![]() |
|
pripojenie sat.prijimača na internetPoprosím poradiť ako pripojiť satelitný prijímač a PC na jeden konektor RJ45 veduci od "Mikrotik RB711".Chcem to pripojiť kablom.Potrebujem router alebo stači swich?Stav pripojenia k sieti typ adresy: priradená serverom DHCP adresa IP: 10.10.10.20 maska: 255.255.255.0 vychdzia brána:10.10.10.1 |
notna
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 473 |
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetza A je správneza B je tiež správne. vyber si jednu možnosť. do budúcnosti,aj hlavne čo sa týka zabezpečenia domácej siete je najlepšie použiť router. vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
@notnastaci ti switch.Nosce te ipsum.
|
Warder
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 640 |
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetZalezi aj od kombinacie - aky prijimac ...mam skusenost, ze pri pouziti switch nesli sucasne dve zariadenia, pri pouziti routra vsetko ok.Nastastie som mohol switch vratit a za priblizne rovnake peniaze kupit router a vsetko ok. Takze za mna switch - nie. |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetĎakujem za rady.A aky router za rozumnú cenu by ste doporučili? |
notna
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 473 |
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetPoradí ti každý právě to, co má doma. Já to tody udělám také. Mám velmi jednoduchý ALFA AIP-W610 WiFi router. Snadné nastavování a zatím s ním nebyl žádný problém.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetrouter ako router. každému podľa jeho možností.Hlavne akú zváda rýchlosť prenosu dát.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetPokial budes v buducnosti chciet zosietovat domacnost NAS a podobne, tak nieco s Gb LAN. |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetJa mam TP-Link 741ND, pre mna zatial postacujuci, jednoducha instalacia, wi-fi ide v celom byte, vysiel ma okolo 20€.Pokial si trochu priplatis, vyber je ozaj velky, zalezi ake mas naroky a potreby, pocet portov, prenosova rychlost atd... |
HornetF18
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetpráve naopak, nie je router ako router.Mal som telekomunistický Vigor - presviedčali ma aké výhody má v spojení s ich internetom. Zo začiatku (2PC + sat prijímač) bez problémov. Potom pribudla tlačiareň, NAS, 3 ntb a zrazu nebolo dňa bez problému. Zabil to celé TV. Pol roka trápenia, preinštalovávania (veď pred tým to chodilo,nie? ) - po zapnutí niektorého ntb napríklad spadla celá wifi a museli sa reštartovať všetky ntb, SAT prestal vidieť externé disky, LG TV videl DLNA len vždy po vytiahnutí LAN kábla a opätovnom pripojení. Potom konečne ten šrot telekomácky zhorel. Kúpil som ASUS - všetko zrazu bez problémov. Telka, SAT, tlačiareň, NAS, počítače - proste paráda. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetJá kupuju delší dobu výhradně Edimaxy. Jednu kartu mám taky Atheros. Výborný zkušenosti mám s Routerem Edimax BR-6475n. Je spolehlivej a nepadá. Aktuáně stojí cca 1500,- TP -Link bych si nikdy nekoupil.Doporučuji před nákupem vše promyslet, případně si mašinku někde půjčit a vyzkoušet, abys nebyl zklamanej, že Ti to nerojde z obejváku do ložnice. Co se týče signálu, tak na HD video, pokud nemáš Gigabit, zapomeň. Po Wifi/N300 jde jakž takž HD ready, ale někdy se to seká. Můžeš se taky poohlédnout po routeru AC, jsou na trhu krátce, zatím jsem ho nezkoušel. Stovkovej ethernet nebo N/300/Litle, nebo nějakej levnej starej krám - nedoporučuju. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetJeště bych doplnil-poskytovatel: UPC má celkem solidní přístup, mašinku nastavíš a kdo přijde do bytu, řekneš mu heslo a on se bez problemu připojí. Malí poskytovatelé vyžadují registraci MAC adr. přístroje, ať je to router nebo telefon, notebook atd. Tím jenom otravují situaci, když Tě někdo chce hacknout, tak si stejně přečte MACa a naklonuje i ho, takže je to ve finále stejně na 2 věci, ale vysvětluj to někomu... Jenom abys věděl, do čeho jdeš..I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morous1/ HD video samozrejme po stovkovej sieti beží OK. To máš v telke gigovú sieť? Prehrávam 1080p mkv z NAS kde beží DLNA server do telky bez problémov2/ on si kupuje svoj router. Do toho či bude mať zabezpečenie cez WEP, WPA, MAC alebo voľnú sieť aby si aj susedia prišli na svoje mu nikto kecať nebude. Nastaví si čo bude chcieť - nachápem čo s tým má UPC. |
Dagy2
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internet1/ JJ buď rád, že Ti to šlape a jsi spokojenej2/ Zabezpečení - doporučuju WPA2/AES ale to nemá nemá nic společnýho s poskytovatelem. Poskytovatel ale může vyžadovat registraci MACu připojených zařízení. Jestli nevíš vo co go, tak si to naštuduj a nevotravuj. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousmyslim, ze to trochu prehanas.....Dagy vie dobre co pise a ja tiez. Predstav si, ze ten "obycajny" TP Link, ktory by si si ty nikdy nekupil, zvlada aj HD video, zabezpecenie si mozem nastavit ake chcem, pre navstevu nie je problem sa pripojit a bezi rok bez akehokolvek problemu a stoji asi tretinu ako tvoj ;) Takze moze pre menej narocneho uzivatela dobre posluzit ;) |
HornetF18
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetPripajam sa, tie obycajne TP- linky mam vyskusane , funguju spolahlivo. V pohode zvladaju aj alternativne softy ako napr. DDwrt a s usb citackou kariet a oscamom fachcia kludne ako domaci server. Netreba zatracovat.Nazdar. |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetChtěl jsem jenom upozornit @notna, že se může setkat s případem poskytovatele Internetu, který vyžaduje registraci zařízení. Tuhle filtraci si můžeš samozřejmě nastavit sám na svým routeru, ale někdy to vyžaduje poskytovatel. Mě to osobně nevyhovuje, když přijdu třeba hlídat děti a mobil nemám registrovanej. Chtěl jsem jenom na to upozornit. Někomu to vadit nemusí.A "router zvádá HD video" - to je obrat asi jako že LNB je HD. JInak v routrech a dalších podobných hračičkách současné generace hledejte MiMo,případně AC. MOžná to bude někoho zajímat, mám dlouhodobě odzkoušenej extender Edimax-7428HCn, patří do skupiny N300 High Power, vřele doporučuju. Nepadá, dobře se nastavuje/bez kabelu, rovnou po wifi/, zkoušel jsem několik kanálů. Má 3 funkce/AP, Universal Extender, Client/, nemá Switch. Jinak tady píšu, co mám sám zmáklý, žádný Scifi, někdo má jiný zkušenosti a je dobře, když se o ně podělí, rád si je přečtu I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetTP Link si kupuje hodně lidí, hlavně levnější typy. Schválně se teď dívám na wifiny v okolí. Několik TP Linků, všechny na 1+5, a pak se diví. Technik tady o tom píše roky. To HD video bych tam chtěl potom vidět. Záleží na dalších podmínkách, jako jsou anteny a pod a nebo kdo Ti to to jak udělá. Ušetříš 5 stovek a pak se divíš. Dávám sem jeden zajímavej odkaz : http://domacisite.cz/forum/wifi-ruzne/router-a-antena-528/?stranka_oblast=2I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
morousale toto vlákno vzniklo úplne inak - wifi a zabezpečenie siete si sem priniesol ty. Pôvodný dotaz nehovorí ani o pripojení do internetu ale len domácom prepojení viacerých zariadení.Provider, ktorý by po mne chcel mac adresy pripojených zariadení? To v česku niekto taký existuje? Nemyslíš vážne že ho niekto aj používa? To keď sa chystá k tebe návšteva musíš hlásiť dopredu mac adresy a to v pracovné dni od 8.00 do 16.00 ? čo všetko taký provider ešte vyžaduje od zákazníkov, napríklad aby zabezpečovali jeho zákaznícku linku alebo upratovali jeho kancelárie... |
Dagy2
![]() |
|
@Dagy2No, možná se divíš, ale je to tak. Já osobně to tak mám od jednoho místního providera.Mám optický kabel přímo do PC. Internet je vázaný na Mac adresu sítové karty v PC. Nic jiného na kabel píchnout nemohu. Taky jsem to nevěděl. Zjistil jsem to až když jsem domů přinesl notebook a píchnul do něj onen kabel. Za chvíli byl net zablokován. Na zákaznické lince mně pak bylo tohle vysvětleno. Takže, když chci náhodou na ten kabel píchnout jiné zařízení, tak musím napřed na zákaznickou linku zavolat a sdělit jim tuto věc, aby o ní věděli předem a nezablokovali mi net. Když je to o víkendu, tak smůla, nikdo tam není a net se zablokuje. Jediné, co mi poradili, abych si koupil wifi router, pak si vezmou ode mě mac adresu tohoto routeru a co bude za routerem je už nezajímá. Takže takhle to funguje u mě :)) |
jliv
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 219 |
![]() |
|
RE: pripojenie sat.prijimača na internetV Německu jsme to měli na bytě i za routerem, a syn to má v Česku taky tak. Já jedu na UPC a nic takovýho nemám. V Teplicích mi zase dávali na hotelu nějaký časově omezený konta, u nás v hospodách je to jenom na heslo.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
![]() |