![]() |
|
Venkovní slučovač pro sv. a h. pol. 2 antén DVB-TPoraďte mi prosím venkovní slučovač pro sv. a hor. polarizaci dvou antén DVB-T ? |
dagles
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 69 |
![]() |
|
RE: Venkovní slučovač pro sv. a h. pol. 2 anté...Co to je to sv???Slučovač má 4db průchozí utlum ! Bud je hor .nebo vertikál polarizace. sv??? |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Venkovní slučovač pro sv. a h. pol. 2 anté...Nebude to náhodou Slovenská polarizace?? :)))On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Venkovní slučovač pro sv. a h. pol. 2 anté...Что такое sv ? вертикальная поляризация : svislá polarizace :)))DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
sv. polarizaceje nejspíš SVISLÁ polarizace. Taky mi to chvíli trvalo než jsem to rozšifroval.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Venkovní slučovač pro sv. a h. pol. 2 anté...Takže příště bud horizontální a vertikální, nebo vodorovná a svislá. :)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Tiež mi chvíľu trvalopochopiť, že to nie sú stredné vlny!:-)Ale konkrétne pre Daglesa: nie je problém v zlučovači samotnom, ale v tom či nebude jedna anténa prijímať signál, ktorý je nežiadúci pre anténu druhú (napr. odraz od kopcov). Čiže je dôležité vedieť na akých kanáloch sú tie programy v H polarizácii a na akých vo V polarizácii, aby sa dal prípadne použiť selektívny zlučovač.Taktiež je dôležitý smer príjmu oboch antén. Tieto veci je najlepšie zveriť do rúk odborníkovi. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
@daglesje potřeba zadat kanály jednotlivých antén a nejlépe i s úrovňí přijímaného signálu v dBuV a zároveň i úroveň nežádoucího signálu na této anténě (na kanálech které přijímáš na ostatních anténách) |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 049 |
![]() |
|
vykašli sena polarizace,řeš pouze různé kanály,pokud stejné,je to na jiné téma R^ :lookaround: :O |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
OmluvaOmlouvám se za špatný výraz jedná se samozřejmě o vertikální horizontální polarizaci. Praha vertikálně a Černá hora horizontálně. Kánálově v pohodě. A orientace ode mne o 90 stupňů.A na ně potřebuji slučovač a ze stožáru do domu na půdu jeden kabel k rozbočovači Opravdu existují jen slučovače s útlumem 4dB? |
dagles
![]() |
|
tak ho tamzkus,jestli se to nebude prát ,pokud ti bude vadit útlum,tak tam vrazíš zesilovač :laughing: R^ :O :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
SlučovačMyslíš zesilovač těsně před slučovač? |
dagles
![]() |
|
nejprveto sluč bez zesilovače,pokud to bude chodit takto širokopásmově,jsi jeden ze sta R^ :laughing: :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
to daglesslouceni dvou ruzne polarizovanych anten s vyhovujici urovni signalu je to nejjednodussi a uspech je min. 90% . Budou-li urovne signalu priblizne stejne, tak jakykoliv dvojity rozbocovac od slusneho vyrobce (pokud ho budes umistovat venku do krabicky, tak asi nejaky typ s vyvody vedle sebe - napr. XGFS-2 od Toneru), budou-li urovne signalu odlisne, tak pouzij jednoduchy odbocovac (napr. pri rozdilu urovni cca 5dB odbocovac 2-7) a to tak, ze na odboceni -7db pripojis tu antenu s vyzsi urovni signalu, na out tu druhou antenu a z in kabel do TV. |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
kaos"slouceni dvou ruzne polarizovanych anten s vyhovujici urovni signalu je to nejjednodussi a uspech je min. 90%"jak kde a jak u koho :laughing: :laughing: :))) :))) |
pierrepetr
![]() |
|
to pierrepetrzapomnel jsem podotknout, ze jsou navic ve vzajemnem uhlu 90 st. Zkus se u slusne anteny podivat (nebo lepe zmerit, kdyz vy profici vsechno merite) na jeji vyzarovaci diagram a oddeleni polarizacnich rovin. Jak jsem psal vyse - idealni pripad |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
kaosjistě víš,že vlny,které dorazí na tuto anténu už vůbec nemusí být pod úhlem 90°,proto píšu,jak kde a jak u koho,anténa je jistě super R^ :lookaround: :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |