Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

LCD panel - obraz jako omalovánka

Domnívám se, že LCD = "obraz jako omalovánka" je názor rozmazlených frajerů, kteří si také do auta dávají HI-FI soustavy a půl kufru jim zabírá basový reproduktor. A mobil a satelit musí mít nejdražší, aby byli IN. Běžný uživatel to neřeší a je spokojen. Jsou samozřejmě rozdíly mezi plasmou a LCD a také mezi LCD vyrobenými různými technologiemi. Stačí si jen najít popis konstrukce LCD panelů a tam uvidíte, že není LCD jako LCD. Některé skutečně nemohou zobrazit z principu tolik barev, jako jiné. Já mám např. na LCD monitoru Benq u PC horší kreslení fotografií, než u stejné fotky zobrazené z PC na TV SONY přes DLNA server. Ale kvůli tomu přece monitor u PC nezatratím a nevyhodím.

Standa3
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 7 8 9 10
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 243
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LCD panel - obraz jako omalovánka

Je to to iste ako ked crt zobrazuje slabe sd rovnako, ako dobre sd a hd. Otazka je aky je rozdiel medzi starsimi hd a novsimi full hd plazmami pri zobrazeni sd. Ak je rozdiel, potom to logicky plati... :8)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

A protože je plazma horší, tak ji kupují rozmazlení frajeři :laughing: , běžní uživatelé Standové kupují LCD ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

no já mám

radši horší zobrazovač,abych měl lepší obraz,obraz mě zajímá víc,než deklarovaná kvalita panelu :laughing: :laughing: :O

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Plazmáci nemôžu mať nikdy obraz ako omaľovánku, pretože plazma je celá zašednutá, rozblikaná a nevie poriadne ani čiernu a ani bielu...

brga
Registrace: 9/2009

brga

ano.máš pravdu"Plazmáci nemôžu mať nikdy obraz ako omaľovánku",díky za to,chudáci mazanicečáři,ale mají,"černou??? a bílou??",to se vyplatí :laughing: R^ :O

pierrepetr

...o plazmy je taký záujem, že ich ceny klesajú najprudšie - to hovorí za všetko...

brga

brga

jistě klesají,protože neplatíme vývoj plastových krabiček se světýlkem zezadu,jako ty :))) :))) :)))

pierrepetr

ono je to fuška naštelovat tu lampu vzadu, to něco stojí ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

drobeček

souhlas,potom docílíš vítězství a máš omalovánky :bomb: :bomb: :bomb:

pierrepetr

a obyčejný zákazník Standa je spokojen ;) :)))

drobeček

ale skutečně

je mnoho spokojených a omalovánky jim vyhovují,plazma jim bliká,je šedá,moc žere,lesklý panel-nekvalitní,proto je lepší obraz :laughing: :lookaround: :))) :)))

pierrepetr

Tak jsem se na dobrou noc pěkně pobavil.
https://www.parabola.cz/img_forum/s3.gif
Jsem plazmák a na omalovánky taky nemám oči.
Ale ty LED 3D TV za 20000-50000 už jsou dobré...
Škoda, že se výrobcům plazma nevyplácí, ceny sraženy na minimum a brzy skončí s výrobou.
No hold počkám, až je vystřídají předražené LED 3D TV a spadnou na cca 15000Kč. Možná se už kolem vánoc u některých menších dočkáme.
Ne že bych byl optimista jak budou hned v českých podmínkách měnit studia a techniku na filmy 3D, ale koupil jsem si kvalitní 3D kameru, stříhací program a nemám patřičný zobrazovač.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Jak vysoká byla ta višeň,o pane jak hluboko jsem klesnul! :O

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Chlapi je to uplne jednoduche! Kto ma rad obraz jasnejsi, pozera najcastejsie filmy ktorych dej sa vacsinou odohrava cez den a ktomu napr. sport ako hokej (kde je biele alebo svetle pozadie najviac) a ine zimne sporty, tak tomu najviac vyhovuje LCD, lebo ma vacsi jas! Kto najcastejsie pozera horory a filmy kde sa dej odohrava v noci, pozera sport s tmavsim pozadim (ako halova ateltika, atd), tomu lepsie vyhovuje Plazma, lebo lepsie zobrazuje ciernu.
Zjednodusene: LCD lepsie zobrazuje svetle sceny a Plazma zase tmave!
Preto su aj ludia rozdeleny do dvoch skupin, kazdy rad pozera nieco ine a preto jednemu vyhovuje viac svetly obraz a druhemu tmavsi!
Najhorsi su ale ti, ktory kupuju Plazmu len z jedneho dovodu: ze poculi ze Plazma je lepsia :), namiesto toho aby zasli do obchodu a napozerali si rozne TV aby videli, ktora im najviac vyhovuje. Ten kto si kupi TV len podla parametrov a nevidel obraz na nom predtym nez si ho kupi, je podla mna hlupak!
To iste plati u 3D TV, kde kazdy chce 3DTV, ale nakoniec v 3D nic nepozera, lebo nema ziadny 3D kanal ani ziadny film, ktory by si na tom pustil (pripadne si pusti jeden za rok) a potom zisti, ze cela rodina mu proste kazdy den nebude sediet pri TV s okuliarmi na nose!

Billysk
Registrace: 4/2006

Drobeček.

S úsměvem jde všechno líp, ale spoustu lidí tím naštvu. Nesnaž se přisuzovat sousloví "obyčejný zákazník" nějaký záhadný význam. Myslím, že obyčejných zákazníků, kteří jsou spokojení s TV, mobilem, autem, rodinou, atd., je absolutní většina. Omlouvám se, že jsem odborníky nazval "frajery", už to nikdy neudělám. Vše v dobrém. :)

Standa3

to Billysk

Stejně tak je hloupý ten, kdo koupí LCD jen proto že má údajně menší spotřebu.

ale je to každého boj a já se divím člověku A, že jej zajímá člověk B.... Mě je to zcela fu*k.... dělejte si, co chcete, klidně po*hcípejte, mnou to nehne - celou diskusi nehodlám číst, nerad marním čas kvůli kktinám...

Xtrend ET4000HD + Dreambox 800HD, T90 + offset 90. 5W+4W+1W+5E+9E+13E+19E+23E+28E+36E circ. "Ночные волки Россия" Support Czech

apriliarsv
Registrace: 12/2012

Par rokov dozadu tu bol argument, ze crt nezobrazuje chyby v obraze ako placka. Teraz sme uz dalej a zrazu uz to neplati.Niekto tu pisal, ze plazma ma blizsie k crt, takze hd a full hd plazma zobrazuje rovnako horsi obraz? Alebo odpoved je ? Akosi som ju nezaregistroval. Tak kto to vysvetli inak ako klasikou - ze to nie je omalovanka. Ano starsie LCD bolo o nicom, ale casto si to aj ludia nevedia nastelovat a casto si ludia este kupili tie lacnejsie v case, ked este ani tie drahsie neboli bohvie co, ale to par rokov dozadu. No a testy, bohuzial nikto nevidi do pozadia kto to financuje.
Kazdy by mal kupit to, co nejlapsie vyhovuje jeho ociam.Ende!

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

...ešte keby mi niekto vysvetlil, čím to, že plazma má údajne "lepšie farby", keď vstupný obraz má farebnú hĺbku 24 bitov, teda 16777216 a tých istých 16777216 zobrazí ako plazma, tak aj LCD (pokiaľ sa nebavíme o 10-ročných modeloch).
Žeby mal každý plazmák doma kalibračnú sondu?! ...ak ju má, tak nech sa pozrie, či niekde nemá aj stroboskop - na plazme by ho celkom využil...

brga

Billysk:
proto já mám vedle sebe plasmu a LCD, a podle scény přivírám
levé nebo pravé oko.

brga: těch šestnáct Mega barev je velmi důležitých,
aspoň prom mne!

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

...a to ako používaš 16 mil. braillových výstupkov, alebo čo?!

brga

A není to jedno? I z PDP si běžní, většinou starší, uživatelé udělají přepatlané omalovánky ze zvyku na obraz Rubína. :)

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

Se vám divím. Popsaný papír od výrobců snese všechno a běžný divák nemá doma laboratoř aby si zjistil, jestli ten jeho PDP či LED LCD panel, zobrazuje opravdu přesně to co výrobce deklaruje. 1000 lidí= 1000 nestejně vnímavých očí. Je to stejné jako se hádat o tom že ten guláš je málo ostrý, nebo naopak pálí. Obě technologie mají své plusy a mínusy. A jestli doma někdo sedí s lupou, nebo fotospektometrem před panelem a kontroluje jak se mu rozsvícejí pixely ... hmm, vědec. Ale Standa rozjel diskusi, baví se a je spokojen.

silesian
Registrace: 4/2011

Billysk

máš v tom zmatek,viď,právě plazmu kupují hlavně kvůli sportům,víš proč? R^ :lookaround: :O

pierrepetr

Ona ani ta plazma to při tom sportu nezachrání, jde o dodaném signálu HD i SD a začíná to kamerama na sadionu, ..... atd.. To jsou někdy rozdíly !!! :))) R^ :)))

CES
Registrace: 4/2007

CES.........

souhlas,ale bavíme se o tom,co můžeme svým správným rozhodnutím ovlivnit sami :laughing: :))) :)))

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 6 7 8 9 10
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 243

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra