![]() |
|
usazení paraboly na motoruco nejvice na noze motoru smerem dolu nej nastavení nebo se pletu. |
bambule
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 761 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 116 | |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruAle k tematu. Čekám, kdy se objeví nějakej průkopník, kterej vymyslí k motoru speciální LNB, který by mělo servo pro jemný doladění spinu. To by byla bomba. Dalo by se to samozřejmě do ohniska na parabolu, na nulovým bodě by se nastavil nulovej horizont, no a pak by se doladil přes servo +- spin, kterej by se uložil do paměti vedle USALS pro každou pozici. Mohlo by to mít taky modifikovatelnej ozařovač. Aby se celá soustava jemně doladila pro každou pozici.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruAle k tematu. Čekám, kdy se objeví nějakej průkopník, kterej vymyslí k motoru speciální LNB, který by mělo servo pro jemný doladění spinu. To by byla bomba. Dalo by se to samozřejmě do ohniska na parabolu, na nulovým bodě by se nastavil nulovej horizont, no a pak by se doladil přes servo plus/minus spin, kterej by se uložil do paměti vedle USALS pro každou pozici. Mohlo by to mít taky modifikovatelnej ozařovač. Aby se celá soustava jemně doladila pro každou pozici.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousnějak jsem to nepobral,proč chceš každou pozici dolaďovat?,každá pozice je doladěná na maximum,díky přesnému nastavení motorické paraboly,to co požaduješ má své opodstatnění u velkých parabol,kde díky váze systému dochází k nepřesnostem,pro běžné montáže do 85 cm parabol není třeba blbnout,stejně to na žádné slabé družice není určeno :laughing: R^ :O |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruLNB je u větší ofsetky dost daleko a někdy se k tomu blbě může. Netvrdím, že všechny posice by se měly dolaďovat spinem, ale když je to na hranici příjmu, tak by to mohlo pomoct. U silných signálů to není tak podstatný. Teoreticky vzato, a to máš pravdu, když to srovnáš na nulovým bodě, tak by to mělo sedět.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousvšechna tato dolaďovátka mají jen jeden úkol,opravit nepřesnosti při nastavení paraboly s motorem ať už nevědomostí montážníka,nebo fyzikálními zákony celé konstrukce,které nelze jinak eliminovat,pro velké paraboly s úzkým diagramem se tyto věcičky používají :laughing: R^ :lookaround: |
pierrepetr
![]() |
|
Ještě dodatekněkdy je problém právě s LNB skew,je to vada LNB,nastavíš přesně vertikál,ale horizontál nesedí,pak jedině najít správné LNB bez vady,ale u svářeček to není třeba řešit R^ :lookaround: :O |
pierrepetr
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruProblem je hlavně v tom, že koupíš LNB a nikdo Ti neřekne, pro jakej talíř má ozařovač. Už jsme so vo tom bavili.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
ano je to tak,ale zase ,kolik lidí vůbec ví o co jde,koupí co je nejlevnější,nebo co má soused a je spokojen,nic neřeší,jen my to ďoubeme a víme,kdo je na tom lépe?čím víc víš,tím víc víš,že nic nevíš,(nevhodné slovo) má nejkrásnější život,je spokojen,my máme starosti,ale zase,samy si za to můžeme,moc o tom přemýšlíme a vzděláváme se,je to naše volba R^ :lookaround: :lookaround: :))) |
pierrepetr
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoru...v problematickom prípade sa skew LNB naladí ako kompromis medzi H a V.Horšie je, že 90% ľuďom sa nedá vysvetliť, že parabola, ktorá sa montuje napevno (teda bez motora) pre príjem družíc na inej pozícii ako je zemepisná dĺžka montáže nemá byť kolmo, pretože aj samotná parabola má mať svoj skew!!! ...a na pozícii napr. DIGI TV kde je/bol samotný signál dosť slabý sa bez nastavenia skew-u paraboly dostávajú na úroveň menšej veľkosti so správnym skew-om... ...po vysvetlení aj tak čumia ako na podvodníka - pritom vysávač od BECK-a a hrnce od ZEPTER-a už majú...!!! :-/ :bigeyes: ;P |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoru...a motor tento problém vlastne vyrieši (som zabudol dopísať)... |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
brgaJasně. To je to pravý vořechový. Soustava by se měla ladit na pozici nejbblíž k místnímu poledníku a tam chytit horizont. Motor to už potom srovná svým polarmountem. No a když nemáš motor... Já to řešim malým výložníkem ala polární závěs, a tam teprve otáčim. Když jelo Digi, tak mi to takhle chodilo v Německu několik let. Když ale vidim ty instalace na Digi /Plzeň/, tak se musim smát. Správně jsi to vystihl. Dokonce myslim, že jsem měl to Digy na 60tku, protože na 80tku jsem tenkrát šilhal 28-23-19-13, a jelo to OK.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morous:Všetko o, čom píšeš, mi je úplne jasné, ale akosi si neviem vizuálne predstaviť toto:"Já to řešim malým výložníkem ala polární závěs, a tam teprve otáčim". Fotečka by nebola? |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruJJ, vyfotim a dam to někamI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousco jako řešíš ?,dej fotešku :laughing: R^ R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruJo s nějakou 80 cm parabolou můžete vertikálně po chobotu "šibovat". Ale se 120 cm - chlup sem, chlup tam. :) R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
EmanJenom pro ukázku: http://ulozto.cz/live/xyDLt5PD/vyloznik-wmv Dělali nám rekonstrukci balkonu, tak jsem to vyhodil a koukám na kabel.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
MorousBez parabol a koukat na kabel, kolego - tak to JÁ jsi jdu lehnout na hřbitov. Rv :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: usazení paraboly na motoruNa kabelovkuI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousno jo,jenže kam uchytit parabolu,dolů nebo vejš,to tady nikdo nebude tolerovat,jako u motoru R^ :lookaround: :lookaround: :O |
pierrepetr
![]() |
|
MorousĎakujem, pekné, hlavne oceňujem tú námahu s videom! |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
@CESMusel jsem všechno vyházet, 120tku jsem prodal, a teď stavim novej stožár. Zatim tam mám provizorně 80tku na motoru. Ten pude taky pryč. Nejsem dost vysoko a přerostly mi stromy za voknama, takže s Hispasatem je taky konec. Teď řešim so dál. Asi dám T90 a uvidim, jak to dopadne se stromama.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
PierreNerozumim.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
brgaTo co jsi říkal o skew paraboly bych doplnil že platí o to víc, že paraboly jsou vejčitý převážně na výšku.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
vždyťo tom je vlákno,vejš, nebo níž,to je stejný,jen ta trubka není ohnutá |
pierrepetr
![]() |
|
EmanNenašel jsem šrouby, tak jsem to musel k tomu disku přivázat. SorryI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 116 | |
![]() |
|
![]() |