![]() |
|
LCD panel - obraz jako omalovánkaDomnívám se, že LCD = "obraz jako omalovánka" je názor rozmazlených frajerů, kteří si také do auta dávají HI-FI soustavy a půl kufru jim zabírá basový reproduktor. A mobil a satelit musí mít nejdražší, aby byli IN. Běžný uživatel to neřeší a je spokojen. Jsou samozřejmě rozdíly mezi plasmou a LCD a také mezi LCD vyrobenými různými technologiemi. Stačí si jen najít popis konstrukce LCD panelů a tam uvidíte, že není LCD jako LCD. Některé skutečně nemohou zobrazit z principu tolik barev, jako jiné. Já mám např. na LCD monitoru Benq u PC horší kreslení fotografií, než u stejné fotky zobrazené z PC na TV SONY přes DLNA server. Ale kvůli tomu přece monitor u PC nezatratím a nevyhodím. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
Stránka: 1 2 3 4 5 6 [ 7 ] 8 9 10 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 243 | |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánka...ale nie! Veď keď som písal, že vernosť farieb je otázkou nastavenia (kalibrovania), tak mi plazmáci tvrdili, že plazmu ani netreba nastaviť a hneď má najlepší a najneutrálnejší obraz....len neuviedli, či mysleli v zapnutom, alebo vypnutom stave... :laughing: |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánka...plazmu ani netreba nastaviť a hneď má najlepší a najneutrálnejší obraz....len neuviedli, či mysleli v zapnutom, alebo vypnutom stave... No to je fuk, tá čierná je tam tak či tak čierna, pokial to niekto v menu nerozhasí. :))) :))) :))) |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
brgaNo vidíš to. Máš pravdu, obraz se musí přizpůsobit. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak nejsou ty panely vybaveny různými funkcemi k úpravě obrazu. Bylo by to asi zbytečné, ne? Tak třeba za sebe. Když jsem si prvně zapnul LED -ku, jsem uviděl, že všechny parametry byly od výroby ,,nahulené" naplno. Obraz byl až dotěrný, přebuzený. Proč? To výrobce demonstruje kam až je schopen dojít? Nebo chce, aby se panel dříve vypálil? Nebo si snad myslí, že takto nastavené parametry zajišťují plnohodnotný zážitek? No u PDP-čka to bylo na první dojem o dosti příjemnější. Jestli je tedy vedený úmysl diskuze tímto směrem, dá se říci, že majitelé PDP mají v tomto směru i kousek pravdy. Ale blikání PDP- nesmysl.Měl jsem jednu zákazníci, která zkoušela kam až může zajít. Po cca třech týdnech od koupě, měla na displeyi pruhy. Přijel jsem-nic. Pak mne volala ještě asi 5x. Chtěla, ať si bednu odvezu. Vše ale OK. Naštěstí, při mé poslední návštěvě, si dcerunka zapla Wi-Fi a problém byl na světě. Pruhy na PDP a blikání. Po odpojení Wi-Fi vše zase OK. Takže, pruhovaní tygři, bacha na Wi-Fi a uzemnění zásuvek, atd. ;) |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
Ano. Bacha na wifi.wifi je problém, dokáže klidně vygumovat jednu frekvenci, nebo me kvuli wifi nešlo zamknout auto. To jsou nekdy věci.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkasilesian: "Ale blikání PDP- nesmysl.":laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^ |
brga
![]() |
|
chlapciA počuli ste už o Panasonic Viera z60 ??? je to ovšem Plazma, ale naťukajte si to do uja Googla a pokochajte sa. :))) :))) :))) a toto už určite nebliká "brga" |
PISTOK153
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkajestli bliká plazma se může přesvědčit i kazdy zatvrzely LEDkar pri každých zprávách na ct. Mě neblika ani plazma na plazme.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaNo ale vysvetluj to tomu ... :bigeyes:MUDr. Božena Gollová -...kto neustale vidi blikanie,je to choroba a popisuje to ako" oční analfabetizmus..." dajte si to do googlu... |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaChlapci plazmáci - ak vám plazma nebliká, tak je vypnutá! Zistite si akým spôsobom sa reguluje intenzita jednotlivého pixela - pulzami! Plazma v komore totiž nemôže excitovať fotóny v rôznych intenzitách, ale buď áno, alebo nie a tak sa tých áno a nie musí posielať, za povedzme sekundu, určité množstvo a to sa dosahuje pulzami, ktoré spôsobujú aj to známe (pre slepých neznáme) blikanie plazmy... |
brga
![]() |
|
brgaZasa neprehanaj, aj Ja som už vydel blikajucu plazmu, a fakt mi strašne vadila aj z dobrej dialky, ovšem to bude skorej HW problém niečo zo synchronizáciou, ale nie bežny jav, takže určitá rada može byť vadná, alebo zle nakonfigurovaná, stretol som sa stím, ale tam e skor problém HW niečo zo sinchronizáciou obrazu na PDP, ako bežny jav, pokial to všetko maká jak má, tak bežny mozok to nezaznamená, ovšem to máš podobne jak z 3D,ak to nieje spravne zozinchronizované, može to, ale aj sposobuje važne zdravotné problémy, a toto isto velmi dobre vieš a isto si o tom aj počul. |
PISTOK153
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánka...tak potom ani CRT nebliká... :laughing: |
brga
![]() |
|
brgaPane kolego, trochu teorie ohledně PDP:Elektrický výboj mezi oběma elektrodami každého subpixelu excituje plyn a ten se promění na plazmu. Takto excitovaný plyn vydává neviditelné ultrafialové záření. Reakce barevného fluorescenčního prášku promění toto záření ve viditelné světlo a subpixel se rozsvítí. Obrazovku tvoří milióny pixelů. Z těchto miliónů pixelů každý obsahuje tři subpixely- zelený, modrý, červený. Vše popsané se děje v řádu nanosekund, nikoliv sekund, jak uvádíš. Jak známo nanosekundy lidské oko nevnímá. Tudíž zde není pro blikání místo a ani čas. To by potom muselo blikat i slunce za slunečného dne, co by velký zdroj ultrafialového záření. Jestli Ti tedy plazma bliká, tak by bylo dobré zkontrolovat zapojení či pouvažovat o servisu. Věř, že má plazma je v klidu a to nejen u zpráv ČT. PDP nelze srovnávat s CRT. Tam je to zase o něčem jiném. OK? |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
brgapredstav si mám doma aj 10HZ CRT a NEBLIKA. :))) :))) :)))" silesian" ti to vysvetlil perfektne. R^ R^ R^ |
PISTOK153
![]() |
|
tedaOprava, mám 100HZ CRT-čko, nejak mi to nedokleplo 0. :bigeyes: |
PISTOK153
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánka@silesian: ...ale pouvažuj, alebo vygoogluj si ako sa riadi intenzita, alebo jas pixelov plazmy - ono to totiž nie je len o tom, že pixel svieti, alebo nie, ale aj o jase - to by si mal iba 8 farieb......a tvrdiť, že niečo nie je toľkokrát za sekundu, ale za nanosekundu je akokeby si sa hádal, že v zásuvke 230V 50Hz nie je max. napätie 50 krát za sekundu, ale iba 5 krát za desatinu sekundy... |
brga
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkaVěčné téma.:laughing:Musím k lékaři,protože mám asi nemocné oči a pravděpodobně i mozek.Mé oči at dělám co dělám žádné blikání nevidí. :fuming: Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 650 |
![]() |
|
lachtanAni nemohou vidět. Pokud jsi ovšem něco nenastavil blbě. Blikání plazmy je technický nesmysl. To by potom totiž blikalo vše, nic není statické.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
brgabrga a na akom princípe pracuje regulácia jasu na tvojom LED LCD? Myslím čo sa deje s podsvietením, keď nemáš vyhulený jas na 100%, ale napr. len na 50. |
name
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 113 |
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánka...u LED podsvietenia je už oddelený jas a podsvietenie, takže podsvietenie sa môže regulovať nezávisle napr. v závislosti od osvetlenia miestnosti bez zásahu do jasu, alebo kontrastu, takže napríklad večer po tme stačí napr. 25 až 50%, aby som si nesvietil do očí ako diaľkovými svetlami a naopak cez deň za jasného slnka sa tomu "vypečie" 100% a plazma môže zblednúť závisťou aj so svojou vysokou spotrebou!...ale to na čo sa asi pýtaš ako sa dosahuje rôznej úrovne jednotlivých subpixelov (čo má práve plazma regulované tými pulzami, ktoré tvoje slabšie oko údajne nevidí) je u LCD dosiahnuté rôznou možnosťou postavenia (natočenia) kryštáľov jednotlivých subpixelov - v prípade EDGE podsvietenia. Pri lokálnom podsvietení sú možnosti ešte bohatšie! |
brga
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánkabrga1) neviem kde si nabral, že mám slabšie oko, ani to, že nevidím blikanie na plazme. Ja som nič o plazme nepísal. Ale akonáhle niekto zpochybní Tvoje keci, hneď je slepý plazmofil. 2) myslel som PWM. Niektoré drahšie monitory to už nepoužívajú ale o TV neviem. Takže neblikajú len pri plnom jase. -The problem is that to reduce brightness, manufacturers usually employ a technique called PWM (pulse width modulation). Essentially, this means the backlight has an ON-time and OFF-time and it quickly flickers between those two states. So for more brightness you have more ON states and less OFF states and vice versa. http://www.infobyte.hr/blog/134/ccfl-vs-led-screen-backlight-is-led-really-better/ http://www.flatpanelshd.com/focus.php?subaction=showfull&id=1362457985 |
name
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 113 |
![]() |
|
stale dokolaNo ale vysvetluj to tomu ... :bigeyes:MUDr. Božena Gollová -...kto neustale vidi blikanie,je to choroba a popisuje to ako" oční analfabetizmus..." dajte si to do googlu... R^ |
Milan C
![]() |
|
brga...a tvrdiť, že niečo nie je toľkokrát za sekundu, ale za nanosekundu je akokeby si sa hádal, že v zásuvke 230V 50Hz nie je max. napätie 50 krát za sekundu, ale iba 5 krát za desatinu sekundy...Ale on myslel Obnovovaciu frekvenciu Panela, a ked už spominaš 50HZ, tak pri rozlišení 1080i je 50Hz, ale pri rozlíšení 1080p je 60Hz, ovšem toto nemá nič spoločné z Obnovovacou Frekvenciou PDP, to je bud 400Hz, alebo 600Hz. Napr ked si zvoliš k určitému rozlíšeniu obrazu 50hz či 60Hz či už hoci čo, čo dovoli, tak pri nespravnej frekvencii, ti bude aj z LCD, či CRT Blikať až hlava bude bolieť, ovšem teraz myslim trebars na PC, kde si to z vykonnou grafikou možeš skušať. Ono TV si volí tie Hz večšinou správne automaticky, aj ked prehrávaš z PC na Plazmu PDP, tak to ide v 1080p 60Hz. A Botka. R^ R^ R^ |
PISTOK153
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánka...na LCD ti nebude nič blikať ani pri režime 24p......a pletieš hrušky s planétami... ...prečo by mala byť pri 1080p onovovacia (pri dnešných paneloch skôr snímková) frekvencia 60Hz??? Veď môže byť aj 50Hz, 24Hz a napr. pri režime 1080i 50Hz je snímková frekvencia 50Hz, ale obrázkov je 25 za sekundu... ...ja som hovoril o regulácií plazmového subpixelu, aby si nemal na plazme iba 8 farieb - no a ten sa reguluje pulzami, alebo dokážeš stmievať trubicovú žiarivku...??? @Milan C: daj radšej link na ten tvoj Gollovej blikací problém - ale zdá sa, že plazmu považuješ za všetko, pretože ak napr. ja vidím blikať plazmu, tak sa oháňaš nejakými zvláštymi diagnózami typu "kto neustále vidí blikanie" |
brga
![]() |
|
@brgaJa mam LCD Sharp a mal som kedysi aj plazmu... a kopu dalšich malo a majú plazmu, čo blikanie nevidelo a nevidi....ako pisal kolega, všetko blika len niekto to vidi a niekto nie...ale o tom je škoda diskutovať. Mne je to už teraz jedno....len nemam rad takých ignorantov ako ty, čo tu pišu chujoviny neustále dokola, len preto aby seba presvedčili, že len oni su naj a ich pravda je naozaj pravda... a ostatní su (nevhodné slovo)i...každá technologia ma to svoje a nerobim tu z plazmakov či LCD-čkarov nejakych uchylakov...každý si podpichne aj ja som si ...ale neustale, ako to robiš ty je zrele na psychiatra....myslim, že som sa na zaver vyjadril presne. ;) a nehodlam sa k tomuto tematu už vracať, je to už úplne zbytočne.... |
Milan C
![]() |
|
RE: LCD panel - obraz jako omalovánka...3 otázky:-ty a ("kopu ďalších") ste zvárači? -CRT si videl blikať, alebo nie? -myslíš, že keď je niekto napr. krátkozraký, tak to čo on už nevidí ani neexistuje? |
brga
Stránka: 1 2 3 4 5 6 [ 7 ] 8 9 10 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 243 | |
![]() |
|
![]() |