![]() |
|
Soused znemožnil příjem DVB-TNa sousedově pozemku (v běžné vesnické zástavbě) postupně vyrostly vysoké smrky. Zpočátku byl DVB-T příjem relativně v pořádku, teď už se obraz sype a rezervy jsem vyčerpal (kvalitní anténa, nové svody). Existuje právní cesta jak ho donutit aby ty stromy zlikvidoval? |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 79 | |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TPo prečítaní odkazu, ktorý dal @decmen sa bude jednať skôr o nevhodné umiestnenie antény pri príjme odrazom blízkeho vykrývača (12 km, Hronov Jírova hora) za prekážkou a smrky sú v tom nevinne. ;)DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-Taj som si myslel ...stromy DVB T signalu velmi neškodia..skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TAni nevime kde bydli, a o jaky vysilac se jedna, abychom se tam mohli jet podivat.... |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TJá myslím, že tu pigfucker dodal naprosto vyčerpávající odpověd. Není co dodat.T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50
|
Jousi
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 478 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TAle aspon vieme preco väcsina pravnikov dobre zaraba....... :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-Tmy sme ešte za starých časov(pri Ziline)chytali ORF2,ale nešlo to na širokopásmovu anténu,museli sme urobiť smerovu(boli 4 sfázované+predzosilovač a k telke)to zn.najsť vysielač a podľa tabuľky prerátať(dlžku antény,rozmery prvkov...)a vyrobiť si samy(teraz sa už možno aj dá kupiť smerová na určitý kmit.,neviem)rozdiel bol dosť veľký medzi anténamy,len s tou smerovou trebalo viac času :8) |
pietrolam
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 447 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TPri skúšobnom vysielaní DVB-T v mieste s problémovým príjmom sa podarilo nájsť miesto, kde signál úrovňou aj kvalitou postačoval. Vo vzdialenosti asi 15 m od antény smerom k vysielaču rastu topole. Vždy, keď fúkal vietor, sa signál staval horším až vysielanie bolo nepozeratelné. Robili to tie stromy, alebo signál z antény "odfúkoval" ten vietor? :))) |
fansat
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TVsak ja s touto vetou "V pásmu UHF ( cca. 470 - 800 MHz ) je zajištěna průchodnost signálu nejen stromovým porostem" az tak nesouhlasim, zalezi na plose, hustote, objemu atd... |
Hypnos
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 932 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-Tuz to tu bylo receno - podstatna je informace od tazatele ze 1 TV mu hraje i s olistenymi stromy takze az tak hranicni prijem to nebude a je to zjevne resitelne na prijimaci strane... ovsem obecne pokud by se jednalo o skutecne hranicni prijem vydolovany ze sumu vykonnou antenou a nizkosum predzesem, muze pak uz byt utlum olisteni vzrostkych stromu fatalni a znemoznujici prijem (a staci 1-2 poradne listnace), to by nebylo zase nic divneho, ale likvidovat kvuli dvbt vzrostle stromy u souseda kyselinou to je masakr (i kdyz sam jsem kvuli satu orezaval jednu lipu ovsem pouze "kosmeticky" vrsek :) ) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-Tpigfucker: ani 25let praxe neznamená že máš pravdu. s tím průchodem skrze stromy!přijde na to zda je to jedna řada nebo celý les, a mokré jehličí je taky pěkná mrška i na 450Mega. Tak snad neděláš s anténama to co s prasátky? tím odpovídám fansatovi že signál neodfůklo ale pohybem stromu se měnilo zastínění signálu tedy i ůtlum trasy . a lance-ho se zeptám ač vím že jsou různé druhy smrků jak se jmenuje ten olistěný? :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonekmokré jehličí je taky pěkná mrška i na 450Mega..... To máš odkud ??? |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
toneksmrk listnaty neznas? ... tak jo, usvedcils me z nepozornosti :8) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-Tz lesa:8) |
tonek
![]() |
|
lanceR^ OK (jen aby nebyla nuda ):8) |
tonek
![]() |
|
pro tonka....řeč byla o místních silných vysílačích, při dálkovém, hraničním příjmu to bude mít samozřejmě určitý vliv. Já tady na Kladně mám použitelné signály z Ústí,Liberce,Jablonce,Trutnova,Krašova, Prahy....DX okna jsou otevřená na Drážďany a Sněžné jámy.... :8)DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TSoučasná situace je tato: http://www.nahrejto.cz/pics/f278de686640bb516c0ac2464a23a7ec.jpg - příjem ČH odrazem od kopce Bor, když jsem to tenkrát ladil přímo na černou horu tak zřejmě terén http://www.nahrejto.cz/pics/d8bb3bf3566d898c5347496e98ef3a66.jpg způsoboval, že 40 kanál byl nestabilní (v tom smyslu, že signál držel na 60% a občas spadl až na nulu). Trápil jsem se s tím několik dní a pak jsem si našel tu odrazovou polohu. Anténa je směrová zřejmě tato http://www.allforsat.cz/allforsat/eshop/10-1-Anteny-UHF-a-FM/0/5/36-Antena-Emme-Esse-Super-DVB-T, zkoušel jsem ji jak bez tak s několika předzesilovači a jeden jsem vybral (dle úrovně signálu na diboxu). Já tam bohužel nebydlím, mám tam rodiče takže nemůžu okamžitě reagovat na některé podněty a rady, každopádně se trochu obávám, že pokud se připojím přímo na anténu tak stále bude signál kolem 60%. Ale určitě to zkusím jakmile se tam vyskytnu. Nevím, jestli by pomohl jiný typ antény nebo co zkoušet. Rozbočovač by tam neměl být špatný, ale určitě není aktivní a nějaká ztráta tam je. Víc teď asi neumím říct, konstruktivní připomínky přivítám, detaily můžu doplnit. |
Jantars
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-Tjen doplním na tom druhém obrázku je černou čárou zhruba naznačen přímý směr na černou horu........ |
Jantars
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TSměrovou anténu použít na odraz :scared:AmikoAlien8900/GM Unibox 2
|
bigj
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 2 626 |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-Tbigi: a proč NÉ ??? :scared:Jantars : jak jsi přišel na to že je to zrovna Bor když okolo jsou vyšší kopečky ??? a ty bydlíš v kostele ? nebo upřesni !!! já našel smrkový háj kousek od tenisu ? a protože mám rád špek(y) tak bych se klidně dojel podívat ! :laughing: :8) |
tonek
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-Tv kostele ne, vedle něj........a nebydlím tam já, ale naši jinak bych už postnul aktuální foto......ale teď si vzpomínám že máti vyfotil googlr car když jel kolem takže foto by mělo být online...tady http://goo.gl/maps/lN8Hs. A tady je celkový pohled z boku kde jsou vidět ty smrky které musím prostřelit http://goo.gl/maps/gf8Yl....hodila by se fotka od antény ale tu teď nemám.Klidně se domluvíme a můžeme se tam sejít, fakt je, že každýho uspokojuje něco jinýho, já chodím už měsíc na houby a vařím dětem polívku z kovářů (u nás "modrák") a lidi se můžou zbláznit kam na to chodím :) |
Jantars
![]() |
|
tak tohlena souseda ani jeho smrky neházejale fajn třeba si udělám výlet , to musí šlapat !!!! :8) |
tonek
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-Thele jantar máš někde v zásuvce napájecí trafo pro anténu?zkus ho vyměnit , nebo kondenzátor v něm . |
tonek
![]() |
|
ještě sevrátím k tvrzení,že je nejlépe dát anténu pod střechu,pouze pro životnost,jinak útlum,podle použité krytiny značný,to nemluvím o vrstvě sněhu v zimě :O :O R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@JantarsAnténu máš síce šikovne schovanú pod predsunutou strechou, ale si presvedčený že je v danom mieste aj dostatočne homogénne pole, alebo technik namontoval anténu tam, kde mu to najviac vyhovovalo? Sused cez cestu (dve sitá na stožiari) má antény nasmerované úplne iným smerom... Pravdepodobne priamo na vykrývač, bez odrazu. Chcelo by to odmerať signál a anténu dať na stožiar. ;)Tie sitá vyzerajú byť, dokonca aj keď sú na stožiari, nižšie ako tvoja anténa. Jej spôsob upevnenia však neumožňuje natočit potrebný smer. Jedine že by sa vystrčila nad strechu. DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Soused znemožnil příjem DVB-TTa Emme Esse Super atd. není žádný zázrak a už vůbec ne super. Rv |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 79 | |
![]() |
|
![]() |