![]() |
|
Kam se poděla regionální TVP Katowice?Dneska zřejmě byly lepší příjmové podmínky, že se mi po pár pokusech povedlo znovu přeskenovat polský MUX1 na K55 z vysílače Katowice Kosztowy. Jen pro info dodávám, že MUX1 mi přestal fungovat po zprovoznění SFN s vysílačem Skrzyczne na K55 a navýšení FEC na 5/6.Tímto bych chtěl Emitelu láskyplně poděkovat za další klacek pod mé pomyslné příjmové nohy... Vysílač Skrzyczne mi tu dělá opravdu medvědí službu. A jelikož signál přijímám ve Frenštátě a nejsem ostravsko-havířovský ani přilehlý rovinkář a Skrzyczne mám pěkně schované za Lysou horou, příjem MUXů z tohoto vysílače je u mě nemožný i přes 100kW směrových a Katowice-Kosztowy zůstávají pro mě jediným použitelným vysílačem pro příjem polského DVB-T. Po krátkém stěžování (když už nic, tak se mi alespoň ulevilo) přichází konkrétní dotaz: Dříve (leden 2013) na K55 z Katowic vysílala regionální TVP Katowice, ale to je, jak vidím, nyní vypnuto a vysílá se namísto toho TVP Kraków? Vzhledem k tomu, že se jedná o SFN, předpokládám, že podobný stav pozorují i příjemci MUXu1 ze Skrzycznego. Kam se ale v tom případě poděla regionální TVP Katowice, to ji zrušili nebo co? Pokud ne, tak odkud a v jakém MUXu nyní vysílá? Že by ji šoupli na onen slaboučký MUX3 na K51? Do navýšení výkonu a přeladění K51 na finální K41 to nemám jak zjistit, tak se ptám... Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 965 |
![]() |
|
RE: Kam se poděla regionální TVP Katowice?Nahrazen TVP Info Krakow, (pro příjem nutné přeladění MPX), TVP Info Katowice, je nyní jen na K41 (SFN Wisla, Katowice, Censtochowa. |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 149 |
![]() |
|
@cha-chaTo už Katowice vysílají na K41?Případně od kdy? Před dvěma hodinami jsem to zkoušel a neměl jsem žádný signál... Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
RE: Kam se poděla regionální TVP Katowice?X-krát jsem vše vymazal a znovu proskenoval, MUX3 se nakonec chytl. Přepínání mezi jednotlivými PL muxy trvá někdy i 6-7 sekund než najede obraz. Po přepnutí na PL MUX2 (K49) je obraz okamžitě. Vypadá to, že tuner je zahlcen odrazy a bordelem ze Skrzyczneho, které mám o cca 35km blíže než Katowice, no, použitelný signál jde právě a pouze z Katowic.Z hlediska signálových parametrů je příjem K49 bezproblémový, K41 se jeví o něco horší, nejslabší a taktak stabilní je K55. Příjem zatím pokusný na venkovní 1,8m dlouhou Yaginu pro pásmo kanálů K50-K60, čili maximum, co můžu na K55 použít. Anténa bere bokem všechny 4 CZ muxy z Ostravy v použitelné kvalitě. Zatím vše na symetrizační člen, bez předzesilovače, který bude ale vzhledem k nevalným parametrům K55 nutný. Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
![]() |
|
RE: Kam se poděla regionální TVP Katowice?Katowice na K41 vysílají od 20. května, zhruba 1:30h. |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 149 |
![]() |
|
RE: Kam se poděla regionální TVP Katowice?od 20.5. je v Polsku par zmen viz tabulka na koci stranky http://www.satkurier.pl/news/85791/v-etap-cyfryzacji-jakie-moce-nadajnikow-mux-3.htmlDM 8k parabola E85 31.5e - 5w, Technomate 6900 parabola noname 80, 2xFerguson 102e, NAS Synology 209 4TB
|
Miguel
Registrace: 9/2005 Příspěvků: 377 |
![]() |
|
![]() |