![]() |
|
Powerline 220vahoj, vím že to sem asi až tak nepatří, ale spousta lidi se zde zabývá počítači. chtěl jsem se tedy zeptat na vaše zkušenosti se zařízením powerline. většinou je téměř u všech typů uváděna maximální vzdálenost 300m, ale není uvedeno jestli je nutno aby oboje zařízení bylo připojeno na stejnou fázi, nebo je to jedno. u mě se konkrétně jedná, že by bylo jedno zařízení v jednom domě a druhé ve vedlejším a nejsem si jistý funkčností. co myslíte bylo by to takhle funkční.díky za vaše zkušenosti a odpovědi. |
cvrcek92
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 135 |
![]() |
|
RE: Powerline 220vNanoStation M5 (Loco)Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
cvrcekmedzi dvomi fázami to nefunguje - spojenie by sa uzatváralo cez vinutia transformátora.Ak majú oba domy 3F prípojku tak môžeš nájsť rovnakú fázu a dúfať, že vzdialenosť nie je taká veľká aby to fungovalo. Otázkou je tiež na čo to potrebuješ - na surfovanie po internete je to OK, na video v HD rozlíšení to bude asi problém. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
Je téměř vyloučené,že by to fungovalo přes elektroměr. Indukčnost cívek v elektroměru téměř s jistotou zablokují možnost přenosu signálu. Takže bych s tím asi nepočítal.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Powerline 220vdíky za názory, bohužel jste mě moc nepotěšili :))) s těmi elektroměry jsem tak trochu počítal, ale překvapil mě ten přenos videa. právě na tento účel to chci, připojit multimediální přehrávač. no budu to muset nějak vymyslet ;) |
cvrcek92
![]() |
|
RE: Powerline 220vAno, je to tak. Přes indukčnost elektroměru to neprojde (naštěstí), takže rušení z toho krámu zůstane u tebe doma a nepoleze dál po síti. I když v dnešní době je to už asi jedno. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Powerline 220vpodařilo se mi na netu najít článek o testování tohoto zařízení: http://diit.cz/clanek/d-link-powerline-dhp-301-datova-sit-v-elektrickem-vedeni tam jim to přes elektroměr a i jinou fázi prošlo i když to nejspíš na přehrávání videa z NAS nebude. chci to totiž jako náhradu za poškozené lan vedení, naštěstí tam vede ještě jedna linka tak to zkusím napojit na ni a do zásuvek v jednom okruhu. prvně jsem se tomu bránil z důvodu že na této lince jsou přes switch připojeny další dva přehrávače, no nic jiného mi nezbude. |
cvrcek92
![]() |
|
RE: Powerline 220vTenhle vynález bych nejradši vygumoval. Totálně to zaruší krativlny všem v okolí. Já vím, že dneska "už to skoro nikdo neposlouchá", ale zrovna já jo, a štve mě to, kruci. |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
RE: Powerline 220vMezi fazema to funguje normalne, ale rychlost se tim snizuje. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: Powerline 220v -Funguje aj v inej fáze.Mám 4 kus Powerline- D-Link,fungujú v každej zásuvke v poschodovom dome,rýchlosť 20mb/sek.Teraz merané. |
tatar
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
RE: Powerline 220vPlne súhlasím s Louskacek, existuje aj ochrana čistoty rádiového spektra a tzv. neprimerané vyžarovanie el. tech. zariadenia - takéto sú potom spravidla odstraňované, lebo úprava zariadenia v praxi nefunguje, - avšak je to zdľhavý proces ( na náklady rušiaceho) :))) |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
Tatarto, že fungujú v každej zásuvke ešte nič neznamená. Dôležité je, či ich máš napojené z rôznych fáz 3-fázového rozvodu alebo z jednej fázy.Ja mám 2ks Powerline Siemens a tie v dvoch rôznych fázach dokážu nadviazať spojenie ale rýchlosť prenosu je nepoužiteľná. |
Dagy2
![]() |
|
RE: Powerline 220vLouskáček: A taky zrušit wi-finy. Co dokážou vyšší harmonický :)VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
Dagy2Stačí vypnúť istič a v 2 izbách zásuvky vypnuté v izbe s routrom zásuvky zapnuté..Na 1 fáze rýchosť 50Mb/s,medzi fázama20Mb/s.Staré adaptéry Powerline boli dos pomalé,nová technológia funguje perfektne.2XFTVP Panasonic,2x notebook,1xPC/WI-FI/-všetko nararaz pripojené cez router od UPC. 4X Powerline,1X WIFI. |
tatar
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
Přenos mezi fázemije celkem logický vlivem mezivodičových kapacit a poměrně vysokého pracovního kmitočtu nosné frekvence. Jak je ale vidět, tak se i tak snižuje přenosová rychlost.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
Tatarodhliadnuc od funkčnosti/nefunkčnosti ProLine - to čo píšeš vôbec neznamená že ti to ide cez dve fázy.Mám v dome cca 12 ističov ale fázy sú len 3, takže vždy 4 obvody sú z jednej fázy... |
Dagy2
![]() |
|
RE: Powerline 220vPřenášet video ve slušnej kvalitě přes Powerline, a mezi barákama ?? - tak na to si počkám. Technická úroveň zatím s bídou dohání wifinu/n, a ta jak známo, na HD moc nemá. Přiznám se, že mě to zatím ani nenapadlo to zkoušet.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Powerline 220vOna je to antena, ktera vibruje ve zdi tveho domu, k sobe bych takove svinstvo nepustil, jen proto ze jsem liny si natahnout utp? Navic ti to zere elektrinu.A elektromerem ven by to projit nemelo urcite, zapomen ze to doleze do vedlejsiho domu, mozna tak do vedlejsiho bytu nekde v panelaku :-) |
Hollys
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 767 |
![]() |
|
RE: Powerline 220vData patří do koaxu nebo optiky. Děsím se okamžiku až instalatéři přijdou na to, že by šlo ušetřit kdyby se fekálie a pitná voda pouštěly jenom jednou trubkou. Stačilo by obracet směr. ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Powerline 220vOdkedy clovek, alebo jeho predok, este pred Cyrilom a Metodom zliezol zo stromu, odvtedy s uspechom vymysla veci ktore mu skodia... Rv :bomb:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
![]() |