Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Panasonic alebo Philips

Potreboval by som poradiť. Rozhodujem sa medzi kúpov televízora - 39" Panasonic TX-L39E6E, LED, FullHD, Smart TV, 99 cm a 39" Philips 39PFL3208H/12, LED, FullHD, USB, Smart TV, 100 cm. Poprosil by som o serióznu radu, ktorý vybrať. Ďakujem

masto
Registrace: 9/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 70
Odpověď v diskusním vlákně

@člověk

nemáš asi ponětí, jaký hlouposti tady píšeš. Jestli jsi žák sedmý třídy, tak to by Tě možná omlouvalo, ale pro Tvoji informaci-ani nejhorší grafik pátý kategorie by si nepřipojil v práci TV jako monitor, vo Skype se ti asi jenom zdálo, a nevím co sem pleteš 4K, jestli máš vůbec ponětí, vo co go?? Samozřejmě že to funguje. Dokoupíš kameru k TV za spoustu peněz, a jedeš. Stejně tak DLNA. Funguje perfektně. Pro někoho je to dokonce i zážitek.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

morous

"
nemáš asi ponětí, jaký hlouposti tady píšeš. Jestli jsi žák sedmý třídy, tak to by Tě možná omlouvalo"
Tu samou větu o ničem mohu také napsat já, že?
"ani nejhorší grafik pátý kategorie by si nepřipojil v práci TV jako monitor,"
Škoda že nepíšeš proč. Nelze si dobře představit jak grafik kouká z půl metru na TV o úhlopříčce 50", nehledě na to že rozměr 16:9 je pro něho (a nejen pro něho) nesmysl.
"vo Skype se ti asi jenom zdálo"
Tato věta nic neříká.
"nevím co sem pleteš 4K, jestli máš vůbec ponětí, vo co go??"
pak jsi nečetl příspěvky od pana technika výše uvedené.
"Samozřejmě že to funguje. Dokoupíš kameru k TV za spoustu peněz, a jedeš. Stejně tak DLNA. Funguje perfektně. Pro někoho je to dokonce i zážitek."
souhlas,až na to že webka pro monitor co uvádí technik také není zadarmo a na DLNA se nedokupuje nic.

člověk
Registrace: 3/2006

morous

jestli chceš někoho setřít, tak musíš argumenty na které nedokáži odpovědět. Poznáš to podle toho že začnu odpovídat asi takto:
nemáš asi ponětí, jaký hlouposti tady píšeš. Jestli jsi žák sedmý třídy, tak to by Tě možná omlouvalo - vo Skype se ti asi jenom zdálo - a pod. Jasný ?

člověk

RE: Panasonic alebo Philips

člověk: Žádnou TV s Ultra HD nemáš a ani žádnou v obchodě nekoupíš, takže neblábol kraviny. Koupíš max. 1920x1080, a to je rozlišení nižší, než se běžně prodávají monitory k PC 1920x1200.
A ohledně Skype a DLNA ti znovu opakuju, že mícháš hrušky s jabkama, protože to nemá žádnou souvislost. Navíc Skype v TV je nebetyčná blbost, byť samozřejmě beru, že pro nějakého vesnického balíka je to hit roku a rád si za takový nesmysl připlatí :razz:

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

techniku

co slovo to neodpovídá skutečnosti.
1)"Žádnou TV s Ultra HD nemáš"
A na co mi by byla? Musel bych mít adekvátní webku a druhá strana to samé. To mi zatím připadá zbytečné. Nikde jsem nepsal že ji vlastním.
2) "ani žádnou v obchodě nekoupíš"
Chceš li, do 14 dní ji máš doma.Máš rád samsunga, tak ti posílám samsunga:
http://www.samsung.com/us/video/tvs/UN85S9AFXZA
3)"takže neblábol kraviny. Koupíš max. 1920x1080, a to je rozlišení nižší, než se běžně prodávají monitory k PC 1920x1200."
Ať si každý rozhodne sám kdo tu blábolí kraviny. :) :)
4) "A ohledně Skype a DLNA ti znovu opakuju, že mícháš hrušky s jabkama, protože to nemá žádnou souvislost"
Nevím čemu říkáš "to", ale u TV skype a DLNA + další vymoženosti souvislost mají.
5)"Navíc Skype v TV je nebetyčná blbost"
Video komunikace zadarmo a to téměř vždy když se někomu zachce protože je každý skoro pořád připojen je blbost? Jasný pokud to nemusíš platit tak je to blbost.
Zbytek je o ničem, snad jen to že nic jsem si za vymoženosti TV nepřiplácel.

techniku napsal si hlouposti a dosud si je neobjasnil.
a)
Skype většinou slouží ke komunikaci jedince s jedincem a nikoliv pro skupinové "orgie" :)
a)Navíc pro tyto účely lze PC propojit s TV a naklonovat primární zobrazovač (monitor) na sekundární (televizor). :)
argumenty nějaký už konečně! Emoce a slova o ničem vynech!

člověk

Ujasni si, co vlastně sám píšeš, protože jinak se totálně ztrapňuješ:

Datum přidání: 22.07.2013, 21:00.05
Jedině že by speciálně pro tebe vyrobili extra monitor, který má lepší rozlišení než TV. Dej mi na takový monitor odkaz.

technikTKR

@člověk

Nechci Tě urazit, a napsal bych to asi takhle: Rád uvěřím, že Ti např DLNA běhá OK. Mě taky, ale výhrady mám. Pokud jsi soudný, nevyloučíš, že se mohou vyskytnout problemy. Může jich být celá řada. Kvalita zvuku, obrazu, titulky, formáty, kontejnery, přenosový řetězec a já nevím co ještě. Možná máš špičkové vybavení, používáš AC a Gigabit, bezproblemové filmy, atd, a nevím co ještě, ale to není vždy standart. Skype-když je síť přetížená, tak Skype koktá a neuděláš s tím nic, kdybys byl pánbůh. Mám několik kamer a UPC 60, ale nejvyrovnanější výsledky při Skype jsou s kamerou s nižším rozlišením. Jednu mám taky na televizi, ale mám to přes odloženej notebook. Ono jde totiž o kvalitu připojení a mašinu i na druhé straně. Na to jsi možná přišel taky. No a když chceš Skype opravdu používat, prohlížet fotky, posílat soubory, potom je praktičtější počítač. Rozdíl mezi kvalitním monitorem a televizí-no comment, no a 4K si naštuduj, ten odkaz jsi sem dal ty, ne já.
V neposlední řadě je uživatel-jeho vybavení, nároky, potřeby.Někdo prostě tyhle hračky nepotřebuje, tak je dobrý taky někdy rozebrat pro a proti. Navíc to všechno komplikuje obsluhu a zpomaluje system. A pak ty ovladače.
@ masto: k tematu. Vřele doporučuju na krámu všechno vyzkoušet a to od několika značek. Na Portable pořádnej HD film-10-20GB, různý formáty, vyzkoušet ovladač, vyhledávače pro služby jako je YouTube atd. Slušně chodí bezdrát klávesnice K 400r, zkoušel jsem to na LG, u Samsungu doporučují ale značkovou. Jestli tam chodí tahle jsem nezkoušel. Pro aktivní DLNA potřebuješ salší hračky, ale to záleží na uživateli, jak se rozhodne

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

technik

No však ano, měl si mi poslat odkaz na monitor, který má lepší rozlišení než TV. Potom zase já ti slíbil odkaz na TV který má lepší rozlišení než tebou uvedený monitor. A tak se taky stalo, ne? Sice si mi poslal odkaz (vlastně konkrétní typ), ale zase můj odkaz ti dokazoval že nemá lepší rozlišení než TV, takže své tvrzení si nedoložil.
Ale beru to jako kladný příspěvek snažící se o argumentaci.

člověk

Morous

Tak to je už jiná úroveň a proto dovol abych se také vyjádřil.
„nevyloučíš, že se mohou vyskytnout problémy“
To nelze vyloučit nikdy.
Dále vypisuješ možné problémy s kterými souhlasím, ale mě se vyskytovaly spíše při použití PC. Věř, nebo nevěř, u TV které je zapojeno na stejný net jsem to ještě nezaregistroval. Pokud mohu podotknout, TV používá OS Linux a prohlížeč Opera. Do jaké míry to má vliv na bezproblémový chod Skype by se dalo polemizovat. TV má webku originál, protože to jinou nepřijme, nevím zda to tak je u všech značek. Všiml jsem si, že souhra webky s PC a OS je také pro bezproblémový chod Skype důležitá.
„Ono jde totiž o kvalitu připojení a mašinu i na druhé straně.“
Souhlas, nejlepších výsledků je dosaženo když je na druhý straně také TV, v ideálním případě stejná značka, ale to není nutné.
„když chceš Skype opravdu používat, prohlížet fotky, posílat soubory, potom je praktičtější počítač.“
Tohle ti nemohu vyvracet, protože jsem soubory přes Skype nikdy nijak neposílal. Co jsem psal o prohlížení fotek, tak jsem myslel přes DLNA kdy ovladačem od TV z obýváku si ovládám HDD v PC, které je v jiné místnosti. Tam si vyberu video, hudbu, obrázky, či další možnosti které potom prezentuji.
„Někdo prostě tyhle hračky nepotřebuje“
Souhlas, ale zase se dá říci že v době kamenné nepotřebovali ani el. proud a žili dokonce možná lépe.
„A pak ty ovladače“
Tomu nerozumím, mám ovladač jen jeden a to od TV, kterým ovládám vše.

člověk

Jenomže já ti poslal odkaz na typ monitoru, který si běžně koupíš v každém e-shopu, zatímco ty tady argumentuješ nějakým televizorem, který si nekoupíš nikde. V takovém případě jsem ti taky mohl uvést monitory, které mají rozlišení i vyšší, než zmiňovaných 1920x1200 nebo dokonce nějaké UHD, ale narozdíl od tebe se bavím o reálném světě a ne nesmyslech.

technikTKR

" zatímco ty tady argumentuješ nějakým televizorem, který si nekoupíš nikde"
Není to pravda, pokud by ti došel do 14 dní jak jsem ti navrhl. Samozřejmě nedáš balík peněz aby se něco dokázalo, ale musíš uznat že koupit lze i když ne v každém e-shopu. O tom že by měl být ke koupi i v e-shopu píšeš až nyní. V původní zmínce to znělo jinak.
Nic nenaděláš s tím, že ty dvě věty zněly poněkud nešťastně.(abych se mírnil)

člověk

V maloobchodní síti v ČR takový televizor prostě nekoupíš, takže je to akorát nesmysl a není co řešit. Běž radši k vodě, venku je hezky a jistě nemusíš pracovat a tudíž ani trávit čas u PC :8)

technikTKR

Promiň, ale musím opět oponovat.
Že by to měl být TV z maloobchodní sítě ČR zase píšeš až nyní. Je to jenom měnění podmínek v tvůj prospěch. Ono celé to je nesmysl, protože to tazateli moc nepomůže.
"jistě nemusíš pracovat"
Myslíš že mi zázrakem padají peníze z nebe jako třeba Janouškovi? :-/

člověk

Odněkud ten televizor být musí, protože jinak je to pouze virtuální a nereálná věc. A to fakt řešit nebudu, sorry :8)

technikTKR

A co na to redakce

Nemělo by se to zavřít,vždyť to je jak když se hádají baby na pavlači s domovnicí..... Rv Rv

korkoran
Registrace: 10/2006

Nepochopitelné urážení Philipsů

Zdravím, předesílám, že dělám pro Philip a trochu s hrůzou jsem zde četl některé "odborné" názory a myslím, že je to spíš trochu móda kopat do Philipsů:
Obraz - stačí si přečíst jakoukoli fundovanou recenzi a obraz nikde u Philipsu není problém, protože na něm jednoduše už roky staví.
Ambilight - kravina především pro lidi, kteří ho nemají. Neslyšel jsem, že by si někdo stěžoval, max. ho u zpráv vypnou.
Ovládání a menu - někomu to nesedí, jinému to naopak sedí dokonale. Pravdou je, že to není právě neutrální provedení, není nic jednoduššího, než si to před koupí pořádně vyzkoušet.

Co se Smart funkcí týče, pracují na to všechny lepší značky, a pokud je někdo nechce používat, ať je klidně ignoruje ;)

adamart
Registrace: 6/2013

A k skajpu- ku komunikacii obraz vôbec nie je potrebny! Jedine ze sa partneri na dialku oddavaju masturbacii!!!

Kasr
Registrace: 8/2008

ale chlapci

nehádajte sa oči máme aj tak iba FULL HD, tak načo si to ničiť, keď mozok to aj tak príliž nespracuje, ono lepšie rozlíšenie môže byť, ale najlepšie to je ak sa kukneme von z okna.
Také 4K, no OK, ale pre obrovské zobrazovače kde klasické rozlíšenie by malo problém z kvalitou obrazu, a ono aj tak uvidíme len to FULL HD.

PISTOK153
Registrace: 11/2010

Ti mladsi nemaju nahodou uz oci s rozlisenim 4k?
Si ma pobavil- oci full hd!!!!!!!

Kasr
Registrace: 8/2008

A v gatach 2G ........ R^ :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 70

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra