Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

LCD televizor - nezrozumitelny zvukovy doprovod

Pred casom som kupil rodicom, ktori su uz v dochodkovom veku (obaja cez 70) televizor 32-palcovy LCD televizor Philips Ambilight. Rodicia si pochvaluju velmi kvalitny obraz, ale maju velke problemy so zrozumitelnostou zvukoveho doprovodu. Otec kvoli tomu musel zacat pouzivat sluchadla, ktore si k tomu televizoru pripaja. Stazuje sa vsak aj mama.

Moja otazka je, v com moze byt problem a ako ho vyriesit. Televizor nema viditelne reproduktory. Vyzera to tak, ze zvuk vychadza strbinami pod (alebo vedla?) obrazovky. Televizor je umiestneny v klasickej obybacej stene. V jednom segmente su vybrane police, aby sa tam zmestil. Mozno to negativne ovplyvnuje akustiku. Klasicke CRT, ktore tam bolo dlhe roky, tento problem nemalo.

Uvazoval som tym smerom, ze k televizoru pripojim externe reproduktory. Nie je tam vsak vela miesta, mozno 10-12cm na kazden strane. Takze by museli byt uzke. Druha moznost je samozrejme kupit novy LCD. Idealne by bolo, keby mal na prednej strane reproduktory, ktore vysielaju zvuk dopredu. Neviem vsak, ci sa nieco take este vyraba. Kazdy vyrobca si potrpi na to, aky uzky ramik ich TV ma.

Obavam sa, ze tieto nove TV su stavane do otovreneho priestoru alebo maximalne na stenu. Nie do klasickej obyvacej steny, kde su akoby v dutine.

Robert
Registrace: 8/2005
Odpověď v diskusním vlákně

hledej nastaveni zvuku

Na Panasonikach napr. se voli,zda je televizor blize jak 30cm od zdi, nebo dale.
I obycejne ubrani hloubek by mohlo pomoci. Je treba si s tim pohrat.

lkfreak
Registrace: 9/2009

kup jim

ext.aktivní repro,v tv jsou chrastítka,pokud to budou kulit brzo odejdou,mám zákaznici taky nahluchlou,2x jsem ji měnil repro v TV,vždy je odčoudila za 2 měsíce,dal jsem ji asi za litr z OKAY 2x repro+ sub a je klid,repro nemusíš mít těsně u TV,místo jistě najdeš R^ :)))

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Robert

Ak naozaj slabsie pocuju bude to piplacka, ale skus odstavit surround a autoamticke nastavenie hlasitosti. Neviem ci to maju novsie modely, u mna to existuje.Mozno sa to inak vola neviem.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

liquere

ty chrastítka co dnes většinou dávají do TV nevyladíš pro nahluchlé jedince,je problém je vyladit pro slyšící R^ :O

pierrepetr

RE: LCD televizor - nezrozumitelny zvukovy dop...

To mas pravdu. Pokial to ma v stene a este zapnute tie funkcie co som pisal, moze to byt pre slabsie pocujuceho o moc horsie, ako ked stary crt mal reprak priamo dopredu.Ta zrozumitelnost je doprevadzana ako keby dunenim, hlavne ak ma este aj basy hore.....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Taky jsem to nedávno řešil, pořídil jsem aktivní par malých Behringerů s SPDIF vstupem, dokonce mají automatický OFF, když na vstupu zmizí clock. Ta televize má pak úplně jinou váhu, než když to chrčí z těch chrastítek uvnitř plastu. Především basy jsou velmi příjemné, žádné dunění a rezonance.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

TV se skylink certifikací

Tady je podnět. Už aby se začalo certifikovat TV.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Robert,

poradím ti jednoduché riešenie. Prikúp k tomu televízoru aktívne roproduktorky k PC a uvidíš ten rozdiel! Pripojíš ich na slúchadlový výstup TV a rodičia budú maximálne spokojní. Píšem z vlastnej skúsenosti, v spálni mám starší stereo CRT, ktorý má síce relatívne kvalitný akustický prednes, ale s ext. reproduktormi sa to nedá porovnávať. Robil som to síce z toho dôvodu, že môj sat. prijímač nemá SCART výstup, ale aj keby mal, tak by som nemenil. Inak to má pre mňa aj tú výhodu, že cez ne počúvam sat. rádiá bez zapnutého televízora. Majú možno už 10 rokov, ale majú výborný prednes, rozmery asi 9x16 cm takže niečo také by tam aj Tebe vošlo.

Eman
Registrace: 4/2007

Eman

asi to bude lepší pro slyšícího,ale po zesílení zvuku pro nahluchlé ty 9x16 plasty stejně nic moc,chce to jak píšu alespoň něco jako reprobedýnky,třeba slušné,na dnešní neslušnou dobu "Genius"ve dřevě R^ :laughing: R^

pierrepetr

Jednoznačně externí repro Ti pomůže a pohlídej si, aby měli automatické vypnutí /jak napsal Saxon/ a tichý zdroj, obzvlášt kdyby to bylo v ložnici. Tady se oplatí opravdu si trochu připlatit, budou Ti sloužit dlouho. Doporučuji kupovat přes e-shop, abys to mohl vrátit, kdyby něco nevyhovovalo /majitelé e-shopů at mi prominou :)) /

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Já mám stejný problém se zvukem z TV..Někdy mě pomůže vypnout sourond někdy zase zapnout,záleží jak je ten film ozvučen.Nejhorší poslech mám u sledování slovenských programů kdy téměř 1/3 filmu nerozumím co říkají.Sleduji,že poslední roky jsou filmy a serialy,zvláště naše probarveny nevhodně hudbou kdy není slyšet co se tam vlastně mluví.Pokud chci rozumět všemu co se mluví tak si musím dát bezdrátová sluchátka.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

Pripájam sa k doporučeniu,zakúpiť externé repro k PC zo subwofrom a budeš prekvapený rozdielom zvukovej stopy.Tie zabudované repráky v TV sú v plástovom obale a hnusne to znie,tak od začiatku nového TV, mám takto zapojené externé repro k PC.Dá sa to pripojiť na výstup STB a iných zariadení ktoré majú výstup na Cinch,alebo Jack konektory,samozrejme stereo.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

pierrepetr

samozrejme, že čím väčšie skrinky, tým kvalitnejší zvuk (drevo kontra plast taktiež). Vôbec som nemal v úmysle presviedčať o svojej pravde, o pridanom sobwofwofere ani nehovoriac. Vychádzal som z toho priestoru, ktorý má k dispozícii vedľa telky. Kvalitná elektroakustika je moje hobby, takže by som sa vedome nezhadzoval, ale tie moje mrňavé repráčiky robia skutočne divy. Síce som včera náročky pozrel na internete na ich vlastnosti, kde ich niektorí hania, ale ja som ich vtedy v obchode kupoval až po vypočutí (je to typ SBS250), takže som nekúpil totálny šmejd. A z mojich skúseností tiež vyplýva, že ľudia vo veku jeho rodičov sú skôr netolerantní k nízkym tónom zo subwofwra :-). Nuž ale rozhodnúť sa musí sám, dostal na to dostatok rád.

Eman
Registrace: 4/2007

Diky za vsetky reakcie. Pojdem teda hladat vhodne aktivne reproduktory k PC.

Podla toho, co mi (ne)pisete, televizor s reproduktormi na prednej stene sa uz asi neda kupit.

Robert
Registrace: 8/2005

a co třeba tohle: BOSE Solo TV, je to vlastně soundbar na který se posadí nějaká ta LCD TV (do velikosti 42), běží na to reklama na britských programech, slyšel jsem to na vlastní uši a paráda, ale ber to spíš jako zajímavost, protože pro tvůj účel je to asi moc drahý, cca. 10 000,-

V74
Registrace: 7/2007

Sounbar ma aj philips svoj vlastny, ale vyjde drahsie ako nejake pc repro.

liquere

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra