![]() |
|
Nastavení paraboly na motoruAhojte, potřeboval bych vědět, jak mám nastavit parabolu na motor. Na motorku nastavím latitude, to vím. Ale co s parabolou, ta je také sklopná, jaký úhel na té stupnici nastavit, aby se to nějak nepohádalo. A nebo na motoru nastavit nulu a na parabole dát latitude? Dík. |
algec
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 211 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 75 | |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly na motoruUrčíš si osu sever jih, ne? Jak myslíš, že se nastavoval polarmount, když ještě nebyly na geostacionární dráze co dva stupně satelity a o USALSu sis mohl nechat zdát?A už se vzdávám, tady se řeší obecně známé zákonitosti a přesto vždycky někdo vstoupí do diskuse s nějakým nepodloženým "nevyvratitelným" tvrzením. |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly na motoru...ale ako ju tak presne určíš priamo? Určite vieš, s akou presnosťou sa pracuje pri nastavovaní "taniera". |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
@hujerJak nastavuješ přesně osu sever-jih. Docela mě to zajímá.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
brgaVyjadril som sa trošku nezrozumiteľne. Myslel som, že na 17°E vysiela Amos5, ale ten má pokrytie iba pre Afriku, u nás nemáme šancu prijímať ho. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
@MorousRozhodně ne podle kompasu. Jistě ti něco říká pojem místní poledne. |
Hujer
![]() |
|
@Eman...OK......už som si myslel, že si myslíš, že Zem rotuje ako Urán... R^ :laughing: |
brga
![]() |
|
@Hujerpřesně tak. Místní poledne na místním poledníku, 4 minuty na stupeň.... Proto jsem psal zapomeň na busolu atd. R^ R^ Konečně někdo, kdo tomu hoví. R^ R^I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
@Hujer...a prepočítavaš to podľa Newtona alebo podľa Einsteina? ;) |
brga
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly na motoruPoužívám zdravý selský rozum, zohledňuji letní čas a pro stanovení Pravého poledne se řídím příjezdem vlaku s Frankem Millerem. R^ ;) |
Hujer
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly na motoru...že ty to nastavuješ podľa toho westernu:http://www.csfd.cz/film/10157-v-prave-poledne/ ...je to už 61 rokov overená metóda... |
brga
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly na motoruNo když tam někde na východ od BB na Slovensku kolega brga švihnul na "0" bod těch 19,2°E tak se možná skoro trefil. :))) Jinak v Č.M. je 0 bod - přibližně : Plzeň 13°E, Praha 14,4°E, Brno 16,6°E -SK Bratislava 17,2°°E.. Motor a parabolu seřídit na nejbližší sat.družici z nutnosti kopírování geostacionární orbit dráhy-pozic sat. družic. Nastavit LAUTITUDE + u Usals souřadnice - to je základ. Proto i pro USALS je nutno nasavit "0" bod - to samé i pro polární závěs. :) R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly na motoruJasně, letní čas taky.A teď dál. Stožár je kolmý, všechno na nule, ale nemusí být ještě všechno OK. Je třeba zkontrolovat dílenský zpracování úchytu na stožár. Už jsem tady psal, co nám jednou přivezli bratři ze Slovenska z kamennýho obchodu za paskvil. Když proložíš osou toho ohnutý pahejlu, co kouká z motoru, rovinu, musí být ve výchozím nastavení taky kolmá k zemi a protínat stožár v ose. Tohle se někdy podceňuje, zvláště na stožáru o malém průřezu. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morous:Presne o tom, čo píšeš v poslednom príspevku, som písal aj ja! |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
off topicEman- ten Amos sa dá s patričným náradím,hlavne na západe(Nemecko).Aj mne sa čo to zadarilo... ;) http://m3.aimg.sk/forig/f_446093986_d7fb376c92f27b8e61efada92ac04b92.jpg Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
@EmanJasně, R^ R^ přesně jak jsi to napsal R^ R^I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly na motorudostuduj, jsi lehce mimo.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
ces.to bylo na tebeTopfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubaKolego, Ty v tomto vláknu píšeš jenom nějaké poznámky a připomínky nic konkrétního !? Tak nám to na tvrdo vyjasni, ať se poučíme, nebo se bojíš stáhnout trenky na FKK ?? Mi to funguje na 100% OK. :))) R^ :))) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
diskutovak lzeradostně až do ránapřestože ráno někteří tvrdili opak 31.07.2013, 08:39.28 brga a tomik535 maji naprostou pravdu a nelze o ni dal diskutovat. ...Je to absolutní základ který by mel znát každý kdo se o sat. jen otře. kuba být či nebýt nulový bod ? :scared: |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly na motoruCES je mne jasné že k výsledku dojdeš ale pro úplnost dodávám že nulovy bod můžeš nastavit na KTEREKOLI druzici, ne jen tu nejbližší nulovemu bodu. Ostatní snad již bylo řečeno.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
@kubaNemá cenu kolem toho kecat pořád dokola. Každý má svojí pravdu. Myslím ale, že stojí za to udělat pořádně těch pár kroků na začátku. Když se potom vyskytne problem, tak mám jistotu, že tohle a tohle mám správně a nemusím začínat zase znovu. Takhle se alespoň snažím poradit. A ne machrovat. Kdo dá ruku do ohně za kvalitu software, tovární nastavení motoru atd. Vždyť ta elektronika je pořád horší a horší. S tím snad souhlasíš. A kvalita parabol..ani nemluvit. Navíc ne vždy si můžeš stoupnout pořádně za parabolu. A je to sferická trigonometrie. Tam neplatí, že trojúhelník má 180. Některý věci, který se tady berou jako fakt nejsou tak docela pravda. Oblouková vzdálenost mezi satelity se z každého místa jeví pod jiným úhlem. Pozice satelitu není bod, ale plovoucí krychle, a když to řeknu úplně přesně, tak exaktně to už z proncipu nastavit nejde, protože chyba, která je dána tím, že nestojíš ve středu... Tohle leckdo nechápe a není třeba jej za to peskovat, na základce se to nedozví a v učňáku asi těžko. A nebo je to doktor nebo jinej odborník, a detaily ho nezajímají.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly na motoruať jsem kdokoliv tak detaily mne zajímají ! a stojím si za tím i ve čtvrtek. A pro začátek bych prosil Morouse aby mi sdělil kolik ma "sférický trojúhelník" úhlů ?dále proč si musím stoupnout za parabolu a ještě mít plovoucí krychli? :laughing: :crying: :bomb: |
tonek
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly na motoruKontrolní otázka: o kolik stupňů musí otočit motor když je rozdíl pozic satelitů 30 stupňů? |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
na rovníku?na pólu , v Pardubicích nebo v Moskvěa také které družice 30W až 60W nebo 15W až 15 E ??? to je sakra rozdíl !!! nebo je to skutečný úhel pohledu mezi družicemi z místa příjmu ??? v tom posledním případě znám odpověď zcela přesně ! 30 stupňů ve stínu !!! |
tonek
![]() |
|
tonekZkazil si mi radost. Já jsem čekal, že někdo řekne 30. :(I když na pólu by mohl mít pravdu, pokud by měl trochu vyšší stožárek. ;) |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 75 | |
![]() |
|
![]() |