![]() |
|
Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi přístroj?Dobrý den, při přepínání programů na satelitu se mi na kanálu BBC vypnul satelit. Okamžitě se zase zapnul, ale kanál se nezobrazil, jen jeho číslo a název, během vteřiny ale přístroj přeskočí na kanál 0 a vypne se a tak pořád dokola. Během vteřiny, kdy se objeví název kanálu nereaguje na žádné povely. Už se mi to jednou stalo, ale to se mi podařilo během té vteříny skočit na jiný kanál a bylo to OK. Teď to nejde. Je to jeho konačná a nebo se s tím ještě něco dá udělat? Jedná se o Golden Interstar DVB-T/S 8300.Děkuji za odpovědi. *zeditovany nazov temy Text zeditoval moderátor Warder. Datum editace: 19.04.2013, 10:34.30
|
Zuzana
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 9 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
Pravděpodobnějsi nezavřela dveře! :-) Opravdu odešel. Je zvláštní, že tohle jež třetí případ během jednoho týdne o kterém vím, kdy tento nebo podobný typ přístroje vykázal stejnou vadu. Odešla EEPROM, oprava nemá smysl. Vyhodit a koupit nový, nejlépe HD.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
DíkyTak to se nedá nic dělat. |
Zuzana
![]() |
|
RE: Odešel mi přístroj?Možná by přehrátí FW pomohlo. Prostě se to rozhasilo. |
lukin
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 433 |
![]() |
|
lukinNepomohlo! Většinou se ani FW přehrát nepodaří. Ta fleška se okamžitě zesype!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...Enik ma mozna pravdu, ale zkus odpojit koax od paraboly, jestli prijimac najede ok, tak vymaz programy z TP s BBC nebo zkus tovarni nastaveni a znovu nalad, mrkni i jestli neni novy firmware ... a pak uz novy prijimac. |
milanm
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
milanmJe neuvěřitelné jak jsou někteří lidé paličatí. S tím přijímačem nelze nic dělat. Tovární nastavení dát nelze, protože se nedostane do menu. Stejně tak nelze vymazat nebo naladit programy. Při pokusu o fleš se přijímač sesype. nejde s tím nic dělat. jedině poslat do servisu, což se nevyplatí!!!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...Tak snad múže přehrád firmware i klasicky káblem RS 232 a bud ho přehraje nebo se to hodí do koše.Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.
|
ROSTA
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 713 |
![]() |
|
ROSTAOno to ani nijak jinak než přes RS232 nejde! Jenže v tomto případě to nejde ani přes RS232. Copak je tak těžké to pochopit, že když je v háji EEPROM, tak do ní nic nenahraje?Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...Tak snad jasná volba né koš.Ale mi tu něco řešíme ale nevíme jestli slečna nebo paní Zuzana vúbec chápe o co gou a jestlí umí vůbec přehrát ten firmwér.Já ted koupil na chatu Golden Interstar DVB-T/S 8700 za 3 kilča za tu cenu u nás v sat prodejně přehrávaj firmware. :((Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.
|
ROSTA
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 713 |
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...Presne tohle dělalo také u nekterych sw u prijimacu GI rady Xpeed.Tuto zavadu to zpusoboval také problém s EPG.Projevovalo se to například když se preplo na program CT2, tak se prijimac zacal sam restartovat třeba po trech dnech.Pokud ale nepomuze ani prehrati jiného sw, tak je zavada nejspis nekde jinde jak uvadi Enik.Jinak tyto prijimace GI staršího data jsou pomerne spolehlivy stroje.Jeden mam doma a stále funkcni GI-ST 870Xpeed. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...Takze jsem to také prepl na zminovany TP a ten stejny problém s restartovanim.Vyzkouseno dvakrat.Pred par dny jsem na BBC,CNBC chvilku prepl a vse bylo ok na tomto TP.Vice méně na tyto programy moc nekoukam, tak mi to nevadi.Problem bude nejspis souviset s nejakou funkci v EPG na tomto TP.Pokud jsem najel do tabulky kmitoctu na Asre1 19,2E na tento TP,tak se pristroj choval normalne a nerestartoval se. |
HYPER
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...13.November 2007 byl dobrý. sw . Je ale bez HShare. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
@EnikJá mít tvoji jistotu tak už doma nemám vůbec nic.Jak se tady už píše , napřed vyloučit závadu pomocí RS kabelu a až potom něco radikálnějšího :8) VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm
|
martin5
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 889 |
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...jak je psáno odpojit parabolu i anténu - pokud nenajede - nechat si od někoho zkontrolovat zdroj (vyměnit elity) většinou to zabere a slouží dál. |
kapax
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 175 |
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...Taky se mi to stalo kdysi doma u 8700.Po opravě zdroje asi 14 elytů udělat restart a naladit znova programy a od té doby zatím ok. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 665 |
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...kapax, ty elity jsem uz menil ve zdroji preventivne před 4 mesici.Dal jsem tam elity od Samwha na 105°C.Mam Goldena uz přes 5 let.Pristi tyden jdu ke známému,tak necham ještě proměřit kapacitu na hlavni desce. |
HYPER
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...Děkuji všem za reakce. Umím to akorát odpojit - to zkusím - jinak tomu ani za mák nerozumím. Ještě by mě zajímalo, ale to může být úplná hovadina - jestli to nemůže být určitým kanálem, jelikož poprvé (asi před 2 týdny) se mi to stalo několikrát za sebou a to vždy na jakémsi kanálu Mont Blanc (tak nějak se jmenoval) a na žádném jiném to nevypadlo. Ale tenkrát se mi to povedlo z toho vyskočit. |
Zuzana
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...MILANM je génius. Díky, díky a zlaté ručičky líbám. Tak jsem odpojila kabel od paraboly a normálně to naběhlo. |
Zuzana
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...Bylo to jasné od začátku. Běžný stav různých přijímačů.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...Zuzko, me to jede zatím vse normalne, ale nesmim na stanice z TP 11596/V Astra1 BBC,CNBC... :) Jinak bude restart a prepne se to na jiny program v seznamu.Takze pokud ti to ted zase uz jde,tak neprepinat na BBC WORLD,CNBC.... ;) |
HYPER
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...Naprosto běžná závada satelitních přijímačů. Má dvě příčiny. Zaprvé může být vadný zdroj - oprava bez problémů, A za druhé může být problém v setingu - řeší se promazáním stanic na kterých to padá a znovu naladěním, nebo továrním nastavením a RUČNÍM naladěním stanic. Také to byla typická závada starých přijímačů ARIVA při přenášení setingu.Klid to chce, přijímač bude zcela jistě OK. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...HYPER, díky. Tak já raději vymažu BBC World a CNBC. A ještě něco? Jsem ráda, že se potvrdilo, že to padá jen při urč. programu a že se mi to jen nezdálo. Hlavně aby se to nešířilo dál. Jinak tímto mé dovednosti končí... |
Zuzana
![]() |
|
Lpím na tradici za každou cenu:1. Nevadí mi, že přijímač nemá HDMI výstup a jsem spokojen s lehce rozmazaným obrazem, stačí mi scart jako vrchol techniky.2. Nevadí mi, že nemá HD, stejně je rozdíl v obraze malý. 3. Nevadí mi, že nemá PVR, taky k čemu to je, že? 4. Nevadí mi, že nemá internetové připojení, nepotřebuji to. Lpím na tradici za každou cenu. Jde o přístroj, který přirostl k mému srdci. Umřeme jednou společně, mne spálí a přístroj dají do elektroodpadu... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Golden Interstar DVB-T/S 8300 - odešel mi...Tak jsem se dnes bavil s prodavačem satelitni techniky u kterého občas nakupuji a ten samy problém s timto TP 11596/V a ještě jednim tp. z Astry1 i na jinem pristroji od GI-S 780 XPEED se sw bez EMU co zrovna ladil v obchode.Je docela mozne,ze to zacalo delat od te doby co presouval provozovatel CanalSat programy a zaradili na TP 11596/V kodovany program RMC Decouverte,ktery jede v kodu Viaccess,Nagravision a Mediagard/Seca. |
HYPER
![]() |
|
re-ZuzanaZdravím Vás.Tohle téma jsem tady řešil minulý týden,na tento tp nic nepomohlo,ani jiný firm,ani reset,ani vymazání a znovu naladění.Je lepší tento tp vymazat,a když už na něj přepnete,tak odpojit parabolu a přepnout jinde.Daval jsem podmět dovozci těchto příjimačů,ale nevím,zda to bude řešit.Bude li nějaká změna,tak dám vědět. |
satmaniak
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 45 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |