Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Doladění satelitu

Prosím o radu, jak nejlépe doladit kvalitu signálu, ať točím jak točím, tak síla signálu je 87 a kvalita signálu 70 a kvalita ne a ne doladit na vyšší.Děkuji za pomoc.

ganter
Registrace: 9/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Doladění satelitu

Taky pootočit LNB

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

A ono to

nefunguje? Na těch 70%

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

ganter

co máš za přijímač?,některé víc než 74 nedostaneš,takovej topfield6000 má všude 99% R^ :laughing: :lookaround:

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Enik

no asi v hospodě mu někdo řekl,že má 99%,tak mu to nedá spát :laughing: :lookaround: :lookaround: :O

pierrepetr

Jak je velká parabola a co za LNB a koax kabel ? Jinak tady s těma "badgrafama" blbnete, jak nějaký setrejci z chytré vesnice za dob ANALOGU !!! Jestli náš 40% nebo 85% tak to nemá vliv na kvalitu obrazu v digitálním příjmu. Jen se to projeví - může a nemusí - za deště a sněžení - např. kostičkováním. :))) R^ :)))

CES
Registrace: 4/2007

CES.........

mimo soutěž,který LNB jsi si nechal na parabole,jako nejlepší pro tvoji parabolu? R^ :O

pierrepetr

co máš za parabolu a LNB????,Dále co máš za přijímač?
Vše je asi trochu jiné než si myslíš.
Když dám Goldena na spark tak mám všude 100% ať najedu kamkoliv.Když tam dám Dreambox tak,kde bylo na skylink předtím 100% tak na dream je třeba 78%,nebo na DIGITALB 16E,kde bylo na Goldena 100% tak je tam 69% na dreamboxu.
Tak,že tady vidíš ty rozdíly :laughing: :laughing:
To je to co Ti tady všichni říkají,já Ti to napsal polopatě!!!
Tak,že jestli Ti HD na skylink OK, tak ať je tam třeba 69% a je to ok.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

hery

co ten tvůj podšálek,testuješ?,jak to vypadá? :laughing: R^ :lookaround:

pierrepetr

pierrepetr

Kolego, teď jsem na chalupě, ale chystám v bytě na balkon přestavbu. Svařil jsem nové konzole a už mám natřeno a příští týden budu postupně instalovat. Na pevné 85 cm Mascom mám 3x twin LNB Inverto 2x RED 19,2° a 23,5°E a 1x Black na 28,2-5°E + 2x Dis. 4/1..A teď změna na vstup 4 jsem měl TWIN Chess na FEMERU pozicioneru ze dvou míst od satů manuálně nezávisle ovládání. No pořidil jsem si 100 cm parabolu Emme Esse dural na Badr, dám na ní LNB Golden Interstar TWIN ten vyhovuje - místo 80 cm. No ale mám dilema, mam i Dis. motor testuji na chalupě v USALS a fakt dobrý a lámu si hlavu, jak ten 1. motor ovládat - DVOUMA SAT-REC - v USALS, už toho Femera se mi tam dávat nechce. R^ :)

CES

pierrepetr

Jo,nechal jsem na jednom dreamu a parabolce pouze
4 družice,hlavně ty na fotbal/ASTRA2,ASTRA3,ASTRA1 a Hotbirt/tam to ukazuje cca vše stejně od 72-78% kvality signálu u nejlépe chodícího LNB,čekám na zhoršený počasí a pak uvidíme co to bude dělat.Přinejhorším to zase vyměním za Gilbertinku.Měl si pravdu ten mrzák LNB co má šumové číslo 0,3 ten vykazuje nejlepší výsledky. :8)

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery

to:CES

Zítra jsem v Rychnově n/Kn ,tak to připrav a půjdem na to :8) :8) :8)

hery

hery....

a víš proč je ten mrzák nejlepší? :laughing: R^ :lookaround:

pierrepetr

Chlapci poslední dobu sleduji, že chce někdo radu, a potom o něm nikdo neví viz.ganter na Ty to lidi podle mě neragujte, zdali chci, aby mi někdo pomohl musím se zůčastnit debaty o mojem problému, a né abych zadal problém a šel na pivo.

habanero
Registrace: 6/2008

habanero

to je normálka,poperte se s tím,já si to někdy přečtu,tzv.neplacená poradna :laughing: :laughing: :laughing:

pierrepetr

CES.........

no jak si to představuješ?,jako že se ze dvou místností budete prát o pozici motoru?,jedině z loop výstupu,vždy bude v provozu jeden přijímač ,nebo oba na jedné pozici současně a potom takto
http://www.liddll.de/thread.php?threadid=74
:laughing: R^ :lookaround:

pierrepetr

CES...

Ahoj Brachu, tak jak uvádí pierrepetr - loop.
Já to mám v obýváku ještě složitější. Do 10/1 diseqc mám na 1.pozici zapojen motor (zbytek 9 pozic natvrdo) do dvoutuneráku Argus VIP2 do 1.tuneru a na druhém tuneru mám další 10/1 diseqc již vše napevno bez motoru.
Z prvního tuneru mám vyveden koax přes loop do linuxu Argus Pingulux, když si chci hrát a přehrávat třeba filmy ze síťového disku. Ten zapínám jen když samo vypnu Argus VIP2.
V Pinguluxu mám opět nastaven na 1.pozici motor a zbytek napevno.....
Na tom 10/1 diseqc s motorem mám připojeny výstupy z 10x LNB ze 3 parabol (1x 100cm parabola s motorem, 1x parabola multibeam 85 a 1x 80 parabolu).

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

habanero. pierr....

Habanero, to tady občas čti a něco se naučíš. Pierrepert no proto jsem se motoru dlouho zdráhal používat, ale doba to mění. Jinak by to šlo ovládat, ale řešení na starou bačkoru, použít Saxon-metodu - ovládaná relátka, ale zas půjde 1. nebo 2. sat na pohyblivé parabole. Ale budu v háji na pevnou parabolu a to nemohu manželce udělat - už takhle z toho má guláš. :))) R^ :)))

CES

CES.........

tak jednoduše,dvě paraboly,pevná+pohyblivá,nebo dva motory,každá sranda něco stojí :laughing: :lookaround: :lookaround: :lookaround:

pierrepetr

Hery

Tak zavolej, a testnem toho Goldena. Ale ideální čas mám 11:00 - 13:00 hodin. Jsem po dovolený. R^

CES

Pierrepetr

To právě s tím polárním závěsem - pozicionerem Femer s TWIN LNB ke dvoum SATUM nezávisle zdublovat jde. Ale zas nemáš to pohodlí s USALS ovládáním jak u motoru. R^ :)

CES

na usals

se vykašli,to je jen pro debí.ky,co si neuměj nastavit pozice,nastav a ulož pozice ručně :laughing: :laughing: :laughing:

pierrepetr

motorom dolaď najsilnejší signál choď ku anténe vyskúšaj hore dole keď nebude silnejší LNB posuň bližšie alebo ho oddial malo by byť neviosené oproti anténe,keď sa nič nestane tak viac s antény nedostaneš.Možno tých 70% je pre tvoj Satelit 100%.Napr. Illusion akonáhle zacíti signál hneď ukáže 100%

Igor
Registrace: 1/2006

nic neobvyklého

pokud nemáte profi-měřák vždy to bude jen odhadnuté od oka.... :8)

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

Vždy nastavuji parabolu na min. 150%. Dnes si jeden zákazník připlatil, tak jsem mu to nastavil na 180%.
Není nad profi práci.

andel666
Registrace: 2/2010

ojoj

Honzo kolego, já jsem měl na LOOP Dream 800 HD PVR clon do Technisatu HD8-SX a nesnášelo se to - Dream ztrácel data a to znovu " inicializování SHARE " bylo na nervy. Prostě LINUX s KARŤÁk na LOOP nejde do Double a i velký MÁG hery na to přišel a namontoval si třetí parabolu pro druhého Dreama 800 SE, ale to už bylo na mě pozdě, v tom jsem ho předběhl. Již to máme s herym prokonzultováno. R^ R^ Jak je v US ???

CES
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra