![]() |
|
Dve paraboly nad sebouMá niekto skúsenosť z dvomi parabolami nad sebou,a ako ďaleko od seba ich umiestniť aby spodnej parabole netienila vrchná?Mám na mysli signal!Mám to tak že vrchná parabola je na pevno 19-23-28 a spodnú mám na motore asi 20cm od seba.Na tej keď otočím na 19,2 astru 1 signál vystúpi iba ma 54% na hdboxe ostatné druzice od 75E-45W Ok! Zrovna sa mi zdá že parabola nad akurát tieni LNBckami.Je to možné?Nemám možnosť vrchnu parabolu dať vyššie.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebou20cm....to je máš přes sebe...?Dej výložník do strany,prostuduj si Fyziku ze základní školy o úhlu do padu a úhlu odrazu,dále třeba něco o zisku paraboly a čistém výhledu z ní...... R^Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouNo paraboly su pod sebou a pred nimi nieje žiadna prekážka.20cm sú od seba plechy parabol.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouPekne fotky v Galerii..........Dej na stožáru jednu parabolu na výložník doprava a druhou na výložníku doleva....když tedy nemáš místo nad sebou.....když hodíš nějaké "foto",bude to jednodušší. :laughing: Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouV galérii som mal ešte 120ku a to som býval na starom.Píšem z mobilu a neviem prilepiť foto :(T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouSmerom na juh mas navacsi elevacny uhol na druzicu 19E (cca 35 stupnov), ak sa pozries na tvoju zostavu zboku, tak by si mal byt schopny posudit, ci ti LNB z hornej paraboly zasahuje do vyhladu tej spodnej, ale asi to tak naozaj bude, ked evidujes znizeny signal u 19E na 54%.Ak mas na hornej Multifocus s viacerymi LNB, tak potom tam dopln LNB aj pre 19E a bude pokoj, (tuto poziciu budes chytat cez hornu parabolu na multifocuse a ostane pozicie cez motor.) Alebo si dokup vyloznik a tie paraboly si daj dalej od seba. Tretia moznost je paraboly navzajom vymenit - motor dat hore (mensiu parabolu) a mulifocus dole (vacsiu parabolu). Tak je to aj stabilnejsie voci vypadkom signalu od vetra. |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouNo zrejme budem musieť prerobiť vrchý držiak paraboly.Motor nemôžem dať hore,kratke rameno!A navyše obe konzoly sú privarene na pevno!Na spodnej navyše konzola z vyrovnavacimi štyrmi šrobmy pre dokonalejsie nastavenie zvyslej polohy.Môžem začať vylučovaciou metódou.Vrchnu parabolu zvesim a uvidím.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouAle ak by niekto dal link ako prilepiť foto tak to skúsim.Lepšie raz vidieť ako sto krát písať.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouPs: z 85kou som na turksate chytil z malou rezerou freq.Cartoon Network!Ináč nastavene na jedničku.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
THXKOJa to mám asi takto,najnižšie mám parabolu na 3 kovertory Maximum Multifokus 85/4portový prepínač/,nad nou mám Parabolu z motorom 105 cm a najvyššie malú 60 cm na Thora kedže kamoš nemohol nastaviť na Maximum Multifokus Thora tak to šupol hore nad motor,ale bojím sa moc točiť smerom na západ :)))Bol by som rád ak by sa stavil Ládys,alebo Saxon,uvidím...Myslím,že z dvomi parabolami by nemal byť problém ak máš aspoň 2 metrový stožiar. VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 723 |
![]() |
|
thxkomam jednu 70 na motore a ten cartoon z turksatu ide na hrane. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouMám to na balkonovom zábradlí,jedna na vrchu zábradlia druhá na samom spodku ako to len šlo.Asi 1 meter od. seba,myslím konzoly :-/ dám to zajtra do galérie ak mi to parabola zoberie.Je to fakt precízne správne.Len tá moja nešťastná matematika.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouTady problém nebude. Mám dvě paraboly nad sebou také,plech na plech, spodní na motoru a je vše OK. Vezmi papír a tužku a kresli, zjistíš, že problém být nemůže. Spíš nebudeš mít zábradlí dokonale kolmé, nebo máš parabolu s motorem špatně nastavenou.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
kubaale ja už sa opakujem,parabola na motore je na konzole so štyrmi samostatne nastaviteľnými šrobmy.Takže konzola je nastavena na 100% kolko!T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
satantak parabolu mám nastavenu dobre,keď Tebe ide Cartoon na turksate na hrane a mne ide z malo rezervou.Tých 15 cm nieje veľa.I keď ťažko uveriť :lookaround:T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouvrchnu parabolu nemusis uplne zvesit, staci ak ju trochu pootocis o cca 30 stupnov aby si odkryl vyhlad na tu spodnu a ako budes s nou tocit, zaroven na druhej mozes on-line pozerat, co ti to robi so signalom...Ak tam mas vselijake priestorove omedzenia na balkone, tak si to najprv 2x premeraj a potom raz rez a zvaraj (tak hovoria stari majstri) :) R^ |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouAle ja to meral aj viac krát,len ma nenapadlo že by mohli tie tri konvertory z hornej paraboly zatieniť.Ale skúsiť to môžem zajtra,teraz som v práci :))T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouA na vsech frekvencích na 19,2 to je slabé?Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouNie na HDčkovych je niekde aj 80% na HDboxe.Ale na druhej parabole (75ke) je na všetkých freq.full signal.T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouAha, měříš teploměrama na sat. přijímačích, tak se na to vybodni, a zavolej si někoho s měřákem, teploměry ukazují blbosti.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouMám to přesně takhle jak to popisuješ a vše bez problémů, tím, že tam je motor, tak ta spodní parabola je vysunutá dopředu a tím pádem nemůže stínit té horní, doufám, že se nepletu, ale žádný úbytek signálu nepozoruji. Opačně by to problém asi byl. Chybu bych hledal někde jinde...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
THXKOTiež mám dve paraboly nad sebou,ale na rodinnom doma,horná 19.2 a 23.5E,spodná 13E,rozdiel medzi nimi nie je možno ani 20 čísel a všetko ok.Hodnoty na "teplomeroch" sú tiež odlišné na prijimačoch čo mám,ale ako je napísané vyššie,že tieto hodnoty sú viacmenej bludy,podľa meráku sú hodnoty tak,ako majú byť. Octagon 8008 mini
Karty SKY DE, Skylink
Astra 19.2E,23.5E,Thor 0.8W
|
Mego
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 965 |
![]() |
|
RE: Dve paraboly nad sebouZaujímavé mám dva rovnaké hdboxi a na každom iné percenta?Na menšej viac a na väčšiej menej signálu.Dobre :bigeyes:T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
![]() |
|
Jak řekl Tukan,Spodní talíř s motorem je vystrčený takřka o 20cm dopředu,tak chyba bude ve vertykálním nastavení motoru nebo talíře |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
Kdo používá T 55 nemusí mít 2 paraboly,osadí parabolu třeba Quady a je vystaráno na 364 dní v roce. Jeden večer, za silné bouřky nebo při silném a mokrém sněžení může být na HD problém. To se dá vydržezt, přepnu na SD.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
to samorostJa mám tiež T55-ku, bol som prekvapený, že aký má stabilný príjem. Mám tam 5 QUAD LNB a žiadny problém. Pri silnej búrke je problém s HD to je pravda.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 619 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |