Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technistar S2 - USB HDD

Tak stalo se a jsem naštvaný. Můj nově zakoupený technistar S2 nefunguje s mojím USB HDD - ADATA NH13 - 500GB, který jsem zakoupil již v únoru a to je USB 3.0. Nahrávka je trhaná a když z menu ověřím vhodnost disku - test, tak s výsledkem, že není vhodný, jak FAT32 tak TSD. Bohužel box nejde zřejmě rozebrat, je to plast - zacvaklé, že bych to zřejmě musel zmršit, což nechci. Jinak bych do boxu zkusil strčit jiný SATA disk.
Budiž toto varování, zřejmě i pro technisat SIR a podobné.

Hans75
Registrace: 1/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technistar S2 - USB HDD

To usb 3 prises ako vyhodu, pricom v tomto pripade to moze byt prave problem....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Jak píše"liguere",pozor na USB 3.0 - vyšší napájecí proud,možná proto máš problém !

Jaros
Registrace: 10/2007

hans

sorry, ale tak ako píšu kolegovia namiesto "budiš varování" treba čítať manuály a technické data.
Všade máš jasne napísané USB2.0.
A prosím ani do nafťáku netankuj letecký benzín. Aj keď je drahší rovnako ako USB3.0 nepôjde to tiež.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Technistar S2 - USB HDD

No nic ve zlém, ale já s tímto přijímačem provozuji externí HD Samsung, 2,5palce 500 GB, USB 3.0 a absolutně bez problému. Disk je i podle návodu možné napájet z USB. A jak Vy napájíte svůj HDD?

Patrik
Registrace: 2/2007

To je v poriadku, ale nie kazda kombinacia disk box musi pasovat.Na usb mas urcene kolko utiahne, ak si na hrane moze to robit problem. Tak to bolo myslene.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

preto radsej pouzivam hdd s externym napajanim a eSata - nie kazdy prijimac ma eSata.
Pred kupou hdd sa oplati zistit si funkcnost konkretneho disku v spojeni s prijimacom, vyhneme sa zbytocnym problemom. Kupovat na skusku nema zmysel.

HornetF18
Registrace: 10/2011

Rozuzlení:
Prostě si tato kombinace nesedla. To, že je ten ADATA disk USB3 ještě neznamená, že nemůže pracovat s USB2 zařízením. "Mělo" by to být zpětně kompatibilní. Ještě mám pozemní settopbox Bensat, ten rozhodně nemá USB3 a disk s ním krásně funguje.
Problém vyřešen tím, že jsem oprášil postarší 2,5", 320G, Seagate 7200 ot. a koupil za necelých 300,- USB2 box. Už to funguje normálně.

Hans75
Registrace: 1/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra