![]() |
|
Kolísání satelitního signálu z pozice ASTRADobrý den, prosím o radu.Na přiložené fotce (http://tatamuk.rajce.idnes.cz/nastenka#parabola.jpg) jsou dvě paraboly, kdy horní je souseda spodní moje. Původní stav byl, že soused měl DIGI TV a já ASTRU 19+23 a signál jsem měl cca 85%. Minulý týden soused přešel taktéž na ASTRU a mě se najednou zhoršil signál na cca 50% (přestaly hrát HD programy). Jelikož máme společný držák myslel jsem, že se při natáčení jeho antény hnula i moje parabola, ale to se nestalo. Nakonec jsem vypozoroval, že pokud svítí na parabolu slunce signál je 50 - 60%, naopak večer a dnes ráno(viz fotka) je signál 85%.Vyzkoušeno s Xtrend 4000, Amiko Alien 8900 a Satelita 2000 všude stejný stav. Děkuji |
zde
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 7 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Dobré by bolo skúsiť dať do ohniska 23,5E. Takto je skylink len odrazom. Lenže podľa fotky to vyzerá že to už kvôli stene nepôjde. Je podozrivé že to ide zle od toho ako sused presmeroval parabolu. Možno zavadil o monoblok. Jeho pootočenie smerom dohora / dodola má dosť veľký vplyv na stav signálu. Alebo posunul eleváciu, ak je zadná časť plastová, tie sa časom vedia uvoľniť a popadnúť nižšie aj pri silnom vetre. Celé je to dosť nízko, nezasahujú v smere signálu nejaké stromy ? listnaté, ihličnaté...46E, 45E, 39E, 28E, 23E, 19E, 16E, 13E, 9E, 5E, 1W @ AB Cryptobox 652
|
Freedox
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 573 |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Podle čeho usuzuješ, že se při manipulaci se sousedovou parabolou nehnulo s tou tvou? Stačí nepatrný posun a signál jde dolů. A pak to samozřejmě pocítíš nejdříve na těch HD kanálech. Takže pořádně doladit.Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 3 444 |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Ale proč se to potom chová takto - Nakonec jsem vypozoroval, že pokud svítí na parabolu slunce signál je 50 - 60%, naopak večer a dnes ráno(viz fotka) je signál 85%. |
zde
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Neni to 100% zrejme,jak prohlasil kolega-23,5°E se dava v techto aplikacich vzdy do ohniska.Neda se tedy delat nic jineho,nez zkontrolovat spravnou pozici monobloku (krk 23,5° v ohnisku a ujistit se o tom) ,celou sestavu kontrolne vysmerovat,vcetne natoceni monobloku a musi to jet jak fyk.Nasledne rezat stromy a bourat domy:),informuj nas potom v com bylo jadro pudla:). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
možné příčiny problémů- Anténa špatně nastavená- Na 23,5 by se nemělo šilhat - Je možné, že při šilhání navíc stíní krk horní paraboly. spodní talíř, která míří ohniskem na 19,2 by měl být natočen více na východ, než horní. jelikož je ta spodní parabola navíc větší než horní, tak jsem si téměř jist, že díky zdi už nelze talíř více natočit na východ, tedy do optimálního směru. Prostě prohod monoblok a nasměruj talíř ohniskem na 23,5E a budeš se signálem spokojen jak na 23, tak na 19E. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...sorry, poplet jsem to, talíř by měl být více na západ než ta horní, případě ohniska na 19,2. Což si myslím podle fotky že neni.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Jasně, určitě vše znovu proměřím a nastavím (výhled je úplně volný), ale stále mi nikdo nevysvětlil proč je to večer a ráno úplně bez problémů, díky |
zde
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Zdar,nezkoumat:),jednou z hlavnich pricin je patrne utlum signalu vlivem teploty prostredi.Protoze je ASTRA3 silna jako svarovaci agregat FRONIUS,nikdo to nezkouma.Jina je situace u UK beamu britskych programu 28,2°E.Tam se daji ruzne zavislosti pocasi/prostredi na vypadcich vysledovat.Bohuzel nemam odpovidajici prumer paraboly pro moji lokalitu. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Proc je to vecer a rano bez problemu ???jedna moznost je, ze sa slnecne luce z reflektora odrazaju do LNB a zohrievaju ho, toto sa prejavuje najviac vtedy, ked pozicia slnka je blizko pozicie satelitu, cize okolo obeda. Ak je parabola zle nastavena, efekt slnecnej poruchy sa este viac zosilni. Skus porovnat kvalitu signalu v rovnaku dennu dobu ked je zamracene. |
warkiller
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...tyto paraboly si nemohou nijak stinit.Problem bude v nastaveni tak jak pise saxon. Pri spatnem nastaveni se to muže chovat tak jak říkáš, po doladění problémy zmizí.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Tak zde to vypadá na opravdu těžký oříšek. Podle mě nějaké sprosté slovo ohnisko ani nemusíš řešit páč pokud by ta anténa byla naladěna dostatečně, tak máš ráno 100% studených a večer 100% teplých. A ještě navíc dle jednoho blíže nespecifikovaného odborného návodu k montáži parabolické antény je to dokonce lepší varianta kvůli možnému rušení "NAŠI ASTRY" vedlejší pozicí 28,xE.Můžeš přehodit SVůJ kabel do JEHO lnb a vzkázat mu, že až si nechá opravit svůj televizní příjem, ať to přibere i s TVOJí anténou.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Ak je zle nastavena parabola/monoblok, resp.je pokrytie územia signálom hranicne vzhladom na velkost paraboly, môže signal viditeľne kolisat pri zmene počasia a tiez zmeny deň/noc. Ta druha možnosť je spôsobená ionizaciou častíc v ionosfere Zeme spôsobenou slnečnym ziarenim. Už údaj iba 85% je podozrivo nízky, takze nastaviť poriadne parabolu ... |
slavo777
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 108 |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Nicméně ta teplá a studená procenta by na kvalitě obrazu NEMěLA být poznat!Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Šmaryja Josef jestli je údaj 85% podozrivo nízky, tak jsem se svými 69,35% vyložený PACHATEL.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Hergot toto nie je burza nahanate tu procenta.... :laughing: Dostelovat, alebo vratiti do povodneho stavu, parabolu alebo suseda.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@zdeak Ti to nikto nevysvetlil, tak tu to máš. Možno si počul o tzv. tepelnom šume, ten samozrejme stúpa s teplotou okolia, paraboly a LNB = zhoršenie až znemožnenie príjmu (napr.extrém 2x do roka keď slnko je za satelitom). Ak nemáš správne nastavenú parabolu a LNB, tak sa to prejavuje presne ako píšeš. Takže sa pridávam k tým čo už Ti radili : nastav si správne parabolu podľa mer. prístroja, v horšom prípade podľa "teplomera kvality" na prijímači a budeš v pohodeSlovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
@zdeliquere to napísal jasne a stručne, percentá sú v takýchto prípadoch iba mlátením prázdnej slamy. Nastav parabolu (aj LNB) a všetko bude v poriadku! |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Děkuji všem, nechám odborně seříditpřeji pěkné prázdniny |
zde
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Zde nie, ale v Londyne uz Katie asi rodi a co skylink ?Daj si to dostelovat.... R^ Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Ještě mne napadá vlhkost v LNB konvertoru.Přes noc vlhkost zkondenzuje a nedělá problémy, stejně tak večer když přestane svítit slunce na parabolu. Ráno se při osvícení paraboly voda změní v páru a brání průchodu signálu (změní parametry LNB). |
colombo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 528 |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Nebola by lepsia moznost dohodnut sa so susedom a ponechat vacsiu parabolu a dokupit monoblok twin? Doladenie samozrejme i tak nevyhnutne... |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
Pravdu má Saxon,lepší je dát do ohniska 23,5E, než šilhat. Je to rozdíl 3 dB v síle signálu, tj. odmocnina ze dvou krát méně. Při ohřevu plechu paraboly sluncem se parabola roztahuje, jsou to sice mikrometry, v případě, že byla tvářena za studena a má v sobě materiálové pnutí, nemusí jít o zanedbatelný vliv. Deformace paraboly + šilhání + neoptimální nastavení paraboly = výsledek.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Kolísání satelitního signálu z pozice ASTR...Měl jsem jednou opravu po jednom patlalovi,pán měl to samé co se zde popisuje.Závada byla voda v LNB a následná oxidace v kabelu. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
voda v LNBje možná vada,ale od minulého týdne nekáplo,tak to bude jinak :laughing: :laughing: :lookaround: :lookaround: :O :O |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
doplňuji infoposledních sedm dní máme největší období sucha za 60let,voda to nebude R^ :lookaround: :O |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |