![]() |
|
Mimo mísu,Kabely komínemZdravím, pročítal jsem různé diskuse, a věc se má tak. Mám velký obdélníkový komín, jsou tam dva vývody od kamen a jedna ventilace k bývalému plynovému kotli.. Když se koukám na komín, tak se využívá ten pravý na topení v dílně přes zimu, prostřední je nevyužitý, ale do budoucna se plánuje krbová vložka. V levo je ventilace.. Zajímá mě jestli touto ventilací můžu vést kabely a nebudu porušovat normu ?Díky za odpoveď Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 621 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu,Kabely komínemNo já nechci nějak prášít, ale ten komín se při dlouhodobém použití prohřeje a to dost. Izolace koaxiáního kabelu se taví již pří cca +60°C. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu,Kabely komínema čo na to tvoji hasiči ?vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu,Kabely komínemJe zapotrebi naprosto presne definovat pojmy.Jestlize to je "spalinova cesta" = urcena k cilenemu odvodu jakychkoliv zplodin/spalin,pak v zadnem pripade nesmis kabel instalovat.Jakakoliv spalinova cesta musi byt min 1x rocne zrevidovana,resp. nemusi,pokud se vsak cokoliv nedejboze stane,pak si hod smycku ,aneb BAJ-KAJ-LAJ KULALAJ:),protoze ani pojistovna nic nebude resit.Pokud je to odvetravaci sachta do hajzliku,aby ty sracky se rychleji vyvetraly,pak tam instaluj cokoliv:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu,Kabely komínemJe to odvětrávačka které nic neodvětrává :))) .. byla tam kvůli plynovému kotli který je jinde a má vývod do fasády ;)Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
![]() |
|
RE: Mimo mísu,Kabely komínem:))) co my jsme udělali v jednom baráku za čuňárnu. Starej nepouživanej komín a byl v něm wifi AP, router, prodlužovačka a do každého bytu přes komín navedenej utp kabel. Majitel to tak chtěl tak jsme mu to tak udělali.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu,Kabely komínemTak bych si asi nechal podepsat majitelem,ze zpusob instalace je zvolen a proveden na zadost majitele.Je jasne,ze mnohdy neni jine ,cenove prijatelne reseni.Samozrejme,pres odvetravaci stupacky jsem tez nejaky ten kabel protahl. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
Co se ale může státKdysi jsem dceři svedl všechny kabely nepoužitým novým průlezákem,kvůli vlhkosti 2x odvětrání v KG.Pak dům prodala s informací o těch kabelech a nový majitel po roce a půl do něj připojil kamna na dřevo kvůli úspoře v ÚT.Na půdě komín buchnul a zahořel. |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu,Kabely komínemstanowi , domácnost či veřejné prostory ???v tom druhém případku projekt+osvědčení o nehořlavosti kabelu + utěsnění průrazů atestovanou nehořlavou pěnou ! doma v pohodě jen si pohlídat případ co píše korkorán . Ale to buchnutí nezpůsobily kabely !? :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
Tonku kabalybyly jen dva tv+ sat.Podle hasičů to bylo to KGčko,2x 110mm,to nadělalospoustu plynů,který bouchly |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
Kabely komínem je pouze jedna stráka věci,druhou je vlastní ochrana antény na střeše. Je ochráněna podle nových nebo podle starých norem? Pokud není chráněna vůbec, pak při 100 kA od blesku se komín změní v trasu destrukce.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu,Kabely komínemJe to domácnost, kompletně to tu předěláváme, switch a multipřepínač byl na půdě, ale v létě tam bylo na padnutí, tak jsem si do dílničky pořídil rack, tam dal switch a multipřepínač. A od paraboly protáhnu tou ventilací kabely do dílny a odsud rozvedu ke všem přijímačům.Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
![]() |
|
RE: Mimo mísu,Kabely komínema pověs to na lanko !nebo aspoň prádelní šnůru, omotat do lehlé spirály a zafixovat cca po metru stahovačkou nebo izolačkou, samonos je asi plýtvání ?! bacha na horní vstup ať jsou tam volné smyce aby se kabely nepřodřely !a aby řeč nestála co je switch a multiswitch ? :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Mimo mísu,Kabely komínemSwitch.. myšleno rozbočovač na LANmultiswitch.. Multipřepínač Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
![]() |
|
![]() |