![]() |
|
LCD panel - obraz jako omalovánkaDomnívám se, že LCD = "obraz jako omalovánka" je názor rozmazlených frajerů, kteří si také do auta dávají HI-FI soustavy a půl kufru jim zabírá basový reproduktor. A mobil a satelit musí mít nejdražší, aby byli IN. Běžný uživatel to neřeší a je spokojen. Jsou samozřejmě rozdíly mezi plasmou a LCD a také mezi LCD vyrobenými různými technologiemi. Stačí si jen najít popis konstrukce LCD panelů a tam uvidíte, že není LCD jako LCD. Některé skutečně nemohou zobrazit z principu tolik barev, jako jiné. Já mám např. na LCD monitoru Benq u PC horší kreslení fotografií, než u stejné fotky zobrazené z PC na TV SONY přes DLNA server. Ale kvůli tomu přece monitor u PC nezatratím a nevyhodím. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 7 8 9 10 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 243 | |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaJe to to iste ako ked crt zobrazuje slabe sd rovnako, ako dobre sd a hd. Otazka je aky je rozdiel medzi starsimi hd a novsimi full hd plazmami pri zobrazeni sd. Ak je rozdiel, potom to logicky plati... :8)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaA protože je plazma horší, tak ji kupují rozmazlení frajeři :laughing: , běžní uživatelé Standové kupují LCD ;) :)))Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 762 |
![]() |
|
no já mámradši horší zobrazovač,abych měl lepší obraz,obraz mě zajímá víc,než deklarovaná kvalita panelu :laughing: :laughing: :O |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 382 |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaPlazmáci nemôžu mať nikdy obraz ako omaľovánku, pretože plazma je celá zašednutá, rozblikaná a nevie poriadne ani čiernu a ani bielu... |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
brgaano.máš pravdu"Plazmáci nemôžu mať nikdy obraz ako omaľovánku",díky za to,chudáci mazanicečáři,ale mají,"černou??? a bílou??",to se vyplatí :laughing: R^ :O |
pierrepetr
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánka...o plazmy je taký záujem, že ich ceny klesajú najprudšie - to hovorí za všetko... |
brga
![]() |
|
brgajistě klesají,protože neplatíme vývoj plastových krabiček se světýlkem zezadu,jako ty :))) :))) :))) |
pierrepetr
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaono je to fuška naštelovat tu lampu vzadu, to něco stojí ;) :)))Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
drobečeksouhlas,potom docílíš vítězství a máš omalovánky :bomb: :bomb: :bomb: |
pierrepetr
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaa obyčejný zákazník Standa je spokojen ;) :)))Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
![]() |
|
ale skutečněje mnoho spokojených a omalovánky jim vyhovují,plazma jim bliká,je šedá,moc žere,lesklý panel-nekvalitní,proto je lepší obraz :laughing: :lookaround: :))) :))) |
pierrepetr
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaTak jsem se na dobrou noc pěkně pobavil.https://www.parabola.cz/img_forum/s3.gif Jsem plazmák a na omalovánky taky nemám oči. Ale ty LED 3D TV za 20000-50000 už jsou dobré... Škoda, že se výrobcům plazma nevyplácí, ceny sraženy na minimum a brzy skončí s výrobou. No hold počkám, až je vystřídají předražené LED 3D TV a spadnou na cca 15000Kč. Možná se už kolem vánoc u některých menších dočkáme. Ne že bych byl optimista jak budou hned v českých podmínkách měnit studia a techniku na filmy 3D, ale koupil jsem si kvalitní 3D kameru, stříhací program a nemám patřičný zobrazovač. Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaJak vysoká byla ta višeň,o pane jak hluboko jsem klesnul! :ONe všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 915 |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaChlapi je to uplne jednoduche! Kto ma rad obraz jasnejsi, pozera najcastejsie filmy ktorych dej sa vacsinou odohrava cez den a ktomu napr. sport ako hokej (kde je biele alebo svetle pozadie najviac) a ine zimne sporty, tak tomu najviac vyhovuje LCD, lebo ma vacsi jas! Kto najcastejsie pozera horory a filmy kde sa dej odohrava v noci, pozera sport s tmavsim pozadim (ako halova ateltika, atd), tomu lepsie vyhovuje Plazma, lebo lepsie zobrazuje ciernu.Zjednodusene: LCD lepsie zobrazuje svetle sceny a Plazma zase tmave! Preto su aj ludia rozdeleny do dvoch skupin, kazdy rad pozera nieco ine a preto jednemu vyhovuje viac svetly obraz a druhemu tmavsi! Najhorsi su ale ti, ktory kupuju Plazmu len z jedneho dovodu: ze poculi ze Plazma je lepsia :), namiesto toho aby zasli do obchodu a napozerali si rozne TV aby videli, ktora im najviac vyhovuje. Ten kto si kupi TV len podla parametrov a nevidel obraz na nom predtym nez si ho kupi, je podla mna hlupak! To iste plati u 3D TV, kde kazdy chce 3DTV, ale nakoniec v 3D nic nepozera, lebo nema ziadny 3D kanal ani ziadny film, ktory by si na tom pustil (pripadne si pusti jeden za rok) a potom zisti, ze cela rodina mu proste kazdy den nebude sediet pri TV s okuliarmi na nose! |
Billysk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 1 595 |
![]() |
|
Drobeček.S úsměvem jde všechno líp, ale spoustu lidí tím naštvu. Nesnaž se přisuzovat sousloví "obyčejný zákazník" nějaký záhadný význam. Myslím, že obyčejných zákazníků, kteří jsou spokojení s TV, mobilem, autem, rodinou, atd., je absolutní většina. Omlouvám se, že jsem odborníky nazval "frajery", už to nikdy neudělám. Vše v dobrém. :) |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
to BillyskStejně tak je hloupý ten, kdo koupí LCD jen proto že má údajně menší spotřebu.ale je to každého boj a já se divím člověku A, že jej zajímá člověk B.... Mě je to zcela fu*k.... dělejte si, co chcete, klidně po*hcípejte, mnou to nehne - celou diskusi nehodlám číst, nerad marním čas kvůli kktinám... Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech
|
apriliarsv
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 2 656 |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaPar rokov dozadu tu bol argument, ze crt nezobrazuje chyby v obraze ako placka. Teraz sme uz dalej a zrazu uz to neplati.Niekto tu pisal, ze plazma ma blizsie k crt, takze hd a full hd plazma zobrazuje rovnako horsi obraz? Alebo odpoved je ? Akosi som ju nezaregistroval. Tak kto to vysvetli inak ako klasikou - ze to nie je omalovanka. Ano starsie LCD bolo o nicom, ale casto si to aj ludia nevedia nastelovat a casto si ludia este kupili tie lacnejsie v case, ked este ani tie drahsie neboli bohvie co, ale to par rokov dozadu. No a testy, bohuzial nikto nevidi do pozadia kto to financuje.Kazdy by mal kupit to, co nejlapsie vyhovuje jeho ociam.Ende! Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánka...ešte keby mi niekto vysvetlil, čím to, že plazma má údajne "lepšie farby", keď vstupný obraz má farebnú hĺbku 24 bitov, teda 16777216 a tých istých 16777216 zobrazí ako plazma, tak aj LCD (pokiaľ sa nebavíme o 10-ročných modeloch).Žeby mal každý plazmák doma kalibračnú sondu?! ...ak ju má, tak nech sa pozrie, či niekde nemá aj stroboskop - na plazme by ho celkom využil... |
brga
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaBillysk:proto já mám vedle sebe plasmu a LCD, a podle scény přivírám levé nebo pravé oko. brga: těch šestnáct Mega barev je velmi důležitých, aspoň prom mne! :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánka...a to ako používaš 16 mil. braillových výstupkov, alebo čo?! |
brga
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaA není to jedno? I z PDP si běžní, většinou starší, uživatelé udělají přepatlané omalovánky ze zvyku na obraz Rubína. :)VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 999 |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaSe vám divím. Popsaný papír od výrobců snese všechno a běžný divák nemá doma laboratoř aby si zjistil, jestli ten jeho PDP či LED LCD panel, zobrazuje opravdu přesně to co výrobce deklaruje. 1000 lidí= 1000 nestejně vnímavých očí. Je to stejné jako se hádat o tom že ten guláš je málo ostrý, nebo naopak pálí. Obě technologie mají své plusy a mínusy. A jestli doma někdo sedí s lupou, nebo fotospektometrem před panelem a kontroluje jak se mu rozsvícejí pixely ... hmm, vědec. Ale Standa rozjel diskusi, baví se a je spokojen. |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
Billyskmáš v tom zmatek,viď,právě plazmu kupují hlavně kvůli sportům,víš proč? R^ :lookaround: :O |
pierrepetr
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaOna ani ta plazma to při tom sportu nezachrání, jde o dodaném signálu HD i SD a začíná to kamerama na sadionu, ..... atd.. To jsou někdy rozdíly !!! :))) R^ :))) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
CES.........souhlas,ale bavíme se o tom,co můžeme svým správným rozhodnutím ovlivnit sami :laughing: :))) :))) |
pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 7 8 9 10 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 243 | |
![]() |
|
![]() |