![]() |
|
Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném rozvoduZdravím, našel jsem několik diskuzí kde se řešilo rušení DVB-T signálu při zapnutí SAT. Mám stejný problém, ale rušení nastává i když mám signály vedeny samostatným rozvodem. Koaxiální kabely od anteny a paraboly jsou svedeny stejnou šachtou a "husím krkem"...po zapnutí SAT na jedné TV, vypadne MUX1 na druhé TV. MUX2 má asi silnější signál, protože dále běží. Má s tímto někdo nějakou zkušenost a nápad jak řešit? Díky |
Marty
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 101 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Zkus uvest blizsi udaje,napr.kmitocet ruseneho multiplexu,typ koaxialniho kabelu.S uvedenym typem ruseni v samostatnych kabelech jsem se prozatim nesetkal.MUX2 patrne nemusi mit silnejsi signal,jen neni rusen:),ma "neruseny" kmitocet.Prvnim opatrenim by mohlo byt osazeni SAT mf filtru (950-2400 MHz) do koaxialu se SAT prijmem.Dale dle doplnujicich udaju. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Jedná se o MUX1 na kmitočtu 594MHz. Koaxiální kabel CB 100/C 75 Ohmů, Výrobce EMOS SK s.r.o. Bytča |
Marty
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Pro zajímavost MUX2 je na kmitočtu 586MHz |
Marty
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Podle informaci o MUX1,2 co pises prijimas na antenu Klinovec,kde MUX1 je kanal 36 a MUX2 je kanal 35.Je to tak? |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Přesně tak.Myslíte, že je možnost aby signal rušil například prodluzovak na 230V na který je TV a satelit připojen? Mám prodluzovak veden pod topenim k TV a stejnou cestou vede do druheho pokoje koax na DVB-T. Ve chvíli kdy TV zapnu tak na vedlejší TV vypadne MUX1. |
Marty
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Zrejme mas nekde poruseny kabel(opleteni,folii al),když si protahoval koaxiál husim krkem.Ja osobne bych volil kvalitnejsi kabel do rozvodu.Treba Nordix 402Cu nebo Belden H125 Cu.Jinak s rusenim DVB-T jsem se nesetkal po natazeni kabelu zvlast pro SAT a DVB-T. |
HYPER
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Ještě zkusím předělat koncovky a stineni, protoze na jednom miste ve vedlejsi mistnosti je kabel spojovany. Ale v husim krku je kabel uplne volny a nedavno uplne novy tak se mi to moc nezda. |
Marty
![]() |
|
Máš tamzemní smyčku! :-)Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...To vypada pravdepodobne na zemni smycku.Zkus zaradit(pripojit) galvanicky oddelovac za TV co prijima DVB-T z anteny.Treba tento Toner XTI-1G.Zapojis ho takto:vystup oznaceny drop bude zapojen na koaxialu vedeny k antene a vystup oznaceny TV bude koaxiál veden k vstupu tuneru na Tv. |
HYPER
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...A co s ni? |
Marty
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Ještě se zeptam:pouzivas k prijmu DVB-T prezesilovac k zesileni signalu? |
HYPER
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Co s ni? Však ti to tady pisu. ;) |
HYPER
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Nene jedu bez jakehokoliv zesilovace...dokonce jeste na klasicke sito na analog. Ted resim za jakou antenu to vymenit v oblasti kde je zhorseny prijem. Bydlim 15km od Loun mezi lesy a na to sito kupodivu chytam Klinovec...kdyz je zatazeno tam i vcetne multiplexu s HD kanaly nebo Muxu 4.Doufam ze nejaka antena s vetsim ziskem urcena na dvb-t mi to trosku vylepsi. |
Marty
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Jasny ja vim, diky. Psal jsem to skoro soubezne s tebou :)) |
Marty
![]() |
|
tady je tosnadné oddělení,jak psali výše do antenního vstupu TV DVB-T oddělovač :laughing: R^ :lookaround: |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...To sito bych nechal jestli je to to cesky TVA 21-69 s hustsim sitem a nerozpada se.Pokud by si pouzil predzesilovac mensiho zesileni se ziskem do 16dB pro zesileni signalu DVB-T,tak by si musel zaradit ten galvanicky oddelovac az za napajeci výhybku,protoza není pruchozi pro napeti. |
HYPER
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Co bych ti ještě doporucoval: nechat si zmerit signal DVB-T v miste tvého prijmu. ;) |
HYPER
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Díky za rady...tohle řeším už pár měsíců a nebyl mi schopný poradit ani žádný televizák.Co se týče anteny, tak nevím přesně co je to za síto... Určitě se nerozpadá, je na střeše cca 10 let a chytám na něj Mux 1 a 2 dá se říct za jakéhokoliv počasí. Pokud je alespoň trochu oblačnost tak mi jede i regionální Mux s HD ČT programy. Když je úplně zataženo tak jede Mux4...Mux 3 nechytám vůbec...v mé lokalitě asi není odkud. Každopádně bych chtěl nějak vyřešit to aby signál tolik nekolísal dle počasí. Ať už novou anténou nebo zesilovačem. Vesměs mi všude doporučují například SENCOR SDA-640 se ziskem 16dB nebo TRINAPPE 7000 se ziskem 18dB. Otázkou je jestli je lepší měnit antenu nebo jen doplnit zesilovačem. |
Marty
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Měření jsem řešil dnes a v okruhu 30km kolem mě to není schopný udělat snad nikdo :-)Televizáka dělá dneska kde kdo, ale co zjišťuju tak vědi tak akorát jak nasadit koncovku na koax...toť vše :-/ Nějaký levný měřák dvb-T jen s kontrolkami na stav signálu mě asi nespasí co? |
Marty
![]() |
|
jo revizákůmjezdím opravovat taky,anténám nerozumějí,satelitům vůbec,tak zásuvky,jističe,to jo :laughing: R^ :O |
pierrepetr
![]() |
|
kde tobydlíš? R^ :laughing: :O |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Na půli cesty mezi Louny a Rakovník :) Podlesí...všude chmelnice, kopce a lesy...Ale směrem na Klínovec mám docela otevřenou cestu vedle kopců :) |
Marty
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...A co Chomutovsky Jedlak 33,58 kanal nebo Plzen-Krasov 34,48 A 52 kanal,mas tam signal? Zkousel si to? To ses opravdu nekde v nejakym doliku nebo mas kolem sebe vysoky stromy?Cesky sito najdes na strankach výrobce Vaten.Jestli mas to s ridsim opletenim steny a ma ještě u tech ctyr dipolu kratky plastovy rahno s tremi prvky smerujici dopredu,tak to bude sito polskeho typu. |
HYPER
![]() |
|
tak tamcestu zrovna nemám,možná se někdo odtud ozve,nebo si dej poptávku přes net :laughing: R^ :O |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Rušení DVB-T při zapnutí SAT v odděleném r...Plzeň mám přes kopec, tam je to s tímhle sítem nechytačka.Chomutov by asi šel ale musel bych otočit víc doprava do Klínovce což se mi moc nechce protože z Jedlaku nejede ten regionální MUX s HD programy. Stejně tak nejede z Jedláku ani MUX3...takže o ničem. Bukovku z Ústí mám taky přes kopec. Mám kopce z prava a z leva když se dívám ve směru anteny na Klínovec. |
Marty
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
![]() |
|
![]() |