Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

MUX 3, MUX 4, Regionální TV 7 České Budějovice

Ahoj,
měla bych dotaz jestli Vám v Českých Budějovicích funguje MUX 3, MUX 4 a Regionální TV 7. 1.5. jsme v pohodě naladili ČT v HDčkách, ale 3.5. nám to přestalo jít. Nejde to i ostatní v paneláku. Navíc u MUX 1 máme horší signál a kostičkuje to. Když koukám na manuální ladění, tak u kanálu 25 nemám signál a u kanálu 22 mám jen asi 46%, ale kvalitu signálu žádnou, takže ani to nenaladim.
Tak bych se chtěla zeptat, jestli někdo nevíte, zda je na Kleti nějaká odstávka? Nebo spíš bude problém v anténě.
Díky moc za odpovědi.

goldgirl
Registrace: 5/2013
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: MUX 3, MUX 4, Regionální TV 7 České Budějo...

Až na občasné rozpadaní obrazu programů u RS7 na K32 není na Kleti nic zvláštního, vše jede OK. Ověřeno před hodinou na ITA v Suchém Vrbném.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

goldgirl

Zavolat servisní firmu, která má na starosti STA. V případě výpadků (pokud skutečně není plánovaná odstávka) je z 99,999999999999999999999999999999 procentní pravděpodobností chyba u každého doma! Proto nechápu, že každý napřed hledá chybu jinde :D
Navíc, Mux4 a RS7 nijak nesouvisí s Mux3, takže společný výpadek je samozřejmě ve vašem domě.

davidkriz
Registrace: 8/2009

Ta STA musí asi vypadat, když naladite bez zásahu technika automaticky K32 po jeho startu. Tam asi zádné vložky nebudou. ;)

On Air!

Saxon

On vam to totiž klidne muze cele rozkmit at ne novy Mux na K32, pokud to nemáte selektivně vyřešené. Takové paneláky s příjmem Jauerlingu bez vlozek totiž můžou mít přes propust K31 na Jauerling domovnika poradne prepaleneho.

On Air!

Saxon

Takže pravděpodobně bude něco se zesilovačem, nebo ne?
Teď jsme zkusili naladit a najel MUX 3 ale kvalita signálu 17%.

goldgirl

Tak koukám, že ne, každopádně to teda bude chtít nějaký úpravy... Jen mi nějak nejde do hlavy, že to šlo a najednou ne. Zase tak moc se v tom nevyznám.

goldgirl

Procenta jsou k ničemu, je třeba zajít s pořádným merakem do skříně STA. Vyfotit otevřenou skříň STA, třeba na něco příjdeme. ;)

On Air!

Saxon

a jméno

umělce -montážníka,ať máme na koho plivat R^ :laughing: :O

pierrepetr
Registrace: 5/2006

v suchaci to jede v pohode. R^

image
Registrace: 10/2008

Saxon

Ty jsi lepší jak Kaprfíld, nestačím čumět co vše je možné! :)))

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007

Tkan

Ten spolecný prijem Kleť/Jauerling nyni dělá dost bordel. RS7 je tady hodně silná aby udělala paseku v domovním zesilovači přes propustě k Jauerlingu. Na anténě je obou vysilačů zde rozdíl kolem 30dB, tak si vezmi, co to muze udělat, když do takového rozvodu vlétne nový místní signál na sousedním kanálu.
Další průser muze byt to, ze tam mají ještě instalaci z dob analogu, kde se dával laděný speciál, kde se zesiloval K33 pro analogovou Primu z Kletě cca 20dB preampem.

On Air!

Saxon

tkan

tkan - kolego souhlas, ani Anštajn tuto relativitu času zde na webu nezná. :))) R^ :)))

CES
Registrace: 4/2007

Saxon

Souhlas, věřím, že tahle změť udělá v STA slušnej chaos. Dnes opět sledování a škube se mi na kopci i ČT1, Sport dnes odpoledne relativně v klidu oproti včerejšku, dnes více proměnlivé počasí.

tkan

Tkan

Dneska jsm delali barák ve Vrbným. Zádný zesilovač, pouze rozboceni v pasivu, přímý výhled na Kleť a během ladění TV v obýváku jsem to rozsypaní jednou zaregistroval. Bylo to během odpoledniho hokeje na CTsportHD z RS7. Zase ta chybovost za korektorem.

