Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Vypálení chipu na přístup kartě

Kolegové, známemu se ve čtečce CRW - sat. Strong 6500 vypálil chip na kartě Skylink ICE. Normálně bez závad vše fungovalo, až v době cca 10 - 20 dubem t.r., kdy Skylink dělal ty změny ( asi v cryptu - nebo co )a nešli např. SK TV stanice, dostal chip tvrdý záhul a konec. Od autorizovaných prodejců Skylink karet jsem se dozvěděl, že mají také reklamace odešlích karet a že to "ŠACHOVÁNÍ" nerad Skylink přiznává. Dá se karta u Skylinku reklamovat a jaké u Vás zkušenosti. R^ R^

CES
Registrace: 4/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE:Vypálení chipu na přístup kartě

Kartu normálně reklamovat u Skylinku, vymění ji bez problémů. Strong vyměnit, ICE v tom bude pořád blbnout a až tu kartu odpálí potřetí už ji vyměnit nemusí.

nendez
Registrace: 6/2009

RE: Vypálení chipu na přístup kartě

jak vypalil? zakourilo se? Něco takového slyším poprve. Karta me zatim zadna neodesla. Vzdy byla zavada v rukach.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Není to zase tak vzácný úkaz. Já už vím min. o 20ti ICE kartách v různých přijímačích. Skylink nevymění pouze karty na kterých je vidět jakýkoliv mechanický zásah. Posledně nevyměnil kartu, kterou majitel "vyčistil" školní gumou. Nejlepší pravidlo je, pokud karta hlásí "Chyba karty" ve více přijímačích nespekulovat a poslat na reklamaci přímo Skylinku.

nendez

A co tzv. SIM karta. Jsou moduly (twin) a kartu je třeba vylomit.
Je možné čekat problémy při reklamaci, přestože je umožněno vylamování karty a už je to tak trochu "manipulace s kartou"?

S_T_A_R_T
Registrace: 12/2007

Pokud je ta karta vylamovací z výroby, tak není důvod, aby vylomení bylo důvodem k neuznání reklamace.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Jsou lepší žertíky

Apríl už byl.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

"technikTKR"
Děkuji za informaci. Také jsem si to myslel.

S_T_A_R_T
Registrace: 12/2007

Viděl jsem karty celé zhnědlé jak do nich topil modul. Ale u ty karty na obrácené straně od pozlacených kontaktů, je v té velikosti,lehce nahnědlí flek a krásně je vidět zčervenalí chip o velikosti cca 2,5 x 1,8 mm. a nic nekouřilo, to na nové kartě není vidět. Testnul jsem tu kartu v čtečce Technisatu STR1 s SW pro ICE kartu, načetlo to v přístupu CRW - signal nedostupný. R^

CES

nendez

Ako mám rozumieť tejto vete:
"Posledně nevyměnil kartu, kterou majitel "vyčistil" školní gumou",
hlavne slovku v úvodzovkách? Túto metódu použivam bežne, je to veľmi šetrná metóda. Pokiaľ sa to "gumovanie" robí s citom, tak nemá čo poškodiť. Ja na záver ešte zľahka dočistím kontakty mäkkou servítkou (tým vlastne odstránim jemnučký prach z gumy)a kontakty sú ako nové.

Eman

na vycistenie je dobry izopropanol

HornetF18
Registrace: 10/2011

RE:Eman

Když se cokoli dělá s citem, tak je to v pohodě. Ale když se na přegumovanou kartu podíváš podrobněji, uvidíš drobné poškrábání a to už je dle Skylinku mechanické poškození. Karta se nemá čistit vůbec, pokud píše chybu ve více zařízeních tak se posílá na reklamaci. Klidně si to čisti dál, ale potom se nediv :)

nendez

CES ....

Re: "načetlo to v přístupu CRW - signal nedostupný"

Sice na dálku se těžko hodnotí, ale tato hláška říká, že karta je v pořádku ale chybí signál z anteny. Při nefunkčnosti karty by to hlásilo něco jako "nemáte oprávnění...."

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Spojovat hlášku o nedostupnosti MF signálu s dekodovací kartou může akorát člověk absolutně neznalý oboru a s absencí logického myšlení.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Přesně tak, CES to zase pomotal ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Kuba

Kolego zdravím, na parabole vše OK, volné TV stanice normálně jeli. Rověřil jsem i funkce v menu STR1 v podmíněném přístupu a nic. Jen mi nejde do hlavy,že to dole na liště na obrazovce ukazovalo co to je za program a jaký pořad, ale bylo to bez obrazu. Se přiznávám, já jsem takhle zčervenalí chip na kartě viděl poprvé a reším to poprvé. No jsme se domluvili, že mi kartu zašle a já jí znovu pro jistotu v čtečkách a modulech otestuji. A dám Vám vědět. Dík všem za spolupráci. R^ R^ :)

CES

Saxon, drobeček

Kolegové Vám jen pro info : ta STR1 nemá v menu ČESTINU !!!, a tak jsem teda špatně popsal, ale to na věci nic nemění. Jinak Vám oboum moc děkuji za odborně-technickou radu. SORRY :))) R^ :)))

CES

Také jsem jednou řešil kartu s hláškou "chyba karty", Skylink reklamaci uznal a poslal kartu novou....

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra