Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.09.2007, 22:47.52

Digi TV placení za instalaci?

mám dotaz známému instalovali DIGI TV, řekli si za to 1.000, 7OO držák, 300 práce, po dotazu na DIGI TV jej zpět kontaktovala firma s tím, že mu vrátí 300 za práci, tak hrozný držák za 700 jsem neviděl, v obchodních podmínkách má DIGI TV zdarma Konzoli, je to tak, že by měl mít i tento obyčejný držák zdarma? jakou máte zkušenost, mohou si účtovat za držák, nebo ne-je to v ceně instalace? díky za radu
uživatel
Skye17
16.09.2007, 22:53.51

RE: Digi TV placení za instalaci?

Ja mám kamošov a jeden má digi na jeden tv a druhý na dva tv.Montoval im ten istý montér a u jedneho pýtal za podpis zmluvy 100 SK a u druhého 800 SK nieje to náhodou bezplatné??? Ď
uživatel
Patko
16.09.2007, 23:51.53

Patko spýtaj sa umwelta

ja by som bol tiež rád keby sa s nami podelil o skúsenosti.Dúfam,že sa táto téma zajtra podrobnejšie rozoberie. :O
uživatel
dempsey
17.09.2007, 00:22.59

hmm, skusim priklad z inej oblasti

zdravotnictvo ..
mas na vyber cakas cely den a mas to zadarminko, objednas sa na konkretnu hodinu za prasule a sedis tam max 5 minut.
digi
si truhlik a vyvolavas do digi, stazujes sa cakas aj rok
uznas ze technik/montaznik dostava len almuznu, prispejes mu mas to za 5 minut :)))
ja osobne som robil tak, ked prisiel zazobany prachaty a arogantny bulo co mu z huby isiel len milion sem a milion tak cvakal,nepomohli ani vyhrazky ani stryko na ministerstve a ak necvakal cakal a caka mozno az poterazky. :)))
prisiel normalny clovek, ktory sa slusne spytal, dalo sa s nim pokecat - mal to okamzite

bezna slovenska a urcite aj ceska realita.
takze sup sup rano do napadania, osocovania, realita je taka ako som napisal a to sa netyka len digi, alebo zdravotnictva, ale trebars aj automechanikov co pred zimou prezuvaju gumy a pod :)))
uživatel
Vlado Fogo
17.09.2007, 08:25.30

RE: Digi TV placení za instalaci?

Kruci to snad neni mozne, mate to vsechno zadarmo tak co se rozcilujete nad par korunama doplatku ?
Co je stand.montaz je jasne dane, stejne tak to, co je zdarma. Zdarma je parabola, konvec, prijimac, karta , 10m nekvalitniho koaxu a dve Fka. Nic vic, nic min.
Zdarma je natazeni tech 10m kabelu (ne listovani, ne zatrubkovani nebo protahovani trubkama, ale pripevneni pomoci skobicek na stenu nebo jinak dle situace !), nasmerovani paraboly, naladeni prijimace a sepsani smlouvy.
Slusny technik aspon seradi programy a zaskoli obsluhu. Technik, ktery si vazi sve prace a ruci za ni, temer nikdy nepouzije to, cemu v DIGI rikaji konzole. Normalni zakaznik pokud tuto vec uvidi pochopi, ze kdyz to ma drzet ve zdi a nikoho nezabit, neda se to pouzit (vyjma tech jednech trochu lepsich).
Takze klidne je mozny doplatek jak za material, tak i za praci.
uživatel
J a
17.09.2007, 08:47.50

vlado

presne ... aj ked nemontujem digi resp. zaoberam sa s niecim inym, kazdy normalny clovek s priatelskym pristupom ma prednost pred arogantnym de.bilom, ktory v konecnom dosledku zaplati viac ako ten priatelsky :)))

btw. ako pozeram, aj tu na fore plati, vsetci sme si rovni, ale niektpori sme si predsa len rovnejsi :)
uživatel
feri33
17.09.2007, 09:21.27

RE: Digi TV placení za instalaci?

Docela bych rád viděl někoho, kdo má peníze a objednává si osobně u nějaké montéra instalaci satelitu, a to ještě levného DigiTV a je u toho arogantní. Tohle u nás nemáme.
uživatel
Antonín
17.09.2007, 09:34.06

RE: Digi TV placení za instalaci?

Ale Vlado nepíše nic o instalaci satelitu... Také dá rozum, že žádný montér satelity nemontuje, že...
uživatel
pandur
17.09.2007, 09:34.06

RE: Digi TV placení za instalaci?