On Air!

Saxon

Ano, ale včera to bylo zatím nejvíc, naopak dnes jsem to pozoroval i na CT 1, Trautenberg bez záškubu. R^

tkan

Ja si je nahravám, je to super pohádka!! R^

On Air!

Saxon

No někdy je lepší společná anténa co propustí všechno, než společná anténa která nefunguje skoro vůbec a jen tak tak na ní jde chytit mux1 a 2 a majitel/správce na to kašle, protože na to nejsou prej peníze. :dead: Koukám že Saxon za trest na hrachu neklečel moc dlouho. R^ :)))

trouba
Registrace: 3/2007

Tak dneska u nás byli upravit, dole je na nástěnce, že funguje kanál 25 a kanál 32...Ve skutečnosti kanál 32 jde, ale kanál 25 ne, stejně tak pořád nefunguje kanál 22 a všechny kanály všeobecně maj špatnej signál a o kvalitě ani nemluvě. Tak jsem dneska volala hned našemu správci, ať toho opraváře zavolaj laskavě znovu, že jde jen kanál 32 a další dva ne, že to evidentně teda neopravil, ale pochybuju, že to teda opraví. Předtim jsme měli u všech kanálů sílu okolo 100% a kvalitu kolem 80%. Nevíte o někom z okolí Budějovic, kdo by byl schopnej to upravit. Díky moc.

goldgirl

tak to byl asi někdo šikovnej kdo to dělal, nebo je taky možnost, že u zesilovače to funguje jak má, ale někde může bejt poškozená nějaká průchozí zásuvka ve tvojí stoupačce (i takový sousedi se najdou, co se do toho vrtaj a zbytku pater pod to nejde). Chtělo by to ověřit i u sousedů co jedou na jinou stoupačku, jestli se to chová stejně, nebo jestli tam je to v pořádku, případně vyloučit chybu na svojem kabelu. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Goldgirl

Ja bych to klidne rad viděl a třeba i udělal, ale tady nejde dat ani na sebe kontakt. Takže: můj nick, za nej bez tečky dvb, pak znak zavináče, po něm doméma email, pak tečka a pak zkratka cz. :)

Napiš mi a domluvíme se.

On Air!

Saxon

No ptala jsem se ob byt vedle a taky jim to nejde a ptala jsem se i ve stejným bytu co máme my, ale v posledním 8. patře a taky nejde, takže to bude tutově u antény nahoře.

goldgirl

goldgirl

no tak to asi dělal nějakej expert..... akorár nevím kdo to pak saxonovi zaplatí, pokud se správce sekne a bude stávkovat. V našem baráku společná anténa nefunguje od dubna 09 a správce na to z vysoka nechci říct co... ;P Tak jsem to vyřešil vlastní anténou na balkóně a mám klid a jde mi zatím všechno co zde jít má. :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

U rodičů v Písku v městkých bytech nemají nárok zadarmo na MUX3-4 a 7 - rozhodnutí města a museli si vložky přímo na kanál do STA doukoupit sami na MUX 3,4,7. jinak zadarmo jim dalo město vložky MUX 1,2. ZÁKLAD . Některý bytovky si na vlastní náklady předělali STA sami po dohodě s městem , že to používají bez těch kanálových vložek napřímo JAKO V RODONÉM BYTĚ a když přibyde nový MUX S PŘIDĚLENÝM KANÁLEM , tak se hned oběví v TV a nemusí se čekat na opraváře .

standa111
Registrace: 11/2009

standa111

taky možnost, pokud tam nedělá nějakej kanál bordel.
R^

trouba
Registrace: 3/2007

Saxon

Tak já ještě zítra budu volat tomu expertovi co tu dneska byl, ale pokud by mu to nešlo, tak bych to domluvila v baráku a ozvala bych se ti. Díky moc.

goldgirl
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra