Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Venkovní slučovač pro sv. a h. pol. 2 antén DVB-T

Poraďte mi prosím venkovní slučovač pro sv. a hor. polarizaci dvou antén DVB-T ?

dagles
Registrace: 11/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Venkovní slučovač pro sv. a h. pol. 2 anté...

Co to je to sv???Slučovač má 4db průchozí utlum ! Bud je hor .nebo vertikál polarizace. sv???

koax
Registrace: 2/2008

Nebude to náhodou Slovenská polarizace?? :)))

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Что такое sv ? вертикальная поляризация : svislá polarizace :)))

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

sv. polarizace

je nejspíš SVISLÁ polarizace. Taky mi to chvíli trvalo než jsem to rozšifroval.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik

Takže příště bud horizontální a vertikální, nebo vodorovná a svislá. :)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Tiež mi chvíľu trvalo

pochopiť, že to nie sú stredné vlny!:-)
Ale konkrétne pre Daglesa:
nie je problém v zlučovači samotnom, ale v tom či nebude jedna anténa prijímať signál, ktorý je nežiadúci pre anténu druhú (napr. odraz od kopcov). Čiže je dôležité vedieť na akých kanáloch sú tie programy v H polarizácii a na akých vo V polarizácii, aby sa dal prípadne použiť selektívny zlučovač.Taktiež je dôležitý smer príjmu oboch antén. Tieto veci je najlepšie zveriť do rúk odborníkovi.

Eman
Registrace: 4/2007

@dagles

je potřeba zadat kanály jednotlivých antén a nejlépe i s úrovňí přijímaného signálu v dBuV a zároveň i úroveň nežádoucího signálu na této anténě (na kanálech které přijímáš na ostatních anténách)

RAFI007
Registrace: 1/2006

vykašli se

na polarizace,řeš pouze různé kanály,pokud stejné,je to na jiné téma R^ :lookaround: :O

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Omluva

Omlouvám se za špatný výraz jedná se samozřejmě o vertikální horizontální polarizaci. Praha vertikálně a Černá hora horizontálně. Kánálově v pohodě. A orientace ode mne o 90 stupňů.

A na ně potřebuji slučovač a ze stožáru do domu na půdu jeden kabel k rozbočovači
Opravdu existují jen slučovače s útlumem 4dB?

dagles

tak ho tam

zkus,jestli se to nebude prát ,pokud ti bude vadit útlum,tak tam vrazíš zesilovač :laughing: R^ :O :lookaround:

pierrepetr

Slučovač

Myslíš zesilovač těsně před slučovač?

dagles

nejprve

to sluč bez zesilovače,pokud to bude chodit takto širokopásmově,jsi jeden ze sta R^ :laughing: :lookaround:

pierrepetr

to dagles

slouceni dvou ruzne polarizovanych anten s vyhovujici urovni signalu je to nejjednodussi a uspech je min. 90% . Budou-li urovne signalu priblizne stejne, tak jakykoliv dvojity rozbocovac od slusneho vyrobce (pokud ho budes umistovat venku do krabicky, tak asi nejaky typ s vyvody vedle sebe - napr. XGFS-2 od Toneru), budou-li urovne signalu odlisne, tak pouzij jednoduchy odbocovac (napr. pri rozdilu urovni cca 5dB odbocovac 2-7) a to tak, ze na odboceni -7db pripojis tu antenu s vyzsi urovni signalu, na out tu druhou antenu a z in kabel do TV.

kaos
Registrace: 2/2009

kaos

"slouceni dvou ruzne polarizovanych anten s vyhovujici urovni signalu je to nejjednodussi a uspech je min. 90%"
jak kde a jak u koho :laughing: :laughing: :))) :)))

pierrepetr

to pierrepetr

zapomnel jsem podotknout, ze jsou navic ve vzajemnem uhlu 90 st. Zkus se u slusne anteny podivat (nebo lepe zmerit, kdyz vy profici vsechno merite) na jeji vyzarovaci diagram a oddeleni polarizacnich rovin. Jak jsem psal vyse - idealni pripad

kaos
Registrace: 2/2009

kaos

jistě víš,že vlny,které dorazí na tuto anténu už vůbec nemusí být pod úhlem 90°,proto píšu,jak kde a jak u koho,anténa je jistě super R^ :lookaround: :lookaround:

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra