Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Mimo mísu, vystřižení části videa

Zatím jsem používal Pinnacle 16 a Windows Media Maker a to ještě málokrát, (na prstech jedné ruky). Nicméně oba programy mají konečnou fázi zpracování v tom, že výsledný soubor se musí exportovat buď do souboru (s volenou příponou) nebo jako DVD, v případě HD to trvá na mém PC hodně dlouho.
Existuje program,který by umožnil pouze vyřezání úseku nahrávky, bez nutnosti výstupního Exportu? Díky za rady!

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

To dost dobře nejde.

Výsledný tvar videa je vždy nutné znovu vyrendrovat. Jde to ale celkem snadno v NEROu.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Mimo mísu, vystřižení části videa

program VideoRedo dokaze vystrihnut casti videa (obmedzeny si len i snimkom) a spojit ich bez dalsieho dodatocneho spracovavania.

grantec
Registrace: 3/2007

paklize se jedna o zaznam nektereho STB pak to skus, jmenuje se to ProjectX, pozor potrebuje k funkci java.

chocholos
Registrace: 11/2007

Pro nahravky mpeg (ts) pouzivam skvely opensource mpg2cut2.

Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC

pavsla
Registrace: 6/2006

VideoReDo R^

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Tak, tak - VideoReDo. A nebo zdarma AviDemux (zvládá už i HD), ale s ním jsem měl u takto upravených nahrávek problém s rychlým posunem vpřed/vzad na TV Panasonic (s VideoReDo to bylo v pořádku). Jinak nahrávky z Technisatu (HD S2) ještě předem "čistím" prostřednictvím Ts4np nebo TSremux (Bypass audio allignment odškrtávám, ale pořádně nevím proč). Na spojování rozdělených souborů TSsplitter a pak "vyčistit" viz výše. Ukládám HD do .TS, SD do MPG.

pivoj13
Registrace: 3/2008

Díky za reakce,

Technisat jsem prodal (z mnoha důvodů). S Arivou 252 jsem spokojen, protože to je Kombo a mám již 45 HD volných programů včetně pozemních 6. Záznamy z komerčních stanic musím postříhat. Ty se v reálu nedají sledovat. Prima má například 4-5 reklamních bloků u normálního večerního filmu.
Východisko je tedy ve VideoReDo nebo podobných programech. Náhrát, postříhat a teprve pak sledovat.Jde mi o to, abych úpravou neztratil příliš mnoho času.Ještě jednou děkuji!

samorost

S Ali3606 hodně štěstí ;P

technikTKR

Už to tu bylo nespočetněkrát - VideoReDo.

Času ani nervů neztratíš snad moc, naučit s tím efektivně zacházet se dá relativně rychle. Horší to bude s financema :-)

Jinak VideoReDo má integrovánu přímo funkci pro vyhledání a označení reklamy. Není to špatné a někomu může vyhovovat. Já ale stejně ručně záznam projdu (proskáču po minutách, nebo GOPech - kombinaci s kolečkem myši hodně dobrá a rychlá metoda) a reklamu označím s větší přesností, než to dokáže (ve výchozím nastavení) automat.

Wintermute
Registrace: 2/2007

Díky TechnikuTKR,

do přijímače nechci valit velké peníze.Z Česka a Polska mám po zemi cca 50 programů, z toho 6 HD. Za Arivu jsem dal 2 200 Kč,přijímač s lepším obvodem a Kombo vyjde řádově na 8000 Kč.
Počítač mám vedle TV, EMU ani sdílení nepotřebuji, bohatě mi stačí základní Skylink + FTA+pozemní. Obraz z Arivy mi připadá docela dobrý, určitě se nevyrovná Tvým přijímačům. Nemusím mít všechno. Přeji Ti, ať si kvalitní obvod vychutnáš.

samorost

Ztráta času

No já nevím - já právě z časovejch důvodů stříhám jenom začátek a konec když něco archivuju (je mi líto místa na disku). Na vložené reklamy je dle mého nejlepší přetáčení vpřed.

pivoj13
Registrace: 3/2008

samorost: Nejde o vychutnávání obvodů, ale o to, že všechno co ti proběhne UNI čtečkou v Arivě s M3606, nikde nezpracuješ, protože je v nahrávce kód. To jenom, abys pak nečuměl jak tele na vrata, když v PC uvidíš tmu :8)

technikTKR

VideoReDo TVSuite V4

deset minut výstřih a uložení filmu,jinak pokud to chceš jen zkouknout tak reklamy přetočíš v přijímači a je to R^ :laughing: :lookaround:

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@samorost: Smart Cutter for DV and DVB (klikni na "Download" nie na "Free trial"):
http://www.fame-ring.com/index.html

@grantec: VideoRedo nie je obmedzený iba na I-frame

brga
Registrace: 9/2009

...tak už je to asi jedno na čo klikneš - nápis "DEMO" tam bde tak, či tak - do cca predposlednej verzie to bolo OK - takže odteraz si treba zakúpť Key alebo... :lookaround: :8)

brga

brga

stáhnul jsem si ten tvůj odkaz,demo mě nepíše,jak dlouho to pojede,nebo jaké má omezení? :laughing: R^ :lookaround:

pierrepetr

Prvýkrát sa to objavilo práve s tou verziou 1.7.6, ale až do verzie 1.7.4 to bolo vždy OK.
Práve som to udskúšal ešte na verzii 1.7.5, ale stiahnuté od tretej strany a tam to ešte nerobí...
...ono aj ten inštalátor je na tej verzii 1.7.6 trochu iný - takže asi bola použita už nejaká nová "politika".

P. S.: ten asi sekundový nápis "demo" po každom strihu je to obmedzenie

brga

mě to chodí

bez nápisu,právě se ptám,jak dlouho to pojede,kdy po mě bude chtít klíče?,škoda,že neumí více druhů souborů, avi z moji bývalé kamery mu nejde :laughing: R^ :lookaround:

pierrepetr

no chtělo

by to klíč,to demo se opravdu objevuje,což je program k ničemu,pro archivace to není,pro vystřižení reklamy kouknutí na film a smazání to půjde,videoredo je lepší,ale zase neumí jiné formáty :laughing: R^ :O

pierrepetr

...stačí si stiahnúť staršiu verziu - napr. v 1.7.5 som stiahol tu a ide:
http://www.soft82.com/download/windows/smart-cutter-for-dv-and-dvb/

R^

brga

ta stará

verze umí avi a nepíše demo? :laughing: :lookaround: :O

pierrepetr

Keďže .avi je kontajner, tak ťažko povedať, čo je v ňom za formát videa, ale s kontajnermi to aj tak (asi) nepracuje...

brga

no právě

už rok nemohu spojit soubory z kamery,právě avi,ani vegas plná verze to nezvládne,avidemux to spojí,ale audio je rozhozené :laughing: :lookaround: :O

pierrepetr

...tak to skús z toho .avi kontajneru v nejakom SW vytiahnúť na nejaký konkrétny formát súboru (samotné video s audiom) - potom to postriháš ľahšie...

brga

no to je

problém zjistit,pokud to pošlu do jiného, tak konvertuje a mrší kvalitu :laughing: :lookaround: :)))

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra