Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technistar S2 - síťový problém

prosím o radu, mám technistar S2 připojený kabelem do sítě. V síti mám sdílený síťový disk a na PC také sdílenou složku. Přístup na ně nastavený bez hesla. Z jiných zařízení (např. TV) se na disk i do PC dostanu. Technisat mi zobrazí PC i síťový disk v síti, ale když se do nich chci dostat, chce to po mě jméno uživatele a heslo. Prázdné mi to nebere. Nevím jak dál. V manuálech jsme nic nenašel. český je naprd - velice stručný a s německým originálem si moc nerozumím. :crying:

Hans75
Registrace: 1/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technistar S2 - síťový problém

Tak ho skus zadat.......ako sa hlasis do pc?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

o přístup na PC mi až tak nejde. Jde mi o ten síťový disk. Tam už vůbec nevím, co bych měl v technisatu zadat za heslo, abych se dostal do volně přístupné jednotky. Jméno a heslo pro administraci? To snad ne. Z TV i z centra Xtreamer se na disk i do PC volně dostanu. Jen Technisat chce po mě jméno a heslo. Blb jeden. :fuming:

Hans75

U německého manuálu máš to samé co u českého. Můžeš si ten manuál DE vyjet na NETU a pak přeložit do CZ. To heslo tam bude patrně dosti jednoduché. Něco jako ,,admin" ,,admin" nebo ,,Technisat" ,,Technisat" ... Zkus to, nic za to nedáš. Taky bývá heslo totožné, jako když přistupuješ do MENU přijímače. 0000 nebo 1234.

silesian
Registrace: 4/2011

Ak to nejake seriozne NAS precitat navod jak k boxu tak k tomu NAS. Tam to len tak bez uctu asi nepojde......

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Omlouvám se, že neporadím. Mám stejný přijimač a úplně stejný problém. Přijímač vidí můj počítač, vidí i můj přehrávač (EGREAT 31), ale stále chce heslo. Dělal jsem s tím psí kusy, co mne napadlo to jsem vyzkoušel, přečetl jsem i německý návod, je sice podrobnější, ale řešení uvedeného problému tam není. Prosím, zkuste někdo poradit konkretněji, možná, že řešení není. Díky. Spozdravem Patrik

Patrik
Registrace: 2/2007

1/ prístup na PC
- pokiaľ je v PC WinXP stačí zdieľať zložku a prístup je voľný
- pokiaľ je v PC WIn7 je problém. Nestačí zdieľať zložku pre "Everyone" alebo "guest" ale treba v ďalších nastaveniach odstrániť všetky požiadavky na autorizácie

2/ prístup na NAS
zase záleží od NAS a jeho FW. Napr. eTrayz FW v1.0.0 je prístup do zložky Public bez problémov
Pri FW od verzie 1.0.7 tiež je požadované heslo na vstup na NAS.

Prijímač sám nemá žiadne heslo 0000 alebo 1234 - všetky heslá ktoré treba zadať sú užívateľské heslá prístrojov kam chceme pristupovať.

Dagy2
Registrace: 11/2010

díky, ale asi na to vykašlu. Není to pro mě priorita se z technisatu dostat do sítě. Jen jsem chtěl, aby mi vše v síti fungovalo. Každopádně mě to prudí, protože je to záležitost primárně toho technisatu. Mám doma jednoduchou síť - TV, technistar S2, centrum Xtreamer 3 (s HDD), PC a router se sdíleným diskem ve funkci sdíleného úložiště hlavně pro video. Z Xtreameru i počítače se dostanu všude. Z technisatu jen na HDD v Xtreameru, ale na přístup do PC a na ten síťový disk v router po mě chce technisat login. Prostě maglajz ála technisat. Ale obrazově i jinak super.

Hans75

Obavam sa, ze to nie je len otazka technisatu.Od toho su slozky verejne a neverejne.Proste treba akceptovat aspon minimalnu sietovu bezpecnost, lebo vyrobca nevie kto ten NAS na co kupi. Holt je to primarne ako maly pocitac, to uz nie je vhs kazeta.....

liquere

no, najlepšie riešenie je to zaheslovať :))) ja by som vtom nevidel taky problém, ono tie prístupové hesla by si zariadenia mali zapamätať (ako PC), aspoň si to myslím, takže druhy krát by to nebolo treba zadávať.

PISTOK153
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra