Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

konvertor quad a ovlivnování přijímačů

Zdravím,mám takový problém,mám parabolu a v ní konvertor se čtyřmi výstupy,mám 4 přijímače.Vše fungovalo bez problémů ale nyní se mi stává že jsou přijímače na sobě závislé,jakmile vypnu jeden na druhém mi na pár sekund zmizí signál..řešil jsem to už 2 kráte výměnou konvertoru..závada se ale stále opakuje.díky Josef

peplino
Registrace: 5/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64
Odpověď v diskusním vlákně

RE: konvertor quad a ovlivnování přijímačů

Jen pro ostatní, tento problém je velmi častý a řešení není jednoznačné, nemá někdo nějakou zajímavou zkušenost s tímto? Myslím, že by to mnohým pomohlo. Nebo snad je to tajemství a knowhau každého?

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

tonek

nám to už neřekne,musíme počkat,jak mu relátko odděluje země :laughing: :laughing: :O :lookaround:

pierrepetr
Registrace: 5/2006

před nějakým

časem,jsem popisoval návod,nechce se mě to hledat,kdo má zájem jistě si to zde vyhledá,pro použití oddělovacího trafa,je potřeba zajistit i oddělení od moderní TV,která je propojena se zemnícím kolíkem třížilovým kabelem,potom se zem dostane i na přijímač(i když je od sítě oddělen) přes scart nebo Hdmi,proto to někomu nepomohlo,myslel mám odděleno,ale neměl R^ :lookaround: :lookaround: :O

pierrepetr

to tonek

rad bych se pripojil ke Kubovi (asi tech tumpachovych nas tu bude vice) s prosbou o vysvetleni funkce a zapojeni rele MSW a jeho souvislosti s ohmovym zakonem, nebo prosim aspon prozrad kam chodite spolu technikemTKR na skoleni o rele.. dekuji

kaos
Registrace: 2/2009

Tonek

ty se chlapče snažíš chytal lidi do sítě, ale dlouho ti to nevydrží, po čase do ní spadneš sám, ty diodo! MSW je dobrá věc, ale nikoliv na galvanické oddělení receiverů. Dioda v cestě to nevyřeší. V případech SAT rozvodů s problémy se zemní smyčkou mám řešení, které většinou pomůže, ale tady ho rozhodně nebudu popisovat, to může udělat akorát trouba.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

MSW bude asi Modified Sine Wave - to jest UPSka?

Jestli má ovšem výstup plovoucí, to si nejsem jistý že každá má.

No a k Saxonovi: to je děsné, jak dneska nikdo nechce nic říct, jenom za peníze udělat, to teda je trošku škoda, lidi by si asi měli pomáhat nejenom za peníze, bylo by na světě hned líp.

lkfreak
Registrace: 9/2009

lkfreak

me taky nikdo meraky, nářadí a naftu na ksicht nedá, za všechno se musi platit. ;)

On Air!

Saxon

to Saxon,
ty se chlapče snažíš jenom zviditelnit, ale dlouho ti to nevydrží, po čase ........

kaos

twin T-notch filter na koax vstup do prijimaca asi ...

JanoHels
Registrace: 1/2006

Kaos

Tady zviditelnit? Před kým, prosím tebe?

On Air!

Saxon

Saxon

souhlasím s tebou,každý druhý se jen baví a když něco potřebuje,tak to obšlehne od těch co na zábavu čas neměli,protože se učili,rada ano,ale jen,kde se to dá naučit,nebo když se nechce učit,nemusí,ale cáluje R^ :O :O :)))

pierrepetr

to Saxon

sorry, jen jsem trochu poopravil tvuj puvodni citat, ale za obsahem si stojim. Nechapu totiz smysl tveho sdeleni "vim, ale nepovim". V tomto technickem pripade zadne univerzalni reseni (a nemas ho ani ty !) jenz by odhalilo- napravilo prvotni pricinu, neexistuje. Jsou tedy dvě varianty, bud se odstrani prvotni problem v elektro rozvode (a ten je pokazde jiny), a nebo se prvotni problem neresi a nejak se to obejde (ale to taky neplati univerzalne).
p.s. a to, ze mas nejaky merak, auto a neco v hlave, to urcite nejsi sam

kaos

Kaos

Koukám, že se rad nípeš v hownech. Nikdo netvrdí, ze to je stoprocentní řešení, ale jak jsem psal, většinou to pomůže. A příčina vzniku zemní smyčky je vždy stejná.
Tu poslední větu si taky pěkně po svém "poupravil".
Ale stůj si za svým obsahem, ja dělám to samé. R^

On Air!

Saxon

Oddělovací trafo a (ne)úspěch

Jen nahlas uvažuju. Přijímač je propojen s TV a dalšími elektrickými spotřebiči. Podle jednotlivých typů tam jsou různé kondenzátorky na hlazení a filtrace kde čeho. Měl jsem televizi na dvoušňůru, tedy spotřebič II. třídy a ona lehce kopala(!)Oddělovací trafo by dle mého názoru mělo od sítě oddělovat všechny propojené spotřebiče, nestačí dát na oddělovací trafo pouze satelit.Kubo, jak to tehdy bylo?

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

tady je taky trošku něco o zemních smyčkách ..

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=224

a i diodou se dá někdy něco vyřešit (zdá se podle diskuse pod), ne že né.

Myslím si že ona problematika je tak košatá, že i kdyby saxon tady trošku naznačil svoje odzkoušené řešení, tak by fungovalo taky jen někde.

No a pierrepetr taky kdysi se tady snažil něco zjistit https://www.parabola.cz/forum/topic-44566/1/ , tak nevím proč obhajuje "vím ale nepovím".

lkfreak
Registrace: 9/2009

lkfreak

ano,taky jsem se nic nedozvěděl,musel jsem se to naučit sám a jsem za to rád,já mám řešení dvě a zatím jsem si s nimi vystačil a fungují,s oběma jsem seznámil i čtenáře paraboly,pokud chtějí hledat mohou :laughing: R^ :O

pierrepetr

Ještě dodatek

,mimo tato dvě řešení u TV v bytě,mám další venku R^ :lookaround: :lookaround:

pierrepetr

Pierre nemachruj. Pokud jsi to řekl tak to klidne zopakuj. Ale ja tvrdim, že univerzalni rada pro laika neni. Mimo jednoho případu, kdy jsem musel dat dvě paraboly jsem problém taky vždycky vyresil. Presto si netroufnu tvrdit že mám řeseni.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

kuba

jen si to vyhledej R^ :lookaround: :lookaround:

pierrepetr

pierre, vyhledávač nenasel. Pokud nejsi mluvka tak ty tři řeseni řekni. Zajimalo by to nejen mně. Můžeme o tom dál pokecat.

kuba

kuba

mám stejný názor jako Saxon,promiň,zkoušel jsem to taky najít,ale vyhledávač nenašel,nebylo to moje vlákno,jen jsme to řešili,jako dnes R^ :lookaround: :lookaround: :O

pierrepetr

V/H - polarita a mezi ovlivňování satů.

Kluci, už jsem to četl včerá a jen názor : A) ten Mascom LNB nic moc, ale to není podstata. B) kolego ta prodleva není tak zásadní, jen napiš zda jsi to sledoval na TV stanicích pří přepínání nebo vypínání :"" v přepínání a zapnutí TV stanic v polaritě H nebo V,"" v porovnání na jednotliv. SAT. RECV. ?? To mi zjisti a popiš ??!! Jinak možná blbý postřeh, ale všiměte si,když odbor. prodejci to dodávají zákazníkům jak komplet na 2 - 4 až 8 sat. rec., tak všechny SAT.recevir.
, od jednoho výrobce a stejný typ. No i tam se to může vyskytnout problém. R^

CES
Registrace: 4/2007

CES.........

jistě je to z pohledu prodejce nejlepší řešení,mít doma, nebo v penzionu jednu značku,oni neřeší smyčky,ani nás nijak nechrání,ani neeliminují tento problém,oni ani o tom nevědí a neřeší to,je to tak jeden problém z pětiset montáží,alespoň u mě R^ :lookaround: :lookaround:

pierrepetr

pierrpetr

To je někdy nevyzpitatelná věc, ten co to montoval, si musí být jist kvalitou provedení práce, a použitých materiálů a kabelů. Neznám vše jak Saxson, ale zapojit a instál není problém, ale když se po cca 2 měsících provozu něco šustne a příjít na to, je někdy záhul !!! Ten co to popisuje, může zajit i na rozvod, jiným typem koaxu k jednotliv recev. a to co to umí, už znám taky, ale třeba na to ihned neříjdeš. Tak mě vloni cvičilo DVB-T , majitel měl nový koax kabel z TESCA. Vysílač Krásno šel jak vítr na 99% a na Černou horu to nešlo, dal jsem svůj koax. mont. kabel a chodilo. To jen příklad, těch vlivů kde je chyba je několik. R^

CES
Registrace: 4/2007

CES.........

no jak píšeš je to někdy nevyzpytatelné,Saxon neví všechno,jako všichni,ani to z jeho psaní necítím,ale to neřešíme,toto je problém,který skoro nikoho nezajímá,protože je vzácný,proto se s tím pralo jen pár lidí a každý to řešil,jak uměl,nebo co ho k řešení vedlo,nechci to rozebírat do podrobností,ani dávat universální návod,někdy stačí pospojit kostry přístrojů,někdy dotáhnout kabely v zásuvkách,pak to nikdo dál neřeší,že ten problém přetrvává,jen ho tímto zmírnil a už se neprojevuje,jednoznačná řešení jsou t.j oddělení zemí jednotlivých koncových zařízení,toto je řešení většinou drahé a zákazník nemá zájem,pokud mu pomohlo pospojit tlustou mědí,nebo natáhnout prodlužku,dál to neřeší.Oddělení na cestě 220v je velké trafo,možno i oddělit venkovní jednotku od přijímače,což jsem si musel sám dát dokupy,protože to nikde není ke koupi,i jsem to tady v náznacích před časem popisoval,je to spíš pro lidi,kteří se v elektronice orientují,jistě ne pro laiky,kup si tohle zapoj tady a pojede to.Nechci to publikovat veřejně,nechal jsem na tom dost času . R^ :O :lookaround:

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra