![]() |
|
Reg Mux7 Kleť - kanál 32Dobrý den, jen se zeptám, zda-li je problém u mě díky počásí, nebo i jinde. Už dva dny mám sílu signálu z kanálu 32 z Kletě jen na 20ti procentech, přičemž ještě v pátek jsem měl 95 procent. Zvláštní je, že MUX 4 mi jede pořád na 100 procent. Nedělají s tím něco? díky |
djbasslick
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
RE: Reg Mux7 Kleť - kanál 32Je to tvymi geografickými podmínkami, AS a počasím dohromady. ;)Když je všechno v průměru, tak ti to hraje. Jeden z těchto aspektů musíš dostat na optimální úrověň... ;) .....počasí neovlivníš, geografii taky ne. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Reg Mux7 Kleť - kanál 32a proc mi jede mux4 uplne stejne, kdyz je to ze stejne koty a tohle ma tak brutalni propad? to mi prave nehraje a antenu mam furt stejne. ale kdybys videl vucko, jak mi jede hbbtv, to je nadhera! uplnej luxus, jsem nadsenej! Hlavne z te videodeky na prosieben, to je pecka:) |
djbasslick
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
RE: Reg Mux7 Kleť - kanál 32Vždyt jsme to probírali už několikrát. MUX4 má mnohem vyšší výkon a má vyšší formu ochranného kodování. A na MUX4 K25 máš přece na druhé anténě odlaďovač, abys neměl po sloučení na kanále odrazy. Pokud vím, tak máš stále obě antény sloučeny širokopásmově. Několikrát jsem ti říkal, že tvuj UHF anténní systém neni správně udělaný a to se projeví hlavně při podobných podmínkách jaké panují nyní.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
re :..Myslím,že z té tozhledny to je přibižně stejné.Před týdnem jsme se vraceli z Rakouska.V Novohradských horách jsme při pozdním obědě uviděli bezradného majitele penzionu,že jim nejde televize-za pár hodin Liga Mistrů... Jako náhodou jsme měli v autě "nádobíčko",tak jsme jim to poladili. Příjem z Kleti,radiokom asi 60dBu,rozhledna 45dBu. Rozdíl v tomto případě asi dělá budova rozhledny samotné,než výkon a parametry. Ale jinak obálka signálů pěkná,rovná,až nás to překvapilo. Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
lubbikOn ale popisuje něco jiného než ty. Porovnává oba Pařízkovo muxy z rozhledny. O signálech z velké Kletě neni vůbec řeči. MUX4 má vyšší výkon i lepší ochranu dat/FEC/.https://www.parabola.cz/album/ Tady je porovnání obou zminovaných multiplexů v hlavním směru pokrytí. Myslím, že je to patrné naprosto jasně. On bydlí v Ledenicích, což neni nijak dobře pokryté z rozhledny, navíc tam má sloučené dvě antény širokopásmově. Jedna z nich je dlouhá kolorka na Rakousko... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
re : ..Ano,to jsem pochopil,v tom penzionu,kousek od Pohoří na Šumavě byly oba signály z rozhledny stejné.Což mě na základě informací od Tebe překvapilo Jinak K32 a K31 bych tedy nechtěl slučovat Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: Reg Mux7 Kleť - kanál 32Na Pohoří jsem už taky něco dělal a tam vychází Jauerling a Kleť skoro uplně zády k sobě. Já to slučování mám doma naprd jak popisuješ, ale na několika instalacích se to vyřešilo elegantně samo, K32 jede na "rakouskou anténu" přes propust K31 se to protlačí. Z hlavního směru Kleť tam nic nejde, tam jsem nechal starou propust 22-25,39,49.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Reg Mux7 Kleť - kanál 32tak já mám v Č.K. pouze 1 anténu LP, kvůli k32 aby mi vůbec šel jsem ji musel natočit na odraz a i tak mám u k32 signál slabší než k25. Navíc ten signál ani není 100% stabilní, protože občas mi kvalita dost zakolísá a někdy dojde i k zakostičkování. Takže celkově je to na h.... :(( Ale za poslední týdny nepozoruju žádnej rozdíl a chová se to pořád podobně :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
![]() |