Slušný technik by měl ihned sdělit dotyčnému co bude mít zdarma a co bude platit. A ne na konci říct sumu. Držák za 700 je sice drahej, ale zato ho nevidíme a může ta cena být skutečně taková.
uživatel
alda10
17.09.2007, 10:14.44

Keď neplatí

Šéf dáva DIGI-montérom len 400,-SKK,tak sa nečuduj ,že Ti naúčtujú aj ten držiak čo máš mať zadarmo a prípadne Ti ešte predajú tvoju vlastnú scart-šňúru za 100,-SKK....No, o tom je život....hihi.Takto sa zhruba dostanú na pôvodnú cenu za montáž čo sa platila od DIGI pred rokom 2007.
uživatel
papa7
17.09.2007, 10:32.52

RE: Digi TV placení za instalaci?

Tak přesně jde o to, onen montér viděl vedle parabolu, 4 LNB, pevný držák. Namontoval držák "laciný", který bych neporadil ani nepříteli, fouká-li vítr...A za tento držák si účtuje 700? Vezmu-li že pevný stojí cca 300 + přirážka za to, že je pořízen přes firmu, která to montuje, tak víc jak 100% přirážka mě stále vede k názoru, že to není správné. Myslím, že to co nainstaloval, je ona konzole nabízená DIGI zdarma.
Nemám dotaz na ladění (ostatně 60% signál) jsem dolaďoval já a divil se, jak do smlouvy napsali drze 80% :-) A jsem si jist, že zákazník při podepisování smlouvy neví, co 80-80-80 v několika okénkách znamená, natož, kde by to na televizi mohl překontrolovat, to už jen fanda sat.techniky. Vedení kabelu nebylo nic nadstandardního a naopak si zákazník, řekl, že si to dodělá sám. Takže opravdu se ptám na obyčejnou konzoli, zda je v ceně, nebo ne. Nic víc, nic míň a to jak je to s nadstandardy, montáží, rychlostí to vím jak chodí. Díky za názory
uživatel
Skye17
17.09.2007, 11:32.33

RE: Digi TV placení za instalaci?

V ceně je cca. 20cm satelitní pozinkovaná konzola a 10m koaxu. Pokud je potřeba z technických důvodů delší konzola či delší koax, hradí si toto zákazník sám (přičemž 700,-Kč za víceméně standardní satelitní konzoli je opravdu docela hodně, nicméně máme svobodný trh a i když takovéto přeplácení nepodporuju a ani sám neprovádím, tak u mnohých si za to může Digi TV sama svým přístupem k Dealerům).

Jinak jestliže je to solidní montážní firma, tak by měl být zákazník na výši případného doplatku upozorněn před započetím samotné montáže. Bohužel specielně u Digi TV to montuje opravdu nadstandardně velká spousta různých individuí (často svojí původní odborností úplně mimo daný obor), za což si ovšem opět může pouze a jen Digi TV sama!
uživatel
gespa
17.09.2007, 11:45.06

RE: Digi TV placení za instalaci?

Jsou domluveni na vrácení kompletní částky 300 za instalaci a 200 za držák, tedy na zůstatkové ceně 500. I to mi za stand.konzoli přijde hodně...nu budíž....
Díky za názory
uživatel
Skye17
17.09.2007, 11:50.28

RE: Digi TV placení za instalaci?

To ani nevíte, že na DIGI TV bude podána v tomto týdnu exekuce a celá záležitost o neproplácení faktur za práci bude dána na TV. Ano, jak tady píšou někteří montážníci je potřeba uvědomit předem co bude zákazník platit.Už jenom nad standart práce je lezení po střechách kde vám jde o život.Za to si nechám zaplatit i Já. Veškeré práce nad standart instalace už můžete inkasovat hotově. Je jasné, že je potřeba k tomuto dát doklad o práci. Jinak pánové dealeři co vaše neproplacené faktury v prodlení ?!
uživatel
JirkaP
17.09.2007, 12:13.31

RE: Digi TV placení za instalaci?

"Podána exekuce"... Zajímavé slovní spojení... To jako že dva a více nespokojených mandantů DIGI TV podá návrh na uvalení exekuce, nebo že by již exekutor konal...?
uživatel
pandur
17.09.2007, 13:15.07

JirkaP

Prosím vysvětli nám co je standartní a nestandartní montáž?Je jasné co ma zakazník zdarma ale dvakrat není jasné co učtovat za praci nadstandartní.To že lezeš na střechu je u tebe nadstandart lezu na střechu u 90% zákazníku.
uživatel
Pepíno
17.09.2007, 14:47.05

RE: Digi TV placení za instalaci?

No lezení na střechu je snad u montážníka normál!?!!!

Jako nadstandardní práci bych bral třeba zabudování stožáru do střechy (teď nemyslím jen cenu samotného stožáru - to je jasný, ale i to zabudování) a dále např. problematické protahování koaxu (např. skrz ucpané, tenké či ostře lomené husí krky či jiné zapeklité cesty). Nicméně v součastné době já osobně i toto dělám "zdarma" - naštěstí to nebývá tak často (většina mých zákazníků od Digi bývá z bytových domů, kde se to celkem často jen vrazí na konzolu vedle okna či na balkón)...

Co se týká prodlení u faktur - jo to je fakt opruz a taky ten hlavní důvod, proč dělám jen pár montáží měsíčně.
uživatel
gespa
17.09.2007, 15:24.45

RE: Digi TV placení za instalaci?

Exekuce? Jirko, ty máš v ruce pravomocný rozsudek po zhruba 14 dnech, co jsi začal boj s DigiTV? Nemáš na mysli žalobu? Nebo platební rozkaz? Tomu se ovšem bránit je relativně snadné. Oni ti zaplatí pohledávku a bude. Možná se s nimi budeš moct tahat o úroky z prodlení, ale to budou leda drobné, při částkách, o které jde a při současných úrocích ČNB. Koneckonců i exekuce bude pro ně snadná - stáhnou jim to z účtu a exekuce bude ukončena. Ledaže se jim to o pár tisíc pro exekutora prodraží.
uživatel
Antonín
17.09.2007, 17:06.03

RE: Digi TV placení za instalaci?

To Pepino: standart montáž není lezení na střechy. Standart je
pouze 10m kabelu, držák,2F konektor,hmoždinky,šrouby. Toť vše. Pokud lezeš na střechy je to tvůj problém a nikdo tě do toho nenutí.Už jenom to, že musíš vlézt na střechu je nad standart. Je mnoho střech, které nesplňují podmínky na to aby si ohrožoval tvůj život. Uvědom si, že veškeré výškové práce jsou vždy dražší.A pokud ty dostáváš 840Kč za smlouvu tak si promítni tvé náklady. Dám příklad : Jablonec n/N montáž Česká lípa. Je to 100km a ty to pojedeš za 840Kč a ještě budeš pracovat ? Odečti si z toho daně a zjistíš kolik ti zbude. Standart práce je montáž z boku okna atd..Výškové práce si už můžeš po dohodě se zákazníkem nechat zaplatit.Jakákoliv práce třeba lištování,natahování kabelu,připevnění kabelu svorkama do zdi je už nad standart a to můžeš účtovat.Jelikož je to už mimo standart instalaci.Ty husí krky je opravdu také nad standart a za tuto práci si už můžeš účtovat peníze. Osobně jsem u takové montáže byl 3hodiny a to už standart tedy není! Prodlení faktur je třeba řešit a já jako firma toto už rázně také řešim. To, že držíte hubu je váš problém a že, děláte zadarmo taky.Tak doufám, že se všichni tomuto problému ve čtvrtek na konferenci DIGI TV již konečně vyjádříte a nebudete si nechat sr.t na hlavu. Jste podnikatelé a pokud nebudete platit svým dodavatelům tak se s váma nikdo mazlit také nebude.Jde o to, že pro ně makáme a chceme za to také být zaplacení. Nikdo v tomto státě zadarmo pracovat nebude, že !Hezký den vám všem ...
uživatel
JirkaP
17.09.2007, 17:36.36

RE: Digi TV placení za instalaci?

V podsate s tebou souhlasim, ale do DIGI jsem sel jen pro rozsireni nabidky, ne pro to, abych rumpal desitky standardnich montazi. Moralka spolecnosti byla dostatecne znama jiz par mesicu z jinych zemi, napr.Slovenska, proto bylo vicemene veci kazdeho montaznika jestli do toho pujde. Ja proste pocitam s tim, ze penize uvidim cca za 3 mesice a proto je pro me DIGI velice okrajovou zalezitosti. Zatim me vic sere to, ze stabilne neco nejde (vypadky na strane DIGI, cervenec uplna pohroma), ze se vecne neco sere (z 10 humaxu 1 u zakaznika do 4 dnu), ze vecne nejsou sady (14 dni neni co montovat), nez to ze penize vidim po 3 mesicich (s tim jsem tak nejak pocital).Souhlasim s tebou, ze vyskove prace neni standardni montaz a v pripade neprijemneho zakaznika (hlavne ti z poradniku) to promitnu do ceny. Jinak si zjisti, co uz je povazovano za vyskove prace. Je to celkem zajimave a i sazby podle ocenovaci vyhlasky jsou zohledneny. Zeptej se projektanta elektro.O pribliznem doplatku je zakaznik informovan predem po prohlidce mista instalace.
Digi davalo co ja vim 4 druhy drzaku, pouzitelny byl jeden. Ty ohnute plechy s dirami cca 3cm od sebe nebylo mozne bez rizika nekem pridelat (cihla se pri vrtani rozpadla, sroubovat tam sroub je prace pro sebevraha), videl jsem tuhle "konzoli" po zime, rezava jak hajzl, po dalsim roce to upadne. Sorry, ale na takoveto reklamace jezdit nebudu, poradny zinkovny drzak stoji do 300Kc, tak co resit.
Koaxialni kabel je to same - nekvalitni plášť, zoxidovane opleteni po zime v pripade kabelu vedeneho venku. Rozdil signalu pri pouziti 25m tohoto kablu a H125Belden meritelny, rozdily vyrazne. Kam dam Belden, tam nemusim. Ale tohle...
Posledni F-konektory - nevim kde to vyhrabali, vypadaji precizne ale zmacknout se daji snad jen nejakymi pneumatickymi klestemi.
Pokud mam delat montaze zodpovedne, nejde vzdy pouzit to levne, byt zadarmo. Levne nebo kvalitne ? Tot otazka.
uživatel
J a
17.09.2007, 19:29.25

RE: Digi TV placení za instalaci?

to je prdel jak tady každej montér brečí :))) .... ale nechápu proč se do toho teda tak hrnete, když vám za to tak málo platí. ;P
uživatel
eemil
17.09.2007, 20:44.40

RE: Digi TV placení za instalaci?

No oni se do toho hrnou spíš různí mastiči.

Standardní montéři to mívají většinou jen jako bokovku a to proto, že je to prostě standardní součást nabídky TV příjmu na našem trhu a tak nevypadá moc dobře, pokud nejsi jakožto odborník schopen její nabídku svému zákazníku zprostředkovat - tím spíš, jedná-li se třeba o tvého dlouhodobého (věrného) zákazníka...
uživatel
gespa
17.09.2007, 21:04.42

RE: Digi TV placení za instalaci?

To platenie za SCART je oprávnené pri prijímačoch zn. HYUNDAI, nakoľko sa scart od výrobcu nedodáva, ale 100 sk je tiež dosť.
uživatel
jklajban
17.09.2007, 22:54.26

RE: Digi TV placení za instalaci?

Nechcu do Vás vrtat, ale UPC platí slušně, včas, dodávka sad k montáží uplně v pohodě. Mě stačí prodat a namontovat 1 UPC proti vašim 3 Digi. Navíc nyní je srovnatelná kampaň i cenově (pokud se domluví dva), takže prodej jede slušně.
uživatel
Zip
18.09.2007, 07:06.04

RE: Digi TV placení za instalaci?

Inak mnohy si tu myslia ze konzola na stenu ktora vyzera ako konzola (tvar A) neni sucastou dodavky. Tam je iba konzola na stenu (v tvare U) je to taky maly plech a ked sa na to da parabola tak sa da otocit len o trochu a preto sa da pouzit len na juznu stenu. Na akukolvek inu stenu alebo na strechu sa to pouzit neda lebo by si nevytocil parabolu. Nehovoriac o tom ci to bude drzat. Inak tak tazke si to urobit vsetko sam to tiez nie je (a budes to mat zadarmo + cena konzoly). Ak je pristup tahsi, treba to dat odbornikovi, ale tam je potom priplatok isty. Napr. na panelak vedla okna to je urcite za priplatok, lebo je to nebezpecne robit ale na balkon uz je to pohoda ale treba zabudnut na to, ze by bol technik povinny zadarmo niekomu vrtat dieru do okna alebo do steny a natahovat tam kabel. Problem je asi v tom, ze sa vzdy treba opytat technika ked pride a pozrie to, ze kolko by to stalo. Zda sa mi divne ak niekto technikovi zaplati co si vypyta a potom sa pride stazovat sem. Jemu si to mal hovorit a nie nam. Urcite by ti to vysvetlil. Ak by sa ti neico nezdalo tak mas cislo na DigiTV mohol si zavolat a opytat sa co presne je zadarmo.
uživatel
Billysk