![]() |
|
Dabing dokumentovMôze niekto logicky vysvetlit myslienkovy pochod cloveka co dabuje dokumenty napr. z II. sv. vojny, preco vyslovuje juu bot a tajger a ine nezmysli. Jedine ze vie o tom velke gulove, ale citat vie.KEd sa jedna o nemcke zbrane, tak nech si nastuduje ako sa to vola, nez otvori hubu ma verejnosti... Rv :bomb:Nemusia opakovat analogicky, ked Titanic sa vyslovuje po anglicky Tajtanik, ale to bola naglicka lod. V dnesnej dobe naozaj su vsade (nevhodné slovo)i ? :fuming: Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
liquereVeru všade, a nie je ich málo :laughing: ;P Rv3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 170 |
![]() |
|
RE: Dabing dokumentovShodou okolnosti vse sleduje i muj kolega,ktery jednak stavi a jednak sklada modely nemecke vojenske techniky II.svetove valky (mimochodem jich ma uz minimalne radu 1 000)s poznamkou,ze i kvuli siroke rozmanitosti a mnohe nekompaktibilite techniky mel Wehrmacht problemy:).Faktem je,ze zrovna on,ktery vi o kazde dotcene zbrani temer vsechno,by to asi dabovat nemohl,nebot by patrne mnoho z nich az prilis prechvalil:) (coz vim z hospody),ale nikde to nerikejte. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Dabing dokumentov@ Tami - neviem ako si to myslel,ked ironicky potom viem pre koho to vysielaju,mozno ked to pojde takto dalej, tak za 20 rokov bude Cyril a Metod premenovany na Tango a Cash.@ Hdpe - ze ho pozdravujem, ked sa mu podari nieco poskladat 1:1 a funkce nech sa ozve. Amici a Rusi pocas a po vojne len tak sliedili ako kapor na zizalu, kde si uchmatnu viac vedcov a technikov na svoju stranu, aby im zalozili raketovu a inu techniku. Posledna generacia ponoriek,stihaciek (prudovych),rakety atd. boli zakladom ich buducich modelov. Len vdaka Wernerovi sa dostali na mesiac amici..... Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
liquereLen vdaka Wernerovi sa dostali na mesiac amici.....No to ano, ale zasa co si priniesli z mesiaca, tak za to vdacime amicom :))) teda kde tu sa našiel neaky članoček, o tom čo tam našli, no dlho sa neohrial, ovšem je fakt, že od vtedy technika poskočila priam raketovo. R^ R^ R^ |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Dabing dokumentovTo si uz nieco spominal, myslis tu odvratenu stranu ??Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Dabing dokumentovNo hej. :))) :))) :))) ovšem tie linky na tie vydeá, či obrázky už nefunguju, bud tam je namiesto videa iba šum, alebo link na obrazok nefunguje, ovšem prekvapilo ma už aj velké Logo amerického orla s FBI v Strede, takže ma to odradilo a už neskumam, trošku som sa lakol. :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes: |
PISTOK153
![]() |
|
RE: Dabing dokumentovPistok veru lebo skoncis na Guantaname... :))) No nic rozumna odpoved neprisla, skoncime to...........vonku je pekne, az moc ... :lookaround:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Dabing dokumentovNo, ale ja dodam teda k tomu dabingu, niečo v preklade po našom by bola blbosť, takže skor by som to bral, že niečo v dokumente v českom jazyku a niečo zase v slovenskom jazyku, sedí, lebo doslovne sa to prekladať nedá, a navyše sa musia tí prekladatelia držať aj slovníka pravopisu. :))) :))) :))) |
PISTOK153
![]() |
|
RE: Dabing dokumentovPistok ale nazvy a mena sa nemaju co prekladat. To je choroba nasich narodov. JUUU bot nie je po anglicky ponorka ! U-boot je oznacenie nemeckej ponorky, nie prelozene slovo "ponorka". To je submarine. Tak isto hadam pre slovaka alebo cecha je normalne slovo tiger, lebo to aj pouzivaju vo svojom jazyku a nie tajger co je paskvil....uz koncim, kto chcel pochopil.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
liqueresvatu pravdu mas. Hodne pozeram tieto dokumenty (zhodou okolnosti som tiez plastikovy modelar - ako hore kolega), trochu viac ma zaujima letectvo (ale aj voj. technika) a niekedy to je pre trochu znale ucho hotova pohroma. To co maju prelozit - neprelozia, to co nemaju, tak prellozia, pouzivaju divne prevody jednotiek, nepresnu terminologiu. A na americkych dokumentoch ma se.ie, ked opakuju sceny, alebo "videli ste", "uvidite" proste program pre de.ilov, co si asi nepamataju 5min dozadu...alebo tam boli polhodinove reklamy....a clovek uz zabudol :))) |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
liquereTen,čo to dabuje si to neprekladal. Dostal to už preložené. To že je tam kopa nezmyslov,za to môžu veď vieš.Preklad,je vždy skomolený. ešte ,že ovládame aj slovník cudzích slov,inak by sme ten tvoj príspevok,museli dať ,si preložiť. Prečítaj si to po sebe koľko tam máš chýb. No a presne tak sa tvorí aj preklad a následný dabing.Na svoju otázku si si na 50% odpovedal aj sám. si génius. vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
oneeeeked pises rychlo tak sa to stane,navyse nie som za to plateny, na rozdiel od tych, co pracuju na dabingu.Z tohoto pohladu, je mi jedno kto to zvrza, vysledok je podstatny.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
Hornetniekedy usi bolia, ale nova doba ! To hadam niekto kontroluje, nez sa to nahovori, alebo to uz je moc ocakavat?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Dabing dokumentovhmm ...nova doba...host vyhadzuje casnika...asi tak ;)kto by to uz kontroloval, musia toho nadabovat a teda aj prelozit spustu a chyby sa porobia, to beriem, ale je toho fakt moc.... Sucasnost je taka - za vela penazi malo muziky, asi sme staromodni :))) |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
RE: Dabing dokumentov@liquere: Titanic je zdomácnený názov ako do slovenčiny, tak aj do češtiny - takže je to správne - podobne ako napr. Drážďany, alebo vy doma hovoríte Dresden?! ...to by napr. potom všetci museli hovoriť Praha, a nie Prague, Prag a pod... ...niektoré názvy sú skrátka prevzaté do rôznych jazykov ináč... ...a ešte som nepočul v SK/CZ dabovanom dokumente povedať o nemeckej ponorke "jú beaut" a ani o nemeckom tanku "tajger" - daj konkrétny tip... |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
RE: Dabing dokumentov@brga - si to absolutne nepochopil, mas si moznost to pocut na programoch, kde davaju dokumenty stale a celorocne.Aj vtedy to bolo ked som zalozil vlakno. Jedna vec je prevzate ale nie vymyslene, druha vec je preklad. Ale juuu bot a tajger je paskvil.A takych prikladov je mnozstvo.To ,ze si nepochopil o tom hovori tvoja prva veta, lebo u nas sa pouziva ako pises Titanik aj ked sa to pise Titanic, ale nikto to nevola Tajtanic.Bol by to rovnaky nezmysel ako juuu bot a tajger. Dufam, ze teraz to chapes. :OTento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Dabing dokumentov????? :O :O :O |
brga
![]() |
|
liquereK tomu titaniku, celkom nemáš pravdu, lebo naša spoločnosť už vie od 89 roku, že C sa číta ako K a dnes je to ako Prima COOL, tiež to nieje Prima KOOL, lebo to by bolo ako Kool v plote. :))) nie Cool ako niečo super, či moderné alebo gíčové. |
PISTOK153
![]() |
|
PS....Vlastne aj to O v tej prime je U. :))) :))) :))) |
PISTOK153
![]() |
|
pistokNo ak to vies len od roku 89 potom potes koste. :))) Ani potom vsak neviem ako to suvisi? Napriek tomu sa netreba o(nevhodné slovo)t po niekom, hlavne ked neviem o com je rec. Cize ked uz vies ze cool je kul, potom je analogicky spravne hovorit to ako som popisal vyssie?Zaujimave je, ze mnozne cislo od slova euro nevedia niektorí dodnes, ale vedia co je cool......... R^ :laughing: Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
liquere1 je iba to Euro, ale 10, 20, 50, 100, 500 je iba EUR, u nás ludovo EURI, ovšem zaužívané je furt písať či hovoriť napr.100 EURO atd. a na pošťe to vždy prejde. :laughing: :laughing: :laughing: |
PISTOK153
![]() |
|
RE: Dabing dokumentovZauzivane ako kde?! :8) Ale mas pravdu, tam kde platia euri, tam im nevadi ani tajger. Hlavne, ze je co pit... :laughing:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Dabing dokumentovNo, ale musiš uznať, že to sklonovanie je kravina, lebo ak vezmeš do ruky hociaku bankovku eura tak je na nej napísané EURO a je jedno akú má hodnotu.To len naši jazykovedci museli vymyslieť nejakú kravinu, aby boli Cool :laughing: :laughing: :laughing: |
PISTOK153
![]() |
|
RE: Dabing dokumentovUznavam ale stym nic neurobime. Je to jazykom a o jazykovedcoch by som vedel rozpravat. Ale co maju robit, ked mame taky jazyk. Zober si len ova za zenskym menom. Pady,rody atd. Je to zlozity jazyk, zbytocne komplikovany. Ja osobne mam radsej udeny jazyk... ;)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: Dabing dokumentovPISTOK153 napísal: "...ludovo... ...ovšem... ...furt... ...pošťe..."Ty by si mohol tie dokumenty dotiahnúť k dokonalosti... :laughing: |
brga
![]() |
|
![]() |