![]() |
|
Sporadická vrstva EsHola! Postřehli jste dnes, 14. května, od cca 12:30 do cca 13:30 sporadickou vrstvu Es?Tady bylo v OIRT pásmu slyšet skoro spojitě po celou hodinu stanice z Ruska a tak podobně - na kmitočtech 66,77; 67,25; 67,64; 67,94; 68,30; 70,76; 70,94; 71,09; 71,24; 71,39 MHz. Následně jsem zkusmo zabrousil na první TV kanál, a hle, taky Rusové i s obrazem... :-) Nástup sporadiky jsem prošvihl, ale i konec byl supr - signál jak víno a pak během tak 7 sekund plynulý a definitivní zánik v šumu. Zítra bohužel nebudu na příjmu, tož to někdo pohlídejte... ;) P.S. Vše děláno kousek od Zlína na pasivní vertikální všesměrovku s dlouhatánským svodem, jiná anténa totiž zrovna nebyla ready... :) |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
to sem teda nepostřehlale je to zajímavé, jen by mne zajímalo jakou náhodou jsi do mnou zapomenutého bolševického pásma zabrousil ???ten první kanál mi kdysi přehlušoval Hoštálkovice !!! :ogre: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
@tonekNo, poslouchal jsem nějaké místní úzkopásmové provozy v pásmu 70 MHz, když tu se mi začal nepříjemně otevírat squelch "nějakým brajglem". Nejdřív jsem v duchu spílal sousedce, že zas blbne s nějakým neodrušeným krámem. :-p Ale pak se ukázalo, že mi do toho leze z boku široká FMka z Ruska. No a pak už jsem zapomněl na pohyblivou službu a šmejdil po pásmu sem a tam jak blázen. :) |
Louskacek
![]() |
|
nejsivíce takových ! R^ |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Sporadická vrstva EsNo, to mě neznáš... :))) Díky. |
Louskacek
![]() |
|
Já v tom pásmu kolem mámuložené frq.obecních úřadů , 4metru a sanitních centrál,který tam ještě jedou tak uvidím zítra,dnes jsem tu vysilačku nepoužíval,jen brzo ráno a to bylo ticho |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
![]() |