![]() |
|
x-trend et9500 nastavenie ventilátoruKeď sa zapne ventilátor,robí dosť veľký hluk.Je to normálne,alebo ho treba vyreklamovať.ET 9500 som kúpil len prednedávnom.V recenziach píšu, že je extra tichý,ale ja ho počujem až dosť.Prípadne ako máte nastavený ventilátor.Dík. |
johan10
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 315 |
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruTo iste ako inde, mas tam asi nejaky plugin,nepises aky img.Tam si pozri ake ma otacky a min a max hodnoty toho vent.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruHladaj plugin FanSetup ;)Nosce te ipsum.
|
Warder
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 640 |
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruTak podla toho osivar warder ti poradil co pouzivas a neda sa tam nieco nastavovat presnejsie.Ten plugin nepouzivam,openATV ma tempfancontrol a ja este pridam fancontrol2 ale mam VU+.Tak skus niektory plugin a uvidis..... R^Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruPoužívam Open PLI 3 a Fun Setup v 3.1.HDD zabudovaný nemám.Na filmy a na nahrávanie používam Nas Zyxel NSA320.Aký je hlučný vaš ventilátor na et9500.Keď je tichšie v miestnosti,zak ho je dosť počuť!!Ak je vadný kus tak ho môžem ešte vymeniť.Ako máte nastavený Fun setup bez HDD.Ja mám nastavené Fun-Auto. |
johan10
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruJohan ako som pisal, pouzivam fancontrol 2, otacky 400-600 (x2) teda 800-1200 podla teploty ktora sa drzi medzi 41-43 °C.Ventilator zatial nie je pocut, len ked ho pustim testom na vyssie otacky tak ano, ale musi byt ticho v miestnosti......pri tychto otackach je to v pohode.....ticho. Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruDík za radu.Zajtra to otestujem. |
johan10
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruMám ho nastavený na auto a keď je ticho v miestnosti, tak ho kapku počuť. Ale pri normálnom ruchu v miestnosti (zapnutá TV; hluk z ulice pri otvorenom okne; bežná komunikácia s rodinou v obývačke...) ho ani nevnímam.4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 388 |
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruTak ho je počuť aj u mňa,tak to bude asi ok.Možno ho ani netreba zapínať,keď nemám HDD,ale iba NAS po sieti. |
johan10
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruRadsej to prevadzkovat na min. otackach, ako vypnut.....alebo ked to to naozaj tak vadi vymenit za tichsi.Nie je tam pre srandu.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruTakže nastavené mám:FUN SETUP :FuAuto Fun Control 2 : Fun Type : 4PIN min speed:400 max speed:600 static temp:40 End temperature:45 Initial voltage:255 Initial PVN:130 Len neviem či mám dobre nastavené Pin a voltage. |
johan10
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruPozri si na nete nejake hodnoty pre xtrend, alebo tieto co pises nastavoval kto ? Uvidis ake teploty budes mat a podla toho upravis max otacky. Vo fancontrol 2 mas vysvetlene nastavovanie, myslim cez modre tl. ak sa dobre pamätam.Pri 4 pin je rozhodujuce nastavenie PWM.Precitaj si readme.txt, co tam mas. Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruVeď práve HDD tam nemám a neviem kde sa dá pozrieť teplota,zatial som stále používal VU + a tie maly pasívne chladenie.Tie nastavenia v fun setup a fun control 2 pre x trend 95OO som nikde nenašiel. |
johan10
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruAk tam nemas HDD, tak to nieje nutné používať ventilátor, mal som predtým ET9000 a bezal standardne bez ventilatora, ET9000 a ET9500 sa co sa tyka prevadzkovej teploty vo vnutri boxu moc nelisia, skor su identicke, hore-dole 1°C...Takze ak nemas HDD, jednoducho vyber ventilator...Este aby som reagoval na tvoj posledny prispevok, "Tie nastavenia?" to niesú žiadne nastavenia, ale "pluginy" v systéme pomocou ktorých sa dá ventilátor nastaviť, zapnúť vypnúť, nastaviť časové rozmedzie kedy má ísť a kedy nie, teplotu HDD atď... Takže asi toľko... |
street
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruTak tu je naozaj skoda sa bavit. Posledne prispevky ma rozozsmiali.VU+ boli pasivne chladene,vyber ventilator netreba ho, najlepsie este v zaruke. Johan keby si len trochu hladal nasiel by si....je toho plny net. Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruNa tomto fóre ma baví ako každý radí vyber ventilátor to sú plugíny,ale z nikoho ešte nevypadla žiadna rada iba taká na pobavenie.Dal som konkrétnu otázku a čakám konkrétnu odpoveď.Ako treba nastaviť fun control2 a fun setup pre xtrend et9500 a rady vygoogly si to si nechajte inak ak neviete nič sa nedeje skúsim na inom fóre |
johan10
![]() |
|
RE: x-trend et9500 nastavenie ventilátoruMám Xtred 9500 něco přes rok a ventilátorek není prakticky slyšet i když je všude ticho a ještě vypnu zvuk.Používám pouzeFanSetup zapnutý na ON,XTREND Alliance Image.V tvém případě reklamace nebo si ho vyměnit sám, jestli ho máš moc hlučný. Dreambox DM900,Dreambox TWO ,Sony BRAVIA KD65AF8 OLED XR-65A80L OLED
|
Pepik71
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 583 |
![]() |
|
Pepik71Dík za radu. Takto som to presne potreboval vedieť.Už sa pracuje na výmene. |
johan10
![]() |
|
![]() |