![]() |
|
sloučení DVBC+DVBTZdravím,rodiče mají doma dvě účastnické zásuvky,jednu kabelovku UPC a druhou ze společné antény v domě. Jde sloučit účastnické šňůry z obou zásuvek do jedné obyčejným anténním slučovačem ? Díky předem za radu. Ralw |
ralw
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 203 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 65 | |
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTSloučit jde všechno, ale jestli něčím obyčejným nebo neobyčejným, na to lze odpovědět pouze když budou známy frekvence jak u kabelovky, tak u pozemáku. Jinak je ale slučování těchto dvou typu signálů nesmysl, protože většina tunerů v TV umí pracovat v jednom okamžiku vždy jenom s jedním signálem, tj. nelze souběžně naladit C a T programy a libovolně mezi nimi přepínat.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTpro technika TKR. To jsem nevěděl já myslel,že to sloučím a naladím jím kabelovku UPC a DVBT a pojede jim to.Naši na společnou anténu chytnou komplet polské programy a ty v UPC nejsou a oni o ně nechtějí přijít.Chtěl jsem jim koupit CA modul ať mají jenom jeden dálkač,no nic zůstanou u set top boxu. Jinak děkuji za odpověď.Ralw |
ralw
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTNezkoušel jsem, ale třeba dle menu paňasa by T a C společně naladit neměl být problém, podobně jako dvbt s analogem..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTRodič mají Tv Philips a právě jak jsem jim to včera ladil,tak jsem si všiml,že se ladí zvlášť DVBT a zvlášť DVBC. Ale jestli se po naladění uloží všechny programy dohromady to nevím,protože já ladil jen DVBT. Na DVBC mají zatím set top box.Ralw |
ralw
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTU mne např. SONY KDL-40EX715 se DVB-T/C/S umí naladit jen satelit a k tomu buď T nebo C. Souběžně T a C nelze, naladění T přepíše naladění C a naopak. Na té SONY používám na 99,9% jen satelit.Naproti tomu můj druhý TV doma SAMSUNG UE26D4003BWs DVB-T/C umí naladit T i C souběžně a lze mezi nimi přepínat DO. Anténu však přepnu z DVB-C na DVB-T jen občas přehozením konektoru. Zkusil jsem slučovač, ale frekvence se hádaly a některé kanály pak nejdou. Stejně používám jen DVB-C. Pro DVB-T nemáme v domě rozvod a tak jsem jen zkoušel tuner DVB-T na náhradní pokojovou anténu. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
@ralwNasadil si mi chrobaka, ale nakolko uz nemam kablovku nemôzem odskusat. Mam phlipsa model 2010 a v el. manuali v tv som si nasiel:1. Pri ladeni musis ladit separatne dvb-c a dvb-t 2. Po dokonceni oboch onstalacii bude zoznam kanalov zobrazovat kanaly dvb-t aj dvb-c. Skus si to najst aj ty......ked maju philipsa.Daj vediet ako si dopadol. Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@liguereAž se dostanu k rodičům a budu mít CA modul, tak to vyzkouším a dám vědět.Ralw |
ralw
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTStanda3: Na Samsungu pětkové řady naladím buď jenom C nebo jenom T, resp. napřed naladím C, pak přepnu na T a taky naladím, ale vždycky vidím jenom programy toho aktuálně přepnutého systému. Nelze tedy plynule přecházet mezi C a T programy, vždy je potřeba napřed v menu vybrat zdroj signálu (což je samozřejmě o ničem).Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTralw: K naladění CA modul nepotřebuješ. Navíc pár programů je i v C šířeno volně.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTNo to je teda pěkně naprd, tudíž Samsung pro C nebrat, ten se zase hodí pro S, protože dovoluje i smazat program!! :bigeyes: :zombie:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
TomikMas philipa zo satom, tam pri ladení a naslednom usporidani kanalov nie je ako u dvb-t/c pri presuvani volba vymenit a vlozit? Mam bez satu a ak sa dobre pamätam, ked dam vlozit, tak pôvodny kanal na danej predvolbe vymaze a vlozi ten presuvany.Ako je to pri tom sate u philipa?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTObvykle kdo má C, tak nepotřebuje T.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTDrahý neviem lebo niesom u filípka a aj keby som bol, tak ti to možná nepoviem lebo v nom mám tunerky T,C,S, signál len pre S, ale ani ten už stejně nepoužívám.. :)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTSom myslel, ze si to pamätas este z cias ked si s nim hral.... ;) Na com ides teraz?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
Technik TKRNa tom Samsungu řady 4000 je to stejné jako na té pětkové řadě. Skutečně je nutno přes DO stlačením červeného tlačítka vybrat zdroj signálu "Anténa" nebo "Kabel". Ale není nutno nic znovu ladit. Podle zvoleného zdroje jsou automaticky v seznamu kanálu buď naladěné kanály DVB-C nebo DVB-T.U mé Sony to tak není, tam lze naladit jen T nebo C a žádné přepínání mezi zdroji T/C není. Současně lze mít u Sony naladěn jen satelit, DVB-T a analog, nebo Satelit, DVB-C a analog. A navíc internet, DLNA server v PC a další fajnovosti. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTMám stále, len používám ext. sat, ale pokial som tvoju otázku dobre pochopil, tak ti na nu nemozem odpovedat lebo som na nom nikdy nenaladil iný kanál než z S tuneru. A v tomto seznamu se presůva klasicky presunutím (možno aj rýchlo vložit konečné číslo), pričom sa ostatní kanály LOGICKY o jednu pozíciu posunů. Díkybohu aspoň za to :-) Takže nevymaže původní ani je neprohodí mezi sebou.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTNo a rozhodně mám lepšú slovenčinu než niektorí češi češtinu. :)))Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTStanda3: Na pětkové řadě mně nefunguje ani to červené tlačítko a je potřeba to vybrat jedině přes menu.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTTak to kukam s tou slovencinou......sa mi to hned nezdalo .. :laughing: R^Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTtechnikTK"Obvykle kdo má C, tak nepotřebuje T." Toto bych netvrdil protože skoro každý chytne v DVB-T nějaký zahraniční program který v kabelu není. Co tak na východní Moravě třeba SK programy, kde v kabelu chybí např. STV1 HD, Doma, Dajto, Foor a WAU. Na severní Moravě a Slezsku navíc PL programy, na Jihu Moravy zase rakůské atd. Z toho důvodu musí byt STB pro kabel aj když má TV DVB-C a CI slot. Další varianta je mít STB HD pro příjem DVB-T aj když je DVB-T tuner součástí TV. Pokud by kabel šířil např. v S kanálech S21 -S41 tak je po problému. |
risposta
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 1 746 |
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTnějak nechápu co tou řešíte.Podívejte se na zadání. Kabelovka jede většinou do 69k. Takže sloučení hybridním slučovačem, pokud se budou překrývat kanály DVB-T a DVB-C asi způsobí chyby v příjmu. Zatím jsem neviděl televizi se samostatnými tunery DVB-T a DVB-C. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTco tak vyhrabat 12voltové relé ? některé se ovládaly dlouhým stiskem =příjmem IR signálu z DO ! :O |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
maš ju aj lepšúako niektorí magyarí:))) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTTakže rodiče mají 2 zásuvky, UPC+STA a chtějí polské programy z STA. Navíc nevědí zda kopit CI modul.1. Ze zásuvky UPC jdou volně bez modulu české programy, až na pár výjimek to, co chytneš volně z českého vysilače. 2. Pro další programy ze zásuvky UPC navíc si vyber příslušný balíček podle jejich nabídky na Netu. V rámci služby Ti dodají modul s kartou asi za 1200,- 3. Na polské programy kup rodičům DVB-T box a k TV ho připoj přes scart nebo hdmi. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: sloučení DVBC+DVBTaj ja mam grundig a tiez nemozem mat dvb-t a dvb-c naraz tak vzdy vytiahnem kabel z dvb-t a pozeram kablovku ale len hd ostatne mam cez ich set top box1xParabola 100x90 LBN Inverto HDTV DVB-S2 compliant , Cryptobox 800 UHD, motor H-H 2100, Tv Samsung UE50nu7022k
|
st800
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 249 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 65 | |
![]() |
|
![]() |