Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+ Duo náhradní plechový kryt

Jde někde koupit náhradní kryt ? Mám přijímač ještě v záruce , ale rád bych ho trošku líp chladil přidáním děr a větráků na nízké otáčky.

Beavis
Registrace: 9/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+ Duo náhradní plechový kryt

Nic těžkého, když máš kámoše dobrého klempíře, a na dodělávku nástrojaře,tak dle originál krytu Ti udělají třeba z leštěného nerez plechu kryt podle Tvých představ,ještě lepší než originál. Tvůj problém bych měl do 2-3 dnů vyřešen!!! :8),
vždy jde pouze o to co chceš a co proto jsi ochoten udělat. :8)

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

plomba ?

tu ti udělá truhlář !
:8)

tonek
Registrace: 1/2009

to máš asi špatný srovnání chlapečku, je vidět, že máš houby přehled. :8)

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery

no už jsem dlouho nebyl ve švajcu tak sorry !

tonek
Registrace: 1/2009

to:tonek

to máš asi špatný srovnání chlapečku, je vidět, že máš houby přehled. :8)

hery

Právě že žádnýho klempíře neznám , proto se snažím sehnat druhý originál :((

Beavis

Borci nějaké díry, to je Ruské řešení, přiletuj tam origoš duální paměť a větrák nebudeš potřebovat. R^ :)

CES
Registrace: 4/2007

Nelíbí se mi jak topí chladič procesoru. Nechápu co mám přiletovat

Beavis

Niekto tam dava maly chladic na cpu, taky aby pasoval z pc.Skus googlit, ale kolko to pomoze, neviem.Urcite lepsi chladic odvedie viac tepla.Ake mas teploty?Cirkuluje ti vzduch dostatocne okolo stroja?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Já mám sice

UNO, ale první co jsem udělal, tak jsem vyhodil ten plech z procesoru, a koupil jsem chladič na čipsety, a malý funidlo 3x3 cm. Zapojil jsem ho odbočkou na konektor pro napájení HDD. Funidlo není vůbec slyšet a uchladí celý stb ,ikdyž třeba neběží ten vestavěný ventilátorek. Teplotu mám neustále tak 35-38°. První verzi jsem posadil na pastu a přilepil tavným lepidlem k desce. Druhou verzi jsem nalepil na teplovodivý polštářek 1mm , a ještě uprostřed vyřízl čtverec na pastu. 1mm polštářek je přesně akorát, aby táhnul ještě nějakou tu desetinku chladič na pastu.

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

Rodiče maj taky UNO a prst na chladiči proesoru udržím. Když to zkusím moje DUO tak to nejde. Na konkurenčním fóru je téma i s fotkama na výmenu chladiče. Jeden uživatel tam píše , že má DUO a na původním chladiči naměřil přes 70°C. Někdo ten plech sundá je přidělanej páskou a někdo dává chladič na původní plech.

snoop69
Registrace: 8/2006

Mě to

Uno taky topilo, proto jsem to vyměnil. Ruku jsem tam sice udržel ale jen pár sekund.Ten mj chladič je teď jen vlažnej a to ještě směrem nahoru je to chladnější než dole. Odhaduji, že to nemá ani 30°. Já bych to na plech nemohl dát, už by se to na výšku nevešlo. Chladič je myslým 38x38 a na výšku s funidlem má asi 43, takže je to tam tip ťop.

jerry00

To cidlo ale neberie teplotu priamo cpu, a prst som neprikladal, kym je v zaruke nechcem rozoberat. Ale hore plech nie je ani v tychto horucavach nejak moc teply, takze pokial je teplota ktoru to cidlo ukazuje v norme nic nebudem robit. Nakoniec procak ja stavany na vyssie teploty ako na udrzanie prsta.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

To neznamená , když je stavěný na vysoké teploty , že fakt musí topit. Třeba mu tím chlazením prodloužím životnost :)

snoop69
Registrace: 8/2006

To netvrdim, ale pravdepodobne duo hreje viac ako uno, preto to neriesim.

liquere

Něco o teplotách

by mohl napovědět plugin Fancontrol 2, jestli ještě funguje. Tam v nastaveních se dá vytušit jak je to s bezpečnou teplotou. Bohužel v BH na Unu již delší dobu tenhle plugin asi nebendže.

jerry00

Pouzivam ho na ATV v pohode. Teploty mam nastavene medzi 41-47 oproti def. nastaveniu aj otacky testnute a potom upravene. U mna je to okolo 42-43 °C na une.

liquere

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra