Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

tikání v radiopřijímači

Poraďte mám 2 roky starý přenosný přijímač Sony s CD a mgf přehrávačem. Při poslechu zvláště slabých stanic se ozývají pravidelné zvuky jakoby tikání hodin, které při poslechu přece jen ruší.V jiné místnosti stejně. Když se založí kazeta nebo CD nic takového není slyšet. Žádné hodiny v okolí nejsou.
Je to z přijímače nebo z antény nebo z elektrické sítě? Setkali jste se s tím? Jak to odstranit? Přijímač je měssíc po záruce.Jinak funguje výborne.

navrazde
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: tikání v radiopřijímači

Tak to budou určitě hodiny biologické....

polulin
Registrace: 10/2007

to je casovana bomba.....

paran
Registrace: 1/2006

To ti robilo od zaciatku alebo len teraz si si to vsimol. Nie je dovoz iran,irak? Ale asi to mas niekde v okoli, lebo sa to tyka len radia....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Jak rychle to tiká? Elektrickej ohradník ?? :)

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

U toho kombajnu Ti to tikání v rádiu dělá mechanika CD nebo CC - některá není i na prázdno/bez založení, úplně vypnutá. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

Ano, konečně pěkná odpověď. Jemné tikání je pravidelné asi 1 x za 1 vteřinu. Akorát nevím co s tím.
Nicméně děkuji za odpověď

navrazde
Registrace: 2/2006

Bude to pravděpodobně způsobené něčím, co se uvnitř otáčí, tedy nějaká nečistota nebo deformace některého z gumových třecích koleček, nečistota na některém řemínku, závada na na ložisku motorku....to takhle na dálku těžko poradit. Každopádně se na to nepřijde jinak, než když se vleze dovnitř...... :lookaround:

Tondach
Registrace: 3/2004

Zalezi, jestli je tikani mechanickeho puvodu, nebo jde z reproduktoru. Zkuste pripojit sluchatka.

ladik12
Registrace: 3/2006

.. a co takhle uvolněný ferit v pulzním zdroji.. Při zátěži tikot/pískání/syčení zmizí.

yan
Registrace: 1/2006

Jednou mi volala stará paní, že ji chrastí rádio i když je vypnuté. Tak ji říkám "vytáhněte to ze zásuvky". "To jsem zkoušela, chrastí pořád". To mne zaujalo a šel jsem se podívat. Myši chroustaly reproduktor. ;)

visper
Registrace: 5/2008

Keďže sa tak deje iba pri počúvaní rádiotunera, tak to môže byť čokoľvek v okolí, čo vydáva emg žiarenie - napr. PC, TV, WiFi... ...ale aj napr. zdroj samotného zariadenia. Mne sa takéto "tikanie" objavuje v rádii, keď mám zapnutý zvárací invertor.

brga
Registrace: 9/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra