![]() |
|
nahravani z LED TV na USB-HDDDobry den,mam dotaz, doposud jsme sledovali ceske tv porady pres sat.Astra 23,5,klasicky pres analog.receiver,na DVD Panasonic s pevnym diskem byla moznost vybrane porady i zaznamenat,vse fungovalo na 100%.Ted jsme si poridili novy televizor Sony KDL46HX855 LED,ktery ma USB/REC vstup pro externi HDD.Pripojil jsem k nemu 3.5 HDD Toshiba STOR.ALU 2,spojeni je v poradku,televizor HDD zaregistroval,tedy potud v poradku.Televizor samotny ma zabudovany sat receiver DVB/S 2 a CI+ sachtu,ve ktere je zapojena Sky-link karta,to vse funguje 100%,ALE nelze nahravat na HDD!Pri stisknuti tlac. REC se objevi hlaseni " nahravani nelze spustit,protoze vysilani ma ochranu proti kopiravani ",coz me velmi zklamalo,protoze jsem si myslel,ze kdyz televizni prijimac ma toto vybaveni,odpadne kabel-salat,receivery a DVD,proste bude jenom tv!Zavolal jsem do Sky-link,jest-li je to funkce operatora blokovani nahravani,bylo mi receno,ze v zadnem pripade,tedy,ze by melo nahravani normalne fungovat,ale nejde!Vedeli by jste,v cem je problem?Pokusil jsem se pripojit DVD a nahravat opet na nej,ale ani toto spojeni neni mozne!!Spojeni bylo pres AV1/AV2/Scart,signal nelze dostat do DVD recorderu. |
Zdenek61
Registrace: 6/2013 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
jaký modul,jaká karta?,ale zase jsi na tom vydělal,máš jeden ovladač a to se vyplatí :laughing: R^ :lookaround: :O |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 382 |
![]() |
|
Ještě dodatekjaký byl původní analog receiver?,zkus to zapojit jako na staré televizi s tím analogovým receiverem,jestli to bude nahrávat,někde je chyba v dodaných datech od tebe :laughing: R^ :O :O |
pierrepetr
![]() |
|
Já seobávám, že je to vlastností CI+. V německu si lidi stěžjí na ten samej problém, tedy na platformě HD+ kde se nedá nahrávat a podobné fíčuryVu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2
|
jerry00
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 451 |
![]() |
|
RE: nahravani z LED TV na USB-HDDaky mas CI modul? Technisat TechniCrypt Irdeto CI+ alebo Smit Irdeto CI+?TV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta
|
Matrix44
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 579 |
![]() |
|
RE: nahravani z LED TV na USB-HDDS nahráváním na USB jsou problémy. Bohužel. A i když se podaří něco nahrát, tak to nelze přehrát nikde jinde.Vím že je pozdě bycha honit, ale řešil bych to asi takto: Pokud chceš nahrávat ze sat, vrátil bych televizi s odůvodněním že mi nelze vše nahrávat na USB a koupil bych třeba tu samou TV ale bez satelitního tuneru. Pak bych k tomu dokoupil adekvátní satelit (1080p), který s nahráváním nemá problém. Ale je fakt že máš doma další krám a další ovladač. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
nahravani z LED TV na USB-HDDBohužel,tato televize nenahrává kódované programy,viz manuál/ Zakódované signály nelze nahrávat/. |
pneu
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
@Zdenek61Já mám Led Tv Changhong se zabudavaným sat, používám CI modul cryptoworks s kartou skylink ICE a nahrávám na HDD zcela bez problémů !! |
jliv
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 219 |
![]() |
|
RE: nahravani z LED TV na USB-HDDMám 3 roky starou TV SONY KDL-40EX706, což je starší sestra té tvé. Funkce podobné, jen nemá zabudované WI-FI, takže ji mám spojenou s routerm a tím s PC v pracovně pomocí asi 12 m dlouhého síťového kabelu.U TV si hlavně cením bezproblémového provozu satelitu DVB-S. Možnost přímého nahrávání na HDD přes USB jsem nikdy nevyužil. Nějak necítím potřebu nahrávat to, co mohu současně sledovat v TV, nebo to nahrávat a s tím musím mít zapnutou TV třeba s vypnutým obrazem. Na nahrání programů ze satelitu je skutečně mít lepe doma nějaký druhý satelit s PVR, i levnější, třeba GoSat 7056 HDi. Zase nastává problém s přehazováním karty a antény (anténu lze vyřešit LNB pro dva přijímače), pokud chci něco třeba v noci nahrát. Já mám pro nahrávání doma straší DVD/HDD rekordér Sony s DVB-T, a ten používám k nahrávání programů, které se překrývají se sledovaným programem, nebo jsou pozdě v noci. Zkusil jsem na ten rekordér nahrávat i ze satelitu v TV přes SCART. Funguje to, ale nikdy jsem to pro nějaké sporty nebo Viasaty ze satelitu prakticky nepoužil. Za výhodu té TV považuji zabudovaný DLNA server. V pohodlí obýváku si prohlížíme rodinné fotky a filmy uložené v PC. Jako DLNA server v PC funguje u Windows 8 také Windows Media Player jako součást W8. Já používám jako DLNA hlavně Wild Media Server. Proto bych se soustředil místo nahrávání z TV na USB HDD raději na spojení TV s PC. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
RE: nahravani z LED TV na USB-HDDZdenek ked to mas v navode, nic neporiesis asi. Je to na tebe a na ostatnych kupujucich, aby taketo vyrobky vracali do kseftu nech si to zaramuju. Mozno sa v EU zobudia. Je to dalsi priklad tej slobody, ale nic si z toho nerob, mozes cestovat ! Alebo sadnut do juuu botu a odplavat.... Rv :fuming:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
...vsem diky za komentare...!...take si myslim,ze jsem ve finale udelal chybu,stacila by pouze tv jako monitor a sat receiver extra,bohuzel na to uz je pozde!Sat receiver puvodni Homecast S5001 CICR a CI modul Smit Irdeto pres Sky Link/Astra 23,5 slapal perfektne!Je zajimave,ze lze nahravat napr. CT24,zpravodajske stanice a i nektere sportovni,jinak nic,porad hlaseni " chraneno proti kopirovani",zajimalo by me,jest-li je to vec tv nebo modulu?Pozemni prijem DVB-T nemam,pouze satelitni.V manualu tv se nada celkem nic vycist,pouze techn.parametry,konkretne tam vubec nic neni,co se tyce nahravani na USB/HDD.V prodejne si take nevedi rady,tvrdi,ze to musi jit,tak nevim,asi tedy poridim novy receiver HD/PVR a bude to vyresene.Diky vsem za info! |
Zdenek61
![]() |
|
zdenek61CT24 je volný kanál, na ten nepotrebuješ modul a kartu. Tak ako ti písali vyššie telka asi nevie nahrávať kodované programy.CI+ v zásade nie je problém, to čo píše kolega vyššie sa týka platformy HD+ v nemecku, ktorá túto funkcionalitu využíva (napr. zákaz pretáčania vpred, limitovaný počet prehrávaní nahrávky a pod.) sám vidíš, že v SAT prijímači ti fungoval. čo môžeš vyskúšať: 1/ iný CI modul požičať v obchode, kde si kúpil TV. Ale pokiaľ ti korektne chodí obraz na kodovaných kanáloch a nahráva FTA programy na USB, skôr to vyzerá že skutočne TV nebude kodované programy nahrávať. Výrobca tým vyriešil jednoducho problémy s autorskými právami 2/ nájdi taký SAT prijímač, ktorý je HD/PVR a funguje z neho prepojenie na ovládanie TV (tvojho modelu!!!) cez HDMI. Tým nestratíš výhodu jedného DO. Ale doporučujem vyskúšať - ani najdrahší SAT s najdrahším TV nemusí fungovať bezproblémovo. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
Dagi2tzn.modul Cryptoworks-Irdeto?Je mozne,ze i HD sat.receiver bude blokovat nahravani,pokud bude v tomto pripade prijimat kodovane kanaly? |
Zdenek61
![]() |
|
RE: nahravani z LED TV na USB-HDDJe to furt dokola,riziko strojů vše v jednom,bohužel !!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 915 |
![]() |
|
RE: nahravani z LED TV na USB-HDDNikdy to nevzdávej a běž se s prodejcem domluvit na výměně, za to přeci nic nedáš. Buď do ní, nebo po ní.Pokud by si přemýšlel pouze dokoupit sat, tak z levnějších mám odzkoušen AMICO 8300 HD (je 1080p) a stojí asi 1500 kč. Ale aby ti nahrával necukaně i na pomalejší HDD, musí se nastavit na „nahrávat nešifrovaně“ , nebo tak nějak už si to přesně nepamatuji. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
zdenek61Niektoré moduly z prvej série Irdeto Pi-Sys (snažil som sa to nájsť ale neúspešne) mám pocit že to boli smit irdeto neumožňovali nahrávanie. Takže takýto modul by asi robil problém.V súčasnosti používané moduly (určite Technicrypt Irdeto, Neotion, Mascom) umožňujú nahrávanie pokiaľ takúto funkciu podporuje prijímač (TV alebo SAT). Pozor u TV a SkyLink certifikovaných prijímačov a skylink certifikovaných modulov je nahrávka viazaná na prijímač na ktorom sa vykonala a nie je možné ju spracovať v PC alebo prehrať v inom zariadení. |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2...diky za info,trochu jsem se pidil po netu a zjistil,ze nejlepsi modul by byl pouze CI a ne CI+,protoze sice pres vylepseny system muze poskytovatel ovladat prakticky cokoliv!Jeste je otazka,jest-li se da sehnat CI HDTV pres ktery pujde Sky-Link karta! :bomb: |
Zdenek61
![]() |
|
Zdenekpre Irdeto Pi-Sys sú len moduly CI+Kombinácia ktorú požaduješ by musela byť modul CI Irdeto Cryptoworks a karta Skylink ICE. Ale CI+ moduly v spojení s kartami Skylink v pohode umožňujú nahrávanie. Zo strany skylinku tam zatiaľ nie je žiadna blokácia. HD+ platforma vznikla na rozhraní CI+ a používa rôzne obmedzenia od začiatku. |
Dagy2
![]() |
|
-diky vsem-vyreseno-...pouzil jsem novy modul " Unicam Twin Deltacrypt CI/HD Cam Modul " a vse bezi perfektne!Mam pocit,ze je jeste lepsi nez Irdeto/Smith7!Televizor nahrava na USB/HDD bez problemu! R^ |
Zdenek61
![]() |
|
-diky vsem-vyreseno-...pouzil jsem novy modul " Unicam Twin Deltacrypt CI/HD Cam Modul " a vse bezi perfektne!Mam pocit,ze je jeste lepsi nez Irdeto/Smit7!Televizor nahrava na USB/HDD bez problemu! R^ |
Zdenek61
![]() |
|
to gratuluji,v jakém formátu ukládá na HDD a jde to přehrát i v PC?,díky za info R^ :O :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetr...bohuzel nelze prehrat v PC,pouze v te dane Tv,ze ktere bylo nahravano,ale i to se casem vyresi,dam vedet...! |
Zdenek61
![]() |
|
RE: nahravani z LED TV na USB-HDD...tieto "nové technológie" prinášajú samú "slobdu" v sledovaní a nahrávaní - zasa budú mať crackeri čo robiť, pretože tie autorské organizácie (rozumej pijavice) nevedia čo by od radosti do tých prístrojov prelobovali... :fuming: |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
Zdenek61díky myslel jsem si to,ještě ,aby to nahrávalo kodovaně,tak je skylinkredyšrot :laughing: :laughing: :laughing: |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |