![]() |
|
Mizející signál po přepnutí programuZdravím, mám VU+ Ultimo, natočen jsem na Thor (Freesat), LNB UNI QUAD INVACOM QDF-031 (použité 2 výstupy).Mám tento problém: Jsem na transpondéru 11804 V (Nova, ...). Po restartu přístroje je vše OK. Přepnu na transpondér 11766 V (ČT2, ...) taky OK. Vrátím se na 11804 V a je najednou tma, signál 0%. Restart přístroje pomůže, signál na 11804 V se opět objeví. Nedává mi to smysl, jsem ve stejném pásmu i polarizaci. Nevím, zda to spolu nesouvisí, ale míval jsem problémy s transpondérem 11727 V (CT1, CSfilm,...), taky míval často 0%. To jsem vyřešil tím, že jsem zvednul přepínací práh mezi pásmy z přednastavených 11720 na 11730 a problémy zmizely. Situace je o to podivnější, že obě situace nenastávají(nenastávaly) vždy, ale jenom někdy. Díky za každý tip. |
J_N
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 393 |
![]() |
|
RE:Mizející signál po přepnutí programuNejdříve by to chtělo vyzkoušet jiný přijímač! |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 670 |
![]() |
|
RE: Mizející signál po přepnutí programuNedávno jsem opravoval u jednoho zákaznika podobný problém.Ujižděl oscilátor u konvertoru quad ,až po jeho výměně vše ok. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 677 |
![]() |
|
RE: Mizející signál po přepnutí programuOprášil jsem v PC Skystar2, připojil na třetí výstup LNB, naskenoval 11804 - signál OK. Vrátil jsem se k přijímači a tam už to taky funguje i po přepnutí. Vypadá to opravdu na výměnu LNB. |
J_N
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 393 |
![]() |
|
![]() |