Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Regionální síť 7 v testu K32/rozhledna Kleť

Pravě nyní probíhá na K32 test vysílání. Signál je slabší cca o 24dB než MUX4, který je šířen ze stejného AS. Fotky za chvíli v Albumu.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně

Brno

ladím blbě nebo Brno (Soběšice) zatím taky ještě nic ?

VICENEC
Registrace: 12/2006

Brno

zatím nic teď jsem to zkoušel je to vůbec správný kanál vždyť na 46 jede mux č4 a že by to daly na 47 kanál ať dá někdo info díky všem od Brna

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

RE: Regionální síť 7 v testu K32/rozhledna Kle...

jako proti muxu 4 je to bída, když to porovnám na televizi LG, TAK MUX 4 má sílu 90% a kvalitu 98% a RS7 pouze sílu 34% a kvalitu 15% a občas to padne i na 0. Zbytek osobního u "konkurence", zdejší moderátoři mají vzteklinu a moc prskají :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil

http://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/technika/obraz-s-vysokym-rozlisenim/ct-hd/ Ta mapka tam je trosku prehnana tusim, ale snad casom to bude realita... aj mux4 sa pekne rozbehol aj ked to na zaciatku tak nevyzeralo takze cas ukaze

robert79
Registrace: 3/2011

paradni obraz u HD programu R^ brzo vyhodim satelit z okna ;P

image
Registrace: 10/2008

Brno

Obraz valí jako z praku 47 kanál

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

Hodonín K41. Super!! R^

maikl117
Registrace: 4/2012

Kleť

Jak vidno, dneškem se stává z tohoto místa nejvýznamnější terestrika v Česku. V provozu je zde celkem 5 DVB-T multiplexů. 22,25,32,39,49. A to se ještě chystá K50. :laughing:

On Air!

Saxon

MUX1a - reg7 - Kladno

signál z Prahy na 37. kanále s horizontální polarizací je příjímán v Kladně u GDM v plné intenzitě, jen mi je hodně líto, že mám vyrušené Poláky se Sněžných jam na identickém kanále......no nic, alespoň jedou 3 programy ČT pozemně

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

Tak pecka - Ledenice - 12 km od ČB valí kanál 32 téměr shodně co 25ka. Jen chybovost na Samsungu se pohybuje mezi 0 - 5ti, ale to je minimum a MUX4 mi to dělal taky, když měl to horší FEC 5/6 jako má teď REG7, takže bez trhání REG 7 jede

djbasslick
Registrace: 6/2012

Saxon Kleť

Tak si tady Skylink se serpo neškrtne? Jedinně dobře R^

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007

Tkan

Prosím te, můžeš me prozvonit, potratil jsem na tebe cislo. Díky.

On Air!

Saxon

Zajímavý že u mě to dělá proti muxu4 takovej rozdíl, přitom i ten mux 4 mi šel i na to původní FEC 5/6 celkem v pohodě.
:lookaround:

trouba
Registrace: 3/2007

Protože tento novy mux ma i nižší výkon, nez míval Mux4 s FEC 5/6. Navíc je to vyšší kmitočet a ten se jak znamo hůř láme. Škoda, ze neni mozné prohodit oba TS.

On Air!

Saxon

no vzhledem k tomu, že jak psal djbasslick že v Ledenicích mu to jede skoro jak mux4, tak si myslím, že tady v Č.K dělá taky velkou paseku to, že to může rušit sousední kanál 33 z jihlavský Javořice, která je tu taky relativně snadno chytitelná. Teď ráno jsem to ještě zkoušel na telce Panasonic a zrovna to jelo náhodou bez výpadků, ale kvalitu to ukazuje pouze 1, chvílema 2 z 10 a chybovost většinou na spodní hranici e-3, občas naskočila i e-4 :lookaround:

eemil

Brdská vrchovina : signál z Plzně = 0, Benešov = 0, Praha něco tam je, ale prozatím se mi nepodařil scan programů na K37. Mux 4 je u nás docela znatelně silnější. Hodnoty v DbuV ani nebudu uvádět třeba se ještě vylepší, ale jinak za toho stavu co je teď a cca 40 km od Prahy je to žalostné..

Pájík
Registrace: 1/2006

Eemil - Jihlava

Podle me to tím určitě nebude. Nezapomeň, ze na K32 vysílá taky Gaisberg, takže nejaký zbytek tam muze dělat bordel, z Kletě se u Tebe jedna o pouhý zlomek hlavního laloku, takže tam se muze jako rušička projevit kde co. Proti Muxu4 se jedna o nižší výkon. Ja jsem v hlavním laloků a taky mi jedou oba MUXy z rozhledny výborně, dokonce dnes ráno mají oba témeř stejnou rezervu do QEF.
Otázka jiná, vidíš doma rozdíl v kvalitě signálu K49 proti K22, nebo K49 proti K39? Jde mi o příjem na nějakou individuální anténu/balkon atd/.

On Air!

Saxon

Saxon

nepatrnej rozdíl mezi 22, 39, 49 tam je, jestli bude čas a nezapomenu na to, tak večer kdyžtak ofotím obrazovku z TV Sony, kde to ukazuje nepatrně víc než jen teploměr s % :lookaround:

eemil

To jsem zvědav kdy to spustí Černá Hora

benedy
Registrace: 8/2012

Saxon

Nevíš jestli to jede už naplno, protože to mám podstatně slabší než K 25. Díky

Rudolf
Registrace: 2/2006

Ruda

To máme všichni. ;)
Nevím, co se jim odehrává v hlavě...

Já to mám slabší o cca 8dB než K25, ale digitální parametry/důležité/ mám cca stejné. Dnes jsem už udělal jednu instalaci, kde K25 chodí, ale K32 nikoliv. Jednalo s o příjem z Javořice, takže Kleť nebyla na přímo. Proti K32 haraje několiv "proti". Nižší výkon, nižší FEC a v některých případech i kratší GI.
V hlavním laloku s anténou na Kleť to ale hraje bez problému i dost daleko.

On Air!

Saxon

na TV Kanál 32 HD jde dobře v okolí Písku , Strakonic, Blatný , je o trochu slabší ale bez problémů .Měřeno jen podle teploměrů na TV OD ZNÁMÍCH v této lokalitě okolo 100 km od vysílače , ale po silnici . Ukazuje to kvalitu na 70-90 % ostatní MUX 1.2.3,4, je 100% Všude kdy se to měřilo je bud bytovka , nebo rodiný barák se zesilovačem a anténa síto Plzenský . .

amater3389
Registrace: 7/2012

Saxon

Tak včera jsem se na to večer díval a zjistil jsem, že jak mám momentálně anténu nastavenou (LP 45, balkon 1. patro, v přímé viditelnosti překážka kopec se zástavbou a lesíkem + roh jiného paneláku) a televize mi ukazujou jako nejlepší signál k 22, pak nepatrně horší k25, chybovost většinou e-5, e-6 (což mě docela překvapilo) no a potom trochu horší ten k39 a k49, oba skoro stejný, chyby většinou e-3. No a co se týče toho k32, tak tam je signál co se týče síly asi třetinovej a chybovost lítá od e-2 do e-4, to obraz zrovna držel, ale někdy se rozpadne totálně. To byl stav včera okolo 19 hodiny. Jestli to chceš detailně prozkoumat z fotek obrazovek, tak ti je můžu poslat na mejl, ale už nevím jakej máš a ten mejl co si mi v zimě posílal už nemůžu nikde najít. :lookaround:

eemil

tak se mi to podařilo vychytat, nakonec jsem ale kvůli RS7 musel otočit anténu opačným směrem a chytat to přes odraz protějšího paneláku. Nakonec mi to ukazovalo na všech muxech krom 4 skoro plnou sílu i kvalitu bez rozdílu, akorát pro změnu ten mux4 blbl, tak jsem musel anténu ještě trochu pootočit a sklopit nírně k zemi a chytám všechno docela dobře se vstupní chybovostí okolo nejčastěji e-4, až e-5. :bigeyes:

eemil

Emil

Bohužel pro Tebe, zanedlouho dojde ve tvém případe ke zhoršení přijmu. Nynější AS projde úpravou rozložení rakvicek. Ze čtveřice rakviček, které míří na Třeboň/z jejich bočního směru prijimaš/ zmizí ta uplně horní a přemístí se na horní pozici nynější trojice, která míří na Strakonice.

Dost možna se takto upravený AS posune o neco dolu, protože ta horní na nove pozici by z boku ozařovala ochoz rozhledny.

Tuto úpravu si určil sám Pařízek.

On Air!

Saxon
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra