![]() |
|
DVB-T a rozbočovačeZdravím, mám dotaz na rozbočení DVB-T signálu více televizí.Poslední televize je za druhým rozbočovačem a signál je na hraně.Když se zhorší příjem tak signál vypadává.Vyřešil by to zesilovač před posledním rozbočovačem? Dík za radu. |
nemo
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 489 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačeVyřešilo by to hlavně udělání rozvodů tak, aby byl signál na všech zásuvkách nebo u televizorů přibližně stejný, tj. nevrstvit rozbočovače za sebou, ale dát jeden s adekvátním počtem výstupů a z něho vést samostatné kabely do každé zásuvky nebo televizoru.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
re:technikTKRTo by bylo dobré řešení,ale to znamená natáhnout ještě jeden kabel a to je ten největší problém.No nezbude mi asi nic jiného. Doporučíš mi nějaký vhodný rozbočovač tak s pěti výstupy? Dík |
nemo
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačeToner XGVS-6Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačeOk,dík a nebylo by lepší použít aktivní rozbočovač? Asi by se to zahltilo co? |
nemo
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačeZesílit se to dá vždycky, napřed bych zkusil jenom ten rozbočovač.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačePredpokladem jsou pouzity vhodne kabely a dobre konektory.Nejhorsi kabel je" stara silonova licna" VLEOY 75-3,7:).Pokud potrebujes 5 vystupu,pak tam muzes nyni mit az 4 ks dvojitych rozbocovacu:).Samozrejme lze to poskladat i z kombinace jednoduchych (dvojitych) odbocovacu a rozbocovacu,bez nutnosti tazeni koaxu.Kazdopadne TONER je dobra volba. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačeTeď tam mam 3 rozbočovače (2way spliter 0,100Mhz) Když je vyřadím a dám tam jen ten jeden Toner XGVS-6 tak ten útlum bude menší? Rozloží se to na všechny televize? Chápu to dobře? |
nemo
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačenicim si nepomuzes, ten 6-ti nasobny Toner na pruchozi utlum cca -9dB a ty 3 rozbocovace, pokud jsou symetricky tak 4x utlum cca -7dB, pokud jsou v serii tak 1x -3,5dB, 1x -7dB a 2x -10,5dB, asi bych to doplnil o zesilovac, ale se zesilenim pouze 12-16bB |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačeSamozřejmě, že si tím Tonerem POMŮŽE. Už jenom proto, že v té kaskádě rozbočovačů mu vzniká další útlum v konektorech.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
hdpeJak jsem měl možnost si ověřit v praxi, tak naprosto nejhorší kabely jsou účastnické šňůry s nalisovanými konektory. Útlum až 40dB/m. To je něco naprosto zrůdného!!!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovače3 rozbocovace dvojite,mi davaji furt jenom 4 vystupy (pokud je jeden privod):).Utlum dobre udelanych konektoru by nemel hrat roli ani pri hranicnim stavu (do 1 dB).Spravne udelany rozvod serii odbocovacu/rozbocovacu je v byte utlumove cca ekvivalentni vicenasobnemu rozbocovaci.ZAVER:pokud se pouzije vicenasobny rozbok,nemusi se zkoumat utlumy dilcich prvku:) a zesik (12-16 dB pokud bude nutny) se strihne po kulach na vstup TONERU 6x-10 dB. |
hdpe
![]() |
|
EnikZdar,na to jsem zapomel:) ,samozrejme. |
hdpe
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačesorry, na ten 5-ty vystup jsem zapomnel, tak tam pridane jeden odbok 2/8 a budem tedy na celkovych -9dB, coz je uplne presne s Tonerem. A na ten -1dB utlumu na konektoru (na 500Mhz) radeji zapomente, u dobre provedeneho konektoru (coz pokladam za zaklad, jinak neni o cem diskutovat) je to max. -0,1dB |
kaos
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačeNěkdy si to změř, útlum nad 1dB na konektoru je zcela běžný. A když jich tam v jakési kaskádě rozbočovačů máš X za sebou, tak už se to projeví.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
to techTKRnepsal bych to tady, pokud bych to nemel osobne zmereno, overeno |
kaos
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačeChce to na ten systém napíchnout měřák a hned bude se vším jasno.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačeTak nejjednodušší řešení mi zatím připadá vyměnit poslední koax -kde mám lisovanou účastnickou šňůru. A jak píše Enik jestli je na těchto lisovaných koaxech takový útlum tak by to mohlo být dobré. Zatím díky za věcnou diskusi. Dám vědět jak to dopadlo. |
nemo
![]() |
|
tak přidámsem,pro zkušenost,co se může mezi lidmi objevit,zákazník volá,že mu často vypadává DVB-T,společná anténa(všem v paneláku to jede)účastnická šňůra asi 10m ,už to je bída,pozor teď to přijde,účastnická šňůra na obou koncích samec,jeden do TV a druhý do účastnické zásuvky,jenže kam to strčit,no do radiovýstupu,takto to prosím zapojil před rokem """""""""""""technik" """"""""" z DATARTU s tím,že některé muxy jsou slabší a proto nejdou,ani jsem netušil,že takové účastnické šňůry existují,ale ten Technik to vyřešil,nejrychlejší oprava,redukce samice-samice,vše jede s rezervou i na tu 10m kaničku :laughing: :laughing: :laughing: :lookaround: :lookaround: :lookaround: |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
Když začínalo v Praze DVB-T,objevil se na jednom portálu tazatel, který se divil tomu, že měl novou televizi propojenou se starou anténou účastnickou šňůrou starou několik roků. Televize mu hrála ale občas to kostičkovalo. Tak přišel s nápadem, že bude vadná účastnická šňůra. Koupil pořádnou za několik stovek, a od té chvíle nechytil ani ťuk. Strašně se tomu divil, a nikdo mu to neuměl vysvětlit. Přitom to bylo tak prosté. ta stará účastnická šňůra měla tak mizerné stínění, že mu to na ni hrálo i bez pořádné antény. Když dal pořádnou šňůru, tak se ukázalo, že mu anténa DVB-T na nových kanálech vůbec nepřijímá. :-)Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
Enikto nemusím chodit daleko,teď co se přelaďoval ve VČ mux z Černé hory 61k. na 38k.,byl jsem přelaďovat v paneláku,2 TV v bytě,na jedné ani ťuk,na té vzdálenější to jelo,pak se u sousedů zjistilo,že to ještě nemají upraveno v rozvodech,ta druhá TV to brala ze vzduchu,těžké vysvětlování důchodcům :laughing: :lookaround: :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
to nemonesmis verit vsemu co se zde pise, ucastnicka snura (ac sebevetsi smejd), pokud neni vadna, nemuze mit pruchozi utlum -40dB/m, to by v cinzakovych sidlistich (stacil by i utlum -5dB/m) sledoval Tv kazdy 10-ty ucastnik. Doma tu snuru radeji nemen (zbytecna ztrata casu), dle popisu to vypada tak na repas celeho rozvodu, typuji to u tebe na IEC odporove rozbocovace a nektere propoje tema ucastnikyma snurama. Ovsem ovedu si predstavit, ze tou vymenou ucastnicke snury za solidni koax kabel na posledni mili to "zvednes" o par dB, dostanes se nad prahovou uroven, vse ti docasne pobezi a ja budu za blbce |
kaos
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačeNebudeš, protože... :)))Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: DVB-T a rozbočovačeNo právě že se na té poslední televizi potřebuji dostat o trochu nahoru aby se při horším počasí nerozpadával obraz.U ostatních je to ok.Takže začnu s tím posledním koaxem.Pak když to nebude stačit tak mám asi ještě průšvih od antény k první televizi,kde mám ten černý koax (hodně) pár let starý. Začnu s těmi kabely ke kterým dobře můžu a pak uvidím. |
nemo
![]() |
|
tak toneřeš,jen dej před poslední koax zesilovač a půjde vše :laughing: :lookaround: :O :))) |
pierrepetr
![]() |
|
pierrepetrjen doufam, že ty smajliky plati.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |