![]() |
|
Závada plazmy od PanasonicuDnes dopoledne jsem zapnul TV (plazma Panasonic, 2,5 roku stáří, full HD, 115cm). Nejprve se objevil v pravé polovině obrazovky svislý pruh bez signálu (10cm). Myslel jsem si, že jde o vadu signálu (čt2 HD ze sítě 7), ale bylo to i na ostatních kanálech. Ucítil jsem pach spáleniny, tak jsem TV ihned vypnul. Pak jsem si všimnul, mastné tekutiny pod televizorem?! Vypadá to na vyteklý kondenzátor?? Setkal se někdo z vás s podobným problémem?anténa 115cm, motor DM3800, TechniSat SONATA 1, Skylink a Telly OTT
|
balsja
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 223 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
RE: Závada plazmy od PanasonicuTak zde asi není co radit... Držím palce, aby to byl jen ten kondík a aby Tě servisáci/vyměňovači dílů nenatáhli na výměnu poloviny televize....Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech
|
apriliarsv
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 2 656 |
![]() |
|
Re:apriliarsvDěkuji, to mě právě taky děsí. Nová stála 13 000 Kč, akce, tak, aby se ta oprava vůbec vyplatila?!Kryt jsem nesundával, ale všiml jsem si úplně vpravo dole, očazeného konektoru (je jich tam vedle sebe víc, ale jeden trochu opálený). Nejsem technik, ale myslím si, že jsou to konektory plazmového panelu, tak mám strach, jestli není i on poškozen, pak už by oprava asi neměla smysl?! anténa 115cm, motor DM3800, TechniSat SONATA 1, Skylink a Telly OTT
|
balsja
![]() |
|
to balsjaMě před dvěmi lety díky vlastní blbosti (manipulace s HDMI kabelem při zapnutých přístrojích) odešel v bedně HDMI vstup (přes SCART hrála), byla to HD ready 50ti palcovka... takže jsem ji raději za nějakou sedmičku prodal a koupil si za 13 litrů Full HD (vždy se jednalo o značku LG)... Chce to vzít k nějakému mechanikovi, o kterém víš, že Tě nenatáhne.... padesátka plazma je dnes za 12000, tak ve Tvém případě - kdyby to byl můj případ - bych šel do opravy v ceně... nooo... 6000 max... protože pokud máš samotný panel OK, tak ji za pětku nějakému kutilovi Timovi podle mě udáš... ale snad to bude jen ten kondík za dvacku :-) Odkud jsi? V Ostravě bych Ti doporučil TS Nova an Nádražní, ale ideál je nějaký známý, v těch servisech člověk nikdy neví... Ve své podstatě bouchlý kondík odhalí každý radioamatér....Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech
|
apriliarsv
![]() |
|
upřesněníDoplňuji a opravuji:typ TX-P42S20ES, úhlopříčka 107cm, nikoliv 115cm anténa 115cm, motor DM3800, TechniSat SONATA 1, Skylink a Telly OTT
|
balsja
![]() |
|
re:apriliarsvDěkuji, já jsem z okresu Benešov, zkusím ji dát do opravny, ale nechám si pro jistotu nejprve odhadnout cenu?!Jinak by mi jí bylo docela líto, i když jde o starší model, až do teď jsem s ní byl velice spokojen. Omlouvám se za špatný údaj o úhlopříčce, překlep :O anténa 115cm, motor DM3800, TechniSat SONATA 1, Skylink a Telly OTT
|
balsja
![]() |
|
to balsjadle Občanského zákoníka mám pocit, že by cenu v rámci nějakých rozumných mezí odhadnout měli... Já mám o modelovou řadu staršího Paňáce 42 palsů Full HD v ložnici, obraz super!! Mimochodem, koupil jsem ji z druhé ruky za 6000, přičemž jsem zároveň prodal za 5500 prehistorickou LG 42 palců s tím prvním plazmovým rozlišením (snad 480 x 576 nebo jak to bylo) z roku 2004 :-)))))Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech
|
apriliarsv
![]() |
|
RE: Závada plazmy od PanasonicuPodľa tvojho popisu to skôr vypadá na poškodenie zobrazovacieho panelu. Kondík ti nespraví masní fľak,musel by to byť moc veľký a potom by sa do tej plazmy nevošiel.Náhodou sa nestalo , že sa niečim poliala telka? |
RATOS
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 58 |
![]() |
|
re:ratosTaké mne to napadlo, ale nemá se tam voda odkud dostat?!No byla to taková olejovitá nažloutlá kapalina, zespoda na TV a na podstavci!? No, kondíky jsou uvnitř docela velké?! Myslíš, že by to nemohl být elektrolyt? Pak už jedině, to mne taky napadlo, že by Tv zezadu označkoval náš kocour?!(ale to by nebylo mastné??) :O anténa 115cm, motor DM3800, TechniSat SONATA 1, Skylink a Telly OTT
|
balsja
![]() |
|
RE: Závada plazmy od PanasonicuNebo kocour nachcal do TV a ta pak shořela.Jedna známá měla kočku a ta ráda lehávala na plasmě,protože to hřálo.Jednou ji do ní nebo možná i víckrát nachcala a TV šla do kytek,protože od těch chcánků byli ty plošňáky úplně rozežrané. |
t152
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 132 |
![]() |
|
RE: Závada plazmy od PanasonicuHlavne to uz nezapinaj zbytocne, aby neodislo pripadne nieco navyse co nemuselo ! A ponaucenie s krizoveho vyvoja je, kto ma macku nech nekupuje plazmu...... :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
re:allTV už je odpojená a po neděli půjde do servisu! R^Sám jsem zvědavý, jestli to byl vadný kondenzátor, nebo kocour Václav III. :)) Každopádně dám vědět, jak to dopadlo! anténa 115cm, motor DM3800, TechniSat SONATA 1, Skylink a Telly OTT
|
balsja
![]() |
|
balsjaDaj potom vedieť ako si dopadol, taká informácia je vždy dobrá. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: Závada plazmy od PanasonicuAhoj. Měl jsem asi stejný problém jak píšeš, mám model PX80 a byl špatnej panel. Oprava se nevyplatí. Stalo se to taky po dvou a půl letech provozu takže reklamace byla pase. Byl jsem naštvaný protože při nákupu tv bylo všude napsaná výdrž panelu 100000 hodin a tak jsem napsal přímo do Panasonicu. Odeslal jsem vyjádření servisu že je špatný panel a po pár e-mailech uznal Panasonic reklamaci o do servisu zaslal novej panel. Já jsem zaplatil za práci v sevisu a tv slouží dál.TV Samsung 7 Series (55),AV Receiver Yamaha RX-V861,CD Technics SL-PG400A
|
Peri
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 140 |
![]() |
|
balsjaNapsal:Datum přidání: 25.05.2013, 18:51.16Pak už jedině, to mne taky napadlo, že by Tv zezadu označkoval náš kocour?! (ale to by nebylo mastné??) Mastné i žluté to je a navíc to při očichání specificky smrdí! :-/ Doufej, že to nerozežralo plošňáky! :(( Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
@pániTakéto nechutnosti sem nepleťme,ani kocúrov,tak prosím k téme :-)Octagon 8008 mini
Karty SKY DE, Skylink
Astra 19.2E,23.5E,Thor 0.8W
|
Mego
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 965 |
![]() |
|
já si myslímže ty nechutnosti k téme patrí !?a bajsla pokud chce a dá kontakt tak mu přímotop věnuji a TV si koupí NOVOU ! NI ? :))) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Závada plazmy od PanasonicuK tématu to souvisí pokud se chce dopídit co to je za tekutinu.Jestli je kocour kastrovaný tak to nesmrdí :laughing:Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 099 |
![]() |
|
RE: Závada plazmy od Panasonicualebo je to od sperma |
jannko
Registrace: 3/2013 Příspěvků: 332 |
![]() |
|
RE: Závada plazmy od PanasonicuJa mam take plazmu ale Samsung,a pri kupe sem si hned prodluzil zaruku o 3roky,takze dokopy 5 roku,lebo jak tady citam clovek nikdy nevi. |
jozef84
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 397 |
![]() |
|
RE: Závada plazmy od PanasonicuNo neviem, či záruka platí na očùranie plazmy mačkou?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 619 |
![]() |
|
tv opravaHele ,servis ti řekne oprava nerentabilní a odchod.Pokuď pak budeš chtít tak ji přivez do Lešan u Benešova. |
xxxe
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
RE: Závada plazmy od PanasonicuJedine vtedy by uznal reklamaciu, ak by panasonic robil aj kocurov....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
Re:xxeDíky za nabídku, pokud to tak dopadne, tak dám sem vědět. V pondělí ji odvezu k opraváři a uvidíme co dál?!Největší problém vidím asi v tom, zezadu vlevo dole, jsou takové černé "konektory" připájené k plošnému spoji panelu. Jeden z nich je trochu opálený a deska nad ním mírně očazená. Pokud by byl zničený panel, tak by asi oprava byla skutečně nerentabilní?! anténa 115cm, motor DM3800, TechniSat SONATA 1, Skylink a Telly OTT
|
balsja
![]() |
|
Závada.Tak se taky připojuji,moje sousedka má taky dost kocourů a koček a stalo se to už loni na podzim ještě telka byla v záruce Panasonic v ceně skoro 22000 a některý z obyvatel kočičí říše si tam bohužel ulevil. Zničený panel a ta závada skoro jak píšete bílá silnější čára odzhora dolů v ní občas se projevující tmavší čí světlejší pohybující se shluky či jak to popsat. No po vyjádření sevisu poškozený panel a některé spoje poškozené. Oprava pouze výměnou celého panelu. Záruka se na to ovšem nevztahuje a tak sousedka šetří na nový televizor. Kočkám zdar. |
Jendaj
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 201 |
![]() |
|
balsjaDotaz: kdo je výrobcem - stát ? Dík za info. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
![]() |