Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

nahravani z LED TV na USB-HDD

Dobry den,mam dotaz, doposud jsme sledovali ceske tv porady pres sat.Astra 23,5,klasicky pres analog.receiver,na DVD Panasonic s pevnym diskem byla moznost vybrane porady i zaznamenat,vse fungovalo na 100%.Ted jsme si poridili novy televizor Sony KDL46HX855 LED,ktery ma USB/REC vstup pro externi HDD.Pripojil jsem k nemu 3.5 HDD Toshiba STOR.ALU 2,spojeni je v poradku,televizor HDD zaregistroval,tedy potud v poradku.Televizor samotny ma zabudovany sat receiver DVB/S 2 a CI+ sachtu,ve ktere je zapojena Sky-link karta,to vse funguje 100%,ALE nelze nahravat na HDD!Pri stisknuti tlac. REC se objevi hlaseni " nahravani nelze spustit,protoze vysilani ma ochranu proti kopiravani ",coz me velmi zklamalo,protoze jsem si myslel,ze kdyz televizni prijimac ma toto vybaveni,odpadne kabel-salat,receivery a DVD,proste bude jenom tv!Zavolal jsem do Sky-link,jest-li je to funkce operatora blokovani nahravani,bylo mi receno,ze v zadnem pripade,tedy,ze by melo nahravani normalne fungovat,ale nejde!Vedeli by jste,v cem je problem?Pokusil jsem se pripojit DVD a nahravat opet na nej,ale ani toto spojeni neni mozne!!Spojeni bylo pres AV1/AV2/Scart,signal nelze dostat do DVD recorderu.

Zdenek61
Registrace: 6/2013
Odpověď v diskusním vlákně

jaký modul

,jaká karta?,ale zase jsi na tom vydělal,máš jeden ovladač a to se vyplatí :laughing: R^ :lookaround: :O

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ještě dodatek

jaký byl původní analog receiver?,zkus to zapojit jako na staré televizi s tím analogovým receiverem,jestli to bude nahrávat,někde je chyba v dodaných datech od tebe :laughing: R^ :O :O

pierrepetr

Já se

obávám, že je to vlastností CI+. V německu si lidi stěžjí na ten samej problém, tedy na platformě HD+ kde se nedá nahrávat a podobné fíčury

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

RE: nahravani z LED TV na USB-HDD

aky mas CI modul? Technisat TechniCrypt Irdeto CI+ alebo Smit Irdeto CI+?

TV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta

Matrix44
Registrace: 11/2009

S nahráváním na USB jsou problémy. Bohužel. A i když se podaří něco nahrát, tak to nelze přehrát nikde jinde.
Vím že je pozdě bycha honit, ale řešil bych to asi takto: Pokud chceš nahrávat ze sat, vrátil bych televizi s odůvodněním že mi nelze vše nahrávat na USB a koupil bych třeba tu samou TV ale bez satelitního tuneru. Pak bych k tomu dokoupil adekvátní satelit (1080p), který s nahráváním nemá problém. Ale je fakt že máš doma další krám a další ovladač.

člověk
Registrace: 3/2006

nahravani z LED TV na USB-HDD

Bohužel,tato televize nenahrává kódované programy,viz manuál/ Zakódované signály nelze nahrávat/.

pneu
Registrace: 10/2010

@Zdenek61

Já mám Led Tv Changhong se zabudavaným sat, používám CI modul cryptoworks s kartou skylink ICE a nahrávám na HDD zcela bez problémů !!

jliv
Registrace: 9/2008

Mám 3 roky starou TV SONY KDL-40EX706, což je starší sestra té tvé. Funkce podobné, jen nemá zabudované WI-FI, takže ji mám spojenou s routerm a tím s PC v pracovně pomocí asi 12 m dlouhého síťového kabelu.
U TV si hlavně cením bezproblémového provozu satelitu DVB-S. Možnost přímého nahrávání na HDD přes USB jsem nikdy nevyužil. Nějak necítím potřebu nahrávat to, co mohu současně sledovat v TV, nebo to nahrávat a s tím musím mít zapnutou TV třeba s vypnutým obrazem. Na nahrání programů ze satelitu je skutečně mít lepe doma nějaký druhý satelit s PVR, i levnější, třeba GoSat 7056 HDi. Zase nastává problém s přehazováním karty a antény (anténu lze vyřešit LNB pro dva přijímače), pokud chci něco třeba v noci nahrát.
Já mám pro nahrávání doma straší DVD/HDD rekordér Sony s DVB-T, a ten používám k nahrávání programů, které se překrývají se sledovaným programem, nebo jsou pozdě v noci. Zkusil jsem na ten rekordér nahrávat i ze satelitu v TV přes SCART. Funguje to, ale nikdy jsem to pro nějaké sporty nebo Viasaty ze satelitu prakticky nepoužil.
Za výhodu té TV považuji zabudovaný DLNA server. V pohodlí obýváku si prohlížíme rodinné fotky a filmy uložené v PC. Jako DLNA server v PC funguje u Windows 8 také Windows Media Player jako součást W8. Já používám jako DLNA hlavně Wild Media Server. Proto bych se soustředil místo nahrávání z TV na USB HDD raději na spojení TV s PC.

Standa3
Registrace: 1/2006

Zdenek ked to mas v navode, nic neporiesis asi. Je to na tebe a na ostatnych kupujucich, aby taketo vyrobky vracali do kseftu nech si to zaramuju. Mozno sa v EU zobudia. Je to dalsi priklad tej slobody, ale nic si z toho nerob, mozes cestovat ! Alebo sadnut do juuu botu a odplavat.... Rv :fuming:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

...vsem diky za komentare...!

...take si myslim,ze jsem ve finale udelal chybu,stacila by pouze tv jako monitor a sat receiver extra,bohuzel na to uz je pozde!Sat receiver puvodni Homecast S5001 CICR a CI modul Smit Irdeto pres Sky Link/Astra 23,5 slapal perfektne!Je zajimave,ze lze nahravat napr. CT24,zpravodajske stanice a i nektere sportovni,jinak nic,porad hlaseni " chraneno proti kopirovani",zajimalo by me,jest-li je to vec tv nebo modulu?Pozemni prijem DVB-T nemam,pouze satelitni.V manualu tv se nada celkem nic vycist,pouze techn.parametry,konkretne tam vubec nic neni,co se tyce nahravani na USB/HDD.V prodejne si take nevedi rady,tvrdi,ze to musi jit,tak nevim,asi tedy poridim novy receiver HD/PVR a bude to vyresene.Diky vsem za info!

Zdenek61

zdenek61

CT24 je volný kanál, na ten nepotrebuješ modul a kartu. Tak ako ti písali vyššie telka asi nevie nahrávať kodované programy.
CI+ v zásade nie je problém, to čo píše kolega vyššie sa týka platformy HD+ v nemecku, ktorá túto funkcionalitu využíva (napr. zákaz pretáčania vpred, limitovaný počet prehrávaní nahrávky a pod.) sám vidíš, že v SAT prijímači ti fungoval.

čo môžeš vyskúšať:
1/ iný CI modul požičať v obchode, kde si kúpil TV. Ale pokiaľ ti korektne chodí obraz na kodovaných kanáloch a nahráva FTA programy na USB, skôr to vyzerá že skutočne TV nebude kodované programy nahrávať. Výrobca tým vyriešil jednoducho problémy s autorskými právami
2/ nájdi taký SAT prijímač, ktorý je HD/PVR a funguje z neho prepojenie na ovládanie TV (tvojho modelu!!!) cez HDMI. Tým nestratíš výhodu jedného DO.
Ale doporučujem vyskúšať - ani najdrahší SAT s najdrahším TV nemusí fungovať bezproblémovo.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagi2

tzn.modul Cryptoworks-Irdeto?Je mozne,ze i HD sat.receiver bude blokovat nahravani,pokud bude v tomto pripade prijimat kodovane kanaly?

Zdenek61

Je to furt dokola,riziko strojů vše v jednom,bohužel !!!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Nikdy to nevzdávej a běž se s prodejcem domluvit na výměně, za to přeci nic nedáš. Buď do ní, nebo po ní.
Pokud by si přemýšlel pouze dokoupit sat, tak z levnějších mám odzkoušen AMICO 8300 HD (je 1080p) a stojí asi 1500 kč. Ale aby ti nahrával necukaně i na pomalejší HDD, musí se nastavit na „nahrávat nešifrovaně“ , nebo tak nějak už si to přesně nepamatuji.

člověk
Registrace: 3/2006

zdenek61

Niektoré moduly z prvej série Irdeto Pi-Sys (snažil som sa to nájsť ale neúspešne) mám pocit že to boli smit irdeto neumožňovali nahrávanie. Takže takýto modul by asi robil problém.
V súčasnosti používané moduly (určite Technicrypt Irdeto, Neotion, Mascom) umožňujú nahrávanie pokiaľ takúto funkciu podporuje prijímač (TV alebo SAT).
Pozor u TV a SkyLink certifikovaných prijímačov a skylink certifikovaných modulov je nahrávka viazaná na prijímač na ktorom sa vykonala a nie je možné ju spracovať v PC alebo prehrať v inom zariadení.

Dagy2

Dagy2

...diky za info,trochu jsem se pidil po netu a zjistil,ze nejlepsi modul by byl pouze CI a ne CI+,protoze sice pres vylepseny system muze poskytovatel ovladat prakticky cokoliv!Jeste je otazka,jest-li se da sehnat CI HDTV pres ktery pujde Sky-Link karta! :bomb:

Zdenek61

Zdenek

pre Irdeto Pi-Sys sú len moduly CI+

Kombinácia ktorú požaduješ by musela byť modul CI Irdeto Cryptoworks a karta Skylink ICE.

Ale CI+ moduly v spojení s kartami Skylink v pohode umožňujú nahrávanie. Zo strany skylinku tam zatiaľ nie je žiadna blokácia. HD+ platforma vznikla na rozhraní CI+ a používa rôzne obmedzenia od začiatku.

Dagy2

-diky vsem-vyreseno-

...pouzil jsem novy modul " Unicam Twin Deltacrypt CI/HD Cam Modul " a vse bezi perfektne!Mam pocit,ze je jeste lepsi nez Irdeto/Smith7!Televizor nahrava na USB/HDD bez problemu! R^

Zdenek61

-diky vsem-vyreseno-

...pouzil jsem novy modul " Unicam Twin Deltacrypt CI/HD Cam Modul " a vse bezi perfektne!Mam pocit,ze je jeste lepsi nez Irdeto/Smit7!Televizor nahrava na USB/HDD bez problemu! R^

Zdenek61

to gratuluji

,v jakém formátu ukládá na HDD a jde to přehrát i v PC?,díky za info R^ :O :lookaround:

pierrepetr

pierrepetr

...bohuzel nelze prehrat v PC,pouze v te dane Tv,ze ktere bylo nahravano,ale i to se casem vyresi,dam vedet...!

Zdenek61

...tieto "nové technológie" prinášajú samú "slobdu" v sledovaní a nahrávaní - zasa budú mať crackeri čo robiť, pretože tie autorské organizácie (rozumej pijavice) nevedia čo by od radosti do tých prístrojov prelobovali... :fuming:

brga
Registrace: 9/2009

Zdenek61

díky myslel jsem si to,ještě ,aby to nahrávalo kodovaně,tak je skylinkredyšrot :laughing: :laughing: :laughing:

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra