![]() |
|
Odpojení SAT-REC za bouřkyKolegové jak postupujete a chránite SATY a ostatní audio-video + PC, techniku za lokální bouřky ?? Já mám el. proudové chániče na 240 V a i tak, vše odpojuji : paraboly, antény + odpojuji od el. sítě, ..... atd.. Se to vyplatí. Jak u Vás ? Dík všem za info. :) R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 66 | |
![]() |
|
RE: Odpojení SAT-REC za bouřkyDobrá pojistka je dobrá pojistka, tu nic nenahradí. Co se týká hromosvodu, nejlepší řešení je oddálený hromosvod a parabola, případně antény umístěné v ochranné zóně jímače. Včera psal Morous, že má parabolu na balkóně a že by ji nikdy neuzemňoval. Nemusí, ona už stejně je. Podle norem musí být všechno kovové v domě i na domě pospojeno a uzemněno na společný zemnič s hromosvodem. Takže pokud je ten Morousův panelák podle norem, tak to má všechno pospojený včetně uzemnění u zásuvek... :-/ |
kedar1
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 49 |
![]() |
|
SaxonNení problém odpojit svod od antény přímo v anténní krabici ještě před rozbočovačem pro celý barák poněvadž jsem si ji umístil tak abych na žádnou půdu lítat nemusel. Otázka 20 vteřin.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Odpojení SAT-REC za bouřkyJá mám třístupňovou přepěťovou ochranu, na svodu od paraboly a wifi antény přepěťovky.. Parabola je umístěná na střeše v zóně jímače.. Podle nových norem (valící se koule), by měl stožár být uzemněný 6PE, a postopjený se vším ostatním v domě.. Já mám udělaný hromosvod zvlášť a do základů byla daná ještě jedna pásovina prostředkem ke které je připojeno pospojení domu.Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.
|
Stanowi94
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 621 |
![]() |
|
Stanowi94ak to máš tak poprepájané ,ako si aj napísal, tak úprimnú sústrasť.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Odpojení SAT-REC za bouřkyPozor, u těch pojistek se hraje na slovíčka. Kamarád měl pojištěný stožár proti přímému zásahu bleskem. Stalo se a odešlo mu zařízení za několik desítek tisíc. Pojišťovna pravila: Přímý zásah blesku je ta opálená barva na stožáru, to zaplatíme. To ostatní není přímý zásah ale následek zásahu a na to pojištěn nejste. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Odpojení SAT-REC za bouřkyProto mám pojistku "naruby". Tam nemají šanci toto udělat.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
kubo,co je to za pojistku?,má to nějaký ofic název,jak to funguje?,dík za info :laughing: :lookaround: :O |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
@kedar1Není to vždy tak jak píšeš. Vycházíš pravděpodobně z předpokladu, že antena je fixovaná vždy ke kovovému zábradlí, což u mě není.Součástí domu/stavby/jsou i kovové prvky, které uzeměny přímo nejsou a ani být nemohou. Jsou to např. armatury v betonu, kovové rámy stropních panelů a jiné. Stožár satelitu mám já kotvený do zdiva a betonu. Někdy používám i jiný system - stojan z automobilového disku. Nikdy bych si také nedal satelit na střechu. Kromě problematické ochrany proti blesku je to dosti nepohodlné. Ja píše Enik, přímý zásah bleskem je mocný energetický most a je to složitá, mnohdy nevyzpytatelná fyzika a nemá cenu o tom tady donekonečna mudrovat. CES: dělej jak děláš, nic novýho stejně nevymyslíš. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
pierrepetrJe to pojistka od Gennerali typ vario. Definujes nemovitost a udas pouze vyjimky z pojištění. Ja vyloucil pouze sesuv pudy a jinak vsechny myslitelne udalosti mam pojištěné.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubadíky,ale pokud nevyloučím nic,mám pojistku na vše,to je potom slušná pálka ročně R^ :lookaround: :O |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Odpojení SAT-REC za bouřkyCena je podle ceny nemovitosti. Na pojistných událostech mám na 5 let předplaceno. A to se vyplatí. :))) R^Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
Závěr a dík.Dík všem rozumným kolegům co uměj číst,za přínosné reakce ve vláknu a jasně pochopili dotaz. " Jak postupujete a chránite, ....,.. vše odpojuji,.. .". R^ R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Odpojení SAT-REC za bouřkyNejlepší ochrana před bouřkou je dobrá pojistka :)))Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
dnes to má cenu ???.....Končím dnes - to nemá cenu.CES, Registrován: 04/2007, Autor: CES No on ten proudový chránič není 100%, ale aspoň mám dobrý pocit, že jsem pro to něco udělal. To v loni na chalupě jsem ho neměl, vypli a zapli el. proud a proud. nárazem to odnesl Technisat STR1. Mám i Henkela a ten chámí i tester antény. CES, Registrován: 04/2007, Autor: CES zdravím Lytomišl! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Odpojení SAT-REC za bouřkyTož já osobně neodpojuji naprosto nic a ještě schválně koukám v největší bouřce. Kdyby se náhodou stalo, že odjedu a začne bouřit, rychle se vracím domů a všecko zapínám! Vsadil jsem se s Ferdou co má podobné zařízení doma jako ja, že on sa necha poistit a já ne a kdo za život spotřebuje vice. Estli ja za novu elektroniku, která mi jednou za čas stejně zdechne sama či on na různých pojistkach, doplatcích, běhání po pojišťovnach a nedejbože mu něco neuznají. Tak synci a teď narovinu nebavim se o tym že bych měl elektroniku dražšu než auto jo, nejdražši su bedny a občas nějaký nový televizor. Smůla jak udeří týden po koupi no. Ale zase pak může vyjít sportka.Jo a na ochranu proti proudu stači aji normální guma. Jo a mama řikala, že pro (nevhodné slovo)a každý hloupý. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Odpojení SAT-REC za bouřkyAha neprošlo, tož znate tu hlašku z Foresta Žumpa.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 66 | |
![]() |
|
![]() |