Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

OT: cena elektriny

pani velmi sa ospravedlnujem za OT, ale je tu dost casto rec o spotrebe prijimacov. niektore linuxove su dost nenazrane a tak som chcel vediet kolko ma vlastne nieco take stoji a ci ma vobec zmysel rozmyslat o tom. LENZE nie som schopny najst ziadnu informaciu o tom kolko ma vlastne stoji 1kw/h elektriny! Mne je jasne ze cena je zavisla na roznych faktoroch ale nejaka jednoducha tabulka kde si najdem cena je minimalne XY eur a maximalne YY eur...

neviete mi s tym prosim poradit?

soso
Registrace: 2/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

perrepetr

Nieco na tom môze byt, lebo mapr. vsade je hyundai hyundai, len u vas v reklame je to hyundééééééé.......... R^ :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

liquere

i kráva dělá můůůůů a děti se učí bůůůůů :lookaround: :lookaround: :lookaround:

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

Tak ved aj skolstvo preslo reformou ........ ako ine veci. Rv
Vyrastaju potom experti na vsetko, co na bazanta kricia kacicka ! Lebo v tescu a v superstar a inych vymyvacoch mozgov take nevidia. :bomb:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

liquere

proberem to někde blíže,už to je daleko R^ :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :O :O :O

pierrepetr
Registrace: 5/2006

soso

toto ani nerieš, zober si priemer spotrebu 18W/h :))) :))) :)))

PISTOK153
Registrace: 11/2010

PISTOK153

riesim to pretoze som meral napr. moje vu+ultimo a okrem deep standby kedy je v podstate "mrtvy" je to nad 30Wh. 30x24x365=262800Wh 260kWh rocne. Mam v dome dennu spotrebu 12KWh . Ak by stala kwh iba 13 centov tak to urobi nejakych 35EUR. Ak ale stoji 30 ci viac centov tak je to uz zaujimavejsie cislo. Tak postupne meriam spotrebice takym merakom co som si kupil v lidli a hladam najvacsich zrutov. 50tku plazmu neriesim pretoze ta proste bude zrat aj keby co bolo (samsung, zerie cca 250 az po krasnych 450Wh). Dalej indukciu ked vypeckujem vsetky platne na plno tak ma 7,5kWh :D K tomu sa prida rychlovarna kanvica 2kWh, pracka, chladnicka... Obehove cerpadielko na teplu vodu si tiez nejakych 16h denne zerie svojich 30-40Wh.

soso

přidal

bych/či se zapomělo/ na čerpadlo bazénu-to bere cca35w :laughing: :laughing: a taky na domovní zvonek.
Platím 1800ká měsíčně za elektřinu a nenapadlo mě řešit takovou ptákovinu jako je spotřeba, a to mám dvě plazmy a dva sat přijímače+dom kino+tři počítače +kompletně vybavený rd s bazénem a jiné vymoženosti 21století.

fitipaldi
Registrace: 4/2011

fitipaldi

no vidis. ja napriek tomu, ze sa nestazujem na nedostatok penazi som velmi setrny. je mi luto kazdeho "vyhodeneho" eura. zrejme to bude tym ze som si kazdy jeden cent poctivo zarobil! ak na teba ten moj "zoznam" posobil tak ze "machrujem" tak si to prosim spocitaj. 50tka plazma stala pred rokmi v akcii cca 500, chladnicka ma uz nejakych 6-7 rokov a uz si nepamatam co stala, ale viac ako 500-600 to nebolo. jedina draha vec bola snad indukcna varna doska ktoru chcela manzelka... kua ved som tu nepisal ze mam jachtu, vilu a sluzobnictvo, tak nechapem tvoju debi lnu reakciu :(

soso
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra