíte.
Přijímače skylink ready nahrávají kódovaně, nahrávku lze přehrát kdykoliv, ale jen v přijémači, který ji pořídil. Existuje však spoustu přijímačů, které nahrávku nekódují, mimo linuxových strojů s uni čtečkou třeba i Technisat S2 + modul.

Fakultak
Registrace: 10/2011

HD příjem - obecný

to kódovaní mi vadí z principu. Doposud mám 5 let starý SD topfield (5010MP) a ten nahrává zakódovaně, ale jde to dodatečně rozkódovat. Nepříjemná vlastnost zakódované nahrávky je ta, že po čase nešla přehrát - změnili parametry kódování - klíče? A nahrávka byla v prd... Toto se u HD a a jiných přijímačů v současnosti neděje?

Nepotřebuju si hrát, resp. nemám na to čas, proto jsem si myslel spíš třeba na Technisat SIR.

Obecně, když mám modul SMIT + kartu ICE výměna, tak je to použitelné i na příjem HD od skylinku? Nedařilo se mi v minulosti bohužel nikde dohledat, jak to je.

Hans75

RE: HD příjem - obecný

Tak ti zostava technisat,mozno vantage alebo nieco podobne.Inak linux a to bud smerom k SH4 alebo nasledujuca tabulka:
http://wiki.opena.tv/index.php?title=Tabellarische_%C3%9Cbersicht_Hardware
dufam, ze to nie je reklama........vsetko nahrava nekodovane.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

HD příjem - obecný

Klíče se na irdeto mění častěji, než CW, proto je s tím větší problém, hlavně u dvoutunerů a u přístrojů, kde se nahrávka uloží tak, jako by v přístroji nebyla karta a dekóduje se až při přehrávání, typicky např. topfield. Toto se u nových přístrojů neděje, tam se ukládá dekódovaně, takže pro přehrání již karta potřeba není, ale přístroj nahrávky zašifruje tak, že ji na jiném přístroji nepřehrajete.

Technisat Technistar SIR nahrávky zašifruje, jinde přehrát nepůjdou. Pokud by jste chtěl nahrávky zpracovávat nebo archivovat jinde, je vhodnější Technisat S2 + modul, ale musíte oželet fastscan. Pro SIR modul nepotřebujete, má licencovanou čtečku irdeto.

Není rozdíl mezi kartou Skylink ICE a Skylink ICE HD v tom, co se na ní dá sledovat po zaplacení příslušného balíčku, tento rozdíl je jen v promo nabídce na počátku, kde na ICE HD jede v promo nabídce více HD kanálů než na obyčejné ICE.

Fakultak
Registrace: 10/2011

HD příjem - obecný

Jen poznámka. Zhotovil jsem nahrávku z ČT HD před 2 lety přes CW modul a CW kartu. Dnes tyto nahrávky přehrávám volně bez modulu a karty na stejném přijímači. STB je TechniSat DVB S - DigiCoder HD series

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

Hans75

trochu pleteš 2 veci dohromady:
1/ neodkodované nahrávky - sú prístroje ktoré nahrajú neodkodovane. tieto nahrávky pre prehratie vyžadujú kartu SkyLink s platnými kľúčami. Toto je u súčasného systému kodovania skoro nepoužiteľné, pretože kody sa menia často.
Pristroje ktoré toto používali boli najmä topfield, ale aj napr Humax iCord a pod.

2/ "zašifrované" nahrávky - nahrávka je dekodovaná pomocou karty SkyLink a pri ukladaní na disk sa k nej uloží ďalší "kod" daného prijímača. Túto nahrávku môžeš kedykoľvek prehrať na danom prijímači aj bez karty SkyLink. Nahrávka sa ale nedá preniesť na iný prijímač.
Takto fungujú všetky certifikované irdeto prístroje, napr. TechniSat SIR.

Keďže máš kartu SkyLink a CI-modul dokúp prijmač Technisat Technistar S2 a všetko bude odkodované, t.j. voľné a prenositeľné nahrávky.
Pre príjem HD staníc FTA (napr. ARDHD, ZDFHD) ti stačí tento prijímač, pre CTHD, NovuHD potrebuješ ešte zaplatiť serpo a pre ostatné HD stanice zaplatiť príslušný balík (kombi, HDplus, multiHD, mixbox atd )

Dagy2
Registrace: 11/2010

HD příjem - obecný

tak to jste mě celkem potěšili, protože jsem počítal, že bych musel mít i novou kartu. Jinak se mi líbí dělat si archiv nahrávek a proto mě děsí představa zakódovaných nebo šifrovaných nahrávek vázaných na přístroj.

Hans75

RE: HD příjem - obecný

nie vsetky skylink ready nahraju nahravky zakodovane-napr. skytec 110idhd nahra rozkodovane a mozes to pozriet aj o polroka neskor. dokonca zvladne 3 nhrat sucastne a 4 sledovat

tomko
Registrace: 1/2006

tomko

bože môj, bože môj ty zase pletieš.
Prečítaj si môj príspevok nad hansovou reakciou.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